icon

Riešenie dlhu z úveru na cudzie meno

myiko
9. apr 2025

Ahojte, moji rodičia su rozvedený tatko je alkoholik, veľa úverov, dlžov nahaňaju ho exekútory… cca 3 roky dozadu som stratila občianský to som mala 19-20 rokov ( bola som úplne tupelo) občianský mi tak po 2 mesiacoch dal že ho našiel no nevedela som čo ma čaká, minuly rok mi začali vyvolávať všeliake čísla, po jednom zdvihnutí som zistila čo sa deje, na začiatku tohto roka mi na účte pristala pekná mínusová suma -7000 eur, takže otec si zobral na moje meno úver v nejakej nebankovke , pamätam si to že som podpisovala nejake papiere u neho ale ohladom čoho si nepamätam má niekto prosím nejaku skúsenosť, dnes sa to prelomilo a oznamila som to priatelovy a aj mame, ďakujem

maranco
9. apr 2025

@myiko máš poučenie papiere podpisuješ až keď im úplne rozumieš a ak nerozumieš tak sa poradíš s niekým komu dôveruješ
občiansky ak stratíš/ukradnú ti tak to treba hneď nahlásiť na polícii
zásielky od úradov a exekútora treba preberať, to že sa zatajíš a potom tváriš že o ničom nevieš ti nepomôže, len zhorší tvoju situáciu

takže ti ostáva dohodnúť splátkový kalendár a splácať pôžičku ktorú si vybrala

melanta
9. apr 2025

Ty si dobrovoľnej podpísala úver. Takže musíš si plniť svoj záväzok. To, že si po strate občiansky nenahlásila na polícii ako stratený, že si podpísala niečo, čo si nečítala, je žiaľ tvoj problém a drahé ponaučenie.
Úprimne mi je ľúto, že niekto má takéhoto rodiča.

alickapusinka
9. apr 2025

Jasne otec našiel nahodne OP stratený. A TY si o tom nevedela.Prve čo idem vždy na policiu nahlasiť stratu v prípade aby na teba nevzal úver niekto iný. Aby si neskôr mohla predisť problémom. Na 19 rokov si dospela mlada žena a určite ked davaju OP každeho upozornuju že ak staratite treba prísť náhlasiť. Stratený OP sa hlasi na políci.Otec mi dal niečo podpisať pochopím ak by si bola maloleta ale dospela mlada žena.Tak čítam všetko čo mi dava podpisovať a nie podpišem hoci čo. Hlavne ked ON je v sračkách.V dlhoch TY podpišeš paiper len tak. Musiš si niesť nasledky svojho konania.Vieš že otec nabral pôžičky a TY mu podpišeš hociaký papier bez čitania čo to je tvoja hlúposť.Aj ked tomu príbehu sa mi veľmi nechce veriť stratila si OP a odrazu otec ho ma aj papier TI dal podpisať bez toho aby si vedela čo pospísuješ.Jasne neverím takej hlúposti.

maca1984
9. apr 2025

Ohohó dosť drahá lekcia

sleepy_joe
9. apr 2025

už len podľa pravopisu vidím, že si moc rozumu nepobrala. Nič si z toho nerob. Aj zlá skúsenosť je skúsenosť. Síce drahá, ale je! :D ak raz budeš mať deti, tak im povedz svoj príbeh, nech neopakujú tvoju chybu.

kitycat
9. apr 2025

@myiko Tych -7000 to je exekucia iba tak a ani postou ti nechodili ziadne pohledávky a vyzvy? Zaujimave

Zaziadala ny som si info tej institucie kde to tvoj suer otec vzal a chcela nahliadnut na tu dokumentaciu, musis tam mat aj kopiu toho co si podpisala - splnomocnenie.

No a platit alebo bankrot ked ti to tatko tak pekne zariadil. Tento srdcervuci pribeh zial neobmakci

ekira1
9. apr 2025

@kitycat podpísala to dobrovoľne, občiansky bol platný. Jediné čo môže je to splácať. Za hlúposť sa platí a tu to platí doslovne.

mk1111111111
9. apr 2025

Tak, ale najskor Ti museli prist na ucet, nie ze Ti cinkol minus. Tak to teda isto nebolo. A ak aj nahodou prisli , mala si ich vratit.

miroslava2710
9. apr 2025

Ten uver ale nie je na cudzie meno ako je v nadpise ale na tvoje. A moze ich byt viac takze by som sa urcite snazila dostat k svojmu uverovemu registru aby som zistila kde dlzim. Ak ti zacali vyvolavat z nebankoviek a exekutor tak je dost mozne ze uz si v riadnych 💩💩 a neviem kolko mas rokov teraz ale pises ze mas priatela ak budete chciet riesit buducnost, deti a spolocne byvanie tak ti to vie pekne skomplikovat zivot.

jarmillka2
10. apr 2025

@myiko choď na políciu a podaj trestné oznámenie za podvod

misanthropicdann
10. apr 2025

@mk1111111111 nemuseli. Peniaze môžu byť vyplatene na účet ktorý uviedol.

kitycat
10. apr 2025

@ekira1 niecomoodpisala a ani nevie ci to je notarsky overene. Hlavne nech si pozre tu dokumentaciu k tej pozicke

A normalne moze ist di bankrotu, sle pokazi si tym na 5 rokov buducnost financnu

ekira1
10. apr 2025

@kitycat notársky overené? Akože rôzny zástupcovia vozia so sebou notára? Urobí zmluvu s jej údajmi, ona to podpíše, peniaze prídu na č.ú a tým to hasne..