icon

Registrujete nové poplatky Slovenskej sporiteľne?

3. júl 2025

Ahojte, čítala som, že SLSP zavádza poplatky za všetko, napr.za prevod peňazí, online platbu, keď vám pošlú security kód. Neviem, či tomu dobre rozumiem, zdá sa mi to absurdné. Neviete o tom niečo?

https://uzitocna.pravda.sk/spotrebitel/clanok/7...

luckajozko21
3. júl 2025

A teraz tie spominane poplatky platis? Lebo ak si bezny klient a mas bezny ucet, tak si vramci 'balika' a tieto poplatky neplatis extra, mas ich v cene...Akoze viem si predstavit, ze maju aj take produkty, kde sucastou balika nic nie je a potom ides podla cennika.

Ale kedze ta to rozcarovalo tak, ze si az zalozila temu na MK, tak medzi tychto klientov urcite nepatris - lebo by sa pre teba az tak vela nemenilo a hnevali by ta aj tie povodne vysky poplatkov.
Ale uznavam, ze cena za bezny ucet bezneho klienta s beznym balikom a Georgom za 7eur je sialenost. Hlavne v dobe, ked sa daju najst banky, kde je to zadarmo (revolut a tak)

thirstymonk
3. júl 2025
@luckajozko21

A teraz tie spominane poplatky platis? Lebo ak si bezny klient a mas bezny ucet, tak si vramci 'balika' a tieto poplatky neplatis extra, mas ich v cene...Akoze viem si predstavit, ze maju aj take produkty, kde sucastou balika nic nie je a potom ides podla cennika.

Ale kedze ta to rozcarovalo tak, ze si az zalozila temu na MK, tak medzi tychto klientov urcite nepatris - lebo by sa pre teba az tak vela nemenilo a hnevali by ta aj tie povodne vysky poplatkov.
Ale uznavam, ze cena za bezny ucet bezneho klienta s beznym balikom a Georgom za 7eur je sialenost. Hlavne v dobe, ked sa daju najst banky, kde je to zadarmo (revolut a tak)

@luckajozko21 Ja mám SLSP od narodenia až po prirodzenú smrť zadarmo... platiť za vedenie účtu v roku 2025 je výsmech. :D

biba_18
3. júl 2025
@luckajozko21

akonáhle by som mala platiť za účet, odchádzam od nich… a ako už napísala @luckajozko21 - pokiaľ máš space tak to máš v balíku - a keď stále nevyužívaš apku a chodia ti sms namiesto push správ - si to nastav…

janai1
4. júl 2025

Za sms s kódom sa platí aj teraz to nie je žiadna novinka. Len teda nepoznám nikoho kto by mal nastavené podpisovanie platieb sms a nie cez Georga.
Poplatky za účet tiež vždy boli, slsp ma ale fakt primitívne podmienky na splnenie bezplatného účtu.
Ďalšie poplatky si samozrejme nepochopila, lebo ako väčšina, ani ty nevieš čítať s porozumením 🙂 Netýka sa to ľudí ktorý majú balíky služieb - t.j. space účty

ekira1
4. júl 2025
@janai1

Za sms s kódom sa platí aj teraz to nie je žiadna novinka. Len teda nepoznám nikoho kto by mal nastavené podpisovanie platieb sms a nie cez Georga.
Poplatky za účet tiež vždy boli, slsp ma ale fakt primitívne podmienky na splnenie bezplatného účtu.
Ďalšie poplatky si samozrejme nepochopila, lebo ako väčšina, ani ty nevieš čítať s porozumením 🙂 Netýka sa to ľudí ktorý majú balíky služieb - t.j. space účty

@janai1 nie, že nevie čítať s porozumením, ale nečítala to celé. Je tam dva krát napísané, že majitelia space to majú v rámci balíka zadarmo. Zrejme čítala len nadpis.

janai1
4. júl 2025
@ekira1

@janai1 nie, že nevie čítať s porozumením, ale nečítala to celé. Je tam dva krát napísané, že majitelia space to majú v rámci balíka zadarmo. Zrejme čítala len nadpis.

@ekira1 😀 no aj to je možnosť, to je tiež celkom bežné

kaca222
4. júl 2025
@luckajozko21

@luckajozko21 nikdy som za účet v SLSP neplatila, stačí ho využívať naplno

matusformanek
4. júl 2025

Nikdy som za vedenie neplatil a platiť nehodlám. Ak by nedajbože slsp aj zaviedla nejaké neštandardné poplatky, okamžite idem ku konkurencii. Účet i kartu využívam aktívne a som mimoriadne spokojný.

vlastnynazor
6. júl 2025

Precitala som si clanok, kedze mam ucet v sporitelni a trochu nechapem tej panike. Ucet mam zadara, nepotrebujem sms, mam Georga (do kt.mi nabehla koncom juna info o zmenach) cize premna sa nic nemeni. Tym ze splnam moju odmenu, tak ucet budem mat i nadalej zadarmo.
Skor by som povedala, ze clanok sa dost tazko cital, ze ten novinar zrejme len okopiroval, co napisala banka - to je este pochopitelne a tam, kde skladal vlastne vety, tak och boze, ked tymto smerom pojde novinarcina.