Registračný list fyzickej osoby - pomoc pri vyplnení

flasterka3
31. júl 2014

Mamičky, ktoré ste už vypĺňali tento formulár, neviete mi poradiť: K zajtrajšiemu dňu (1.8.2014) nastupujem naspäť do zamestnania. Rodičovský príspevok však budem poberať až do júna 2015, kedy bude mať syn 3 roky. Potrebujem vyplniť registračný list FO, mám k nemu aj poučenie, ale úprimne aj tak som z toho jeleň a nie som si istá, ktoré body sa ma týkajú. Mám pracovný pomer na dobu neurčitú. Za každú jednu odpoveď Vám dopredu ďakujem.

hradnapani
31. júl 2014

@flasterka3 ak sa smiem spytat, na co to vobec potrebujes vyplnat? ved ak si zamestnana, tak prihlasenie do soc.poistovne predsa riesi zamestnavatel, nie ty. Alebo si ides platit dobrovolne poistenie?

flasterka3
autor
31. júl 2014

Ja som tam včera volala kvôli tomu, či mám ja ako zamestnanec nejakú povinnosť, keď sa teraz vraciam do práce a bolo mi povedané, že sa musím prihlásiť kvôli dochôdku, že to je povinnosť zamestnanca a nie zamestnávateľa.

mawka
31. júl 2014

@flasterka3 prever si to. naposledy, ked mi tvrdili, ze to treba, tak som vyplnila a o rok mi prisla taka suma, ze dlzne poistne, ze ma skoro porazilo. plus penale a uz to islo. sak ved som podpisala a to mi tvrdili, ze formalitka. dnes sa na SP pytam preco naco ako, pytam potvrdenia, ze som nieco odovzdala. sak si zamestnana a pri RP mozes byt zamestnana a netyka sa to socialky vobec, ved ked poberas RP a si zamestnana, tak si povinna platit odvody normalne zo mzdy. fakt si to prever, aby ta socialka ako mna nenamocila do nejakej sracky.
doteraz sa sudime. tiez som bola na rodicaku vs. zamestnanie. a nehovorim teraz zase doporuceny list zo socialky, vraj im dlzim poistne za dobu, kedy som bola zamestnana. kukam pasky, vsetko ok. neviem, kde to vyhrabali. ale ja osobne SP na slovensku neverim, lebo v tom maju brutalny bordel.

simca06022011
31. júl 2014

Ides tam osobne, alebo to chces poslat postou? Ja som to tiez musela vyplnat. Vyplnis kontaktne udaje na zaciatku a potom az datumy dole (datum zmeny, ukoncenia atd..) ale viac si nepamatam, dopisala mi to asi zena za okienkom, pravdupovediac v zivote som o tom nepocula a to robim mzdy vo firme a preto som to robila dodatocne, ked ma telefonicky volali ze im tam daco chyba odo mna 🙂 Nema to nic s platenim odovodov ani prihlaska to nie je, je to ukoncenie platenia dochodkoveho poistenia statom. Ja som sa na socialke nahlasovala pri nastupe na MD, neviem ako vy.... a to treba ukoncit.

flasterka3
autor
31. júl 2014

Mawka, tak teraz si ma dostala. Ja som sa včera od nich dozvedela to, čo som napísala vyššie. Tak vidím, že dnešný večer budem googliť a googliť.

flasterka3
autor
31. júl 2014

@simca06022011
@simca06022011 asi tam pôjdem osobne, to bude hádam najistejšie

simca06022011
31. júl 2014

@flasterka3 hlavne si to vypis dvojmo a jednu kopiu si odloz na veky vekov 🙂)))

hradnapani
31. júl 2014

@flasterka3 fakt? to prvykrat pocujem. Ved ale potom by si bola do dochodkoveho systemu prihlasena duplicitne, aj tebou aj zamestnavatelom. Ale teda, necham sa poucit, mozno tu niekto k tomu povie este konkretnejsie,lebo toto sa mi velmi nezda.
Este by som pochopila, kebyze odhlasit, kedze stat za zeny na rodicaku prispieva na dochodok, ale prihlasit?

flasterka3
autor
31. júl 2014

@hradnapani Presne toto mi bolo po telefóne povedané. Preto sa tu pýtam ako to vyplniť v tom tlačive.

norcima
31. júl 2014

@hradnapani tiez by som myslela, ze skor odhlasit, lebo vsak po skonceni materskej dovolenky a nastupe na rodicak sa vyplnal tento RL, kde sme sa prihlasovali na dochodkove... Preco pri nastupe do zamestnania zase davat prihlasku?

norcima
31. júl 2014

@flasterka3 skus sa na to opytat radsej aj zamestnavatela, resp. uctovnika v praci...

hradnapani
31. júl 2014

@flasterka3 ok, ak sa teda bavime o odhlaske a nie prihlaske, tak potom musis vyplnit:
- v uplne hornom riadku zaskrtni "Odhlaska" a "FO, za ktoru plati stat"
- potom vypln kolonky 2 a 3 (osobne udaje)
- v 9-tke napis Datum zaniku poistenia (to bude asi dnesny den)
- a napokon vypln udaje v 11-tke
Ale pre istotu si to odnes osobne a nechaj opeciatkovat

flasterka3
autor
31. júl 2014

@norcima tej našej som sa včera pýtala, odpoveď bola, v tomto Vám ja neporadím, preto som obvolala Sociálku, Zdravotnú a UPSVaR

flasterka3
autor
31. júl 2014

@hradnapani Ďakujem, vyplním rovno 2x a opýtam sa ich tam, keď to pôjdem odniesť, či je to ono a nastal len komunikačný šum.

flasterka3
autor
31. júl 2014

@hradnapani nemá to byť 1 a 3, lebo 2 sú ičo, dič a variabilný symbol a to nemám

hradnapani
31. júl 2014

@flasterka3 ja mam pri sebe minulorocny formular, mozno to teraz menili. ale to je jedno, vypises len to, co sa ta tyka. Podstatne je len to, ze je to odhlaska, tvoje kontaktne udaje a datum zmeny. Ostatne kolonky vobec nemusis riesit. Ak by im tam nieco chybalo, oni to dopisu.

flasterka3
autor
31. júl 2014

@hradnapani
@hradnapani Veľká vďaka

hradnapani
31. júl 2014

@flasterka3 niet za co 🙂