icon

Riešenie hmotnej núdze a rodinných financií

23. júl 2025

Dobrý deň prajem,
Dnes som bola na úrade práce sa opýtať na hmotnú núdzu. Povedali mi že sa tam skúma prijem celkovej domácnosti ( ja mam rodicovsky a manžel bol na podpore ) par euro nám tam navyšuje aby sme spĺňali podmienku aj za tych skumanych 6 mesiacov. Teraz by sme na ňu mali nárok ale keďže sa skúma 6 mesiacov spätne tak môžeme požiadať že až za pol roka. Na to som úradníčke odpovedala že verím a dúfam že za pol roka budem ďaleko od takejto pomoci a nebudem ju potrebovať. Lenže mňa teraz trápi situácia aktuálna, nevychádzame absolutne, úspory ktoré sme mali už sa minuli na poplatky za toho pol roka. Na elektrinu mi prišla dnes výzva na uhradenie lebo nás odpoja. Lenže naša situácia je teraz dosť vážna a ja ju nemám ako riešiť.
Životopis som zaslala všade kde to bolo možné. Tak isto na jednej nemenovanej stránke ponúkam upratovanie, stráženie deti, zvierat a nikdo sa nehlasi. Len aby som niečo privyrobila, lebo každá koruna nám bude dobrá. Manžela čakajú momentalne aj 2 operacie kde bude sa dávať dokopy dlhšie a ja teraz neviem ako sa mám rozpoliť aj s deťmi, s prácou a ešte starostlivosťou o manžela na tu dobu čo sa bude zotavovať.
Už som skúšala aj žltý melón, mala som ho aj predschvalený, lenže tam sú nekrestanské úroky a nechcem ďalší úver sna krk

lienka.7
24. júl 2025
@anonym_autor

@pribinak no lebo firma sa zrušila, čakal na CT a z vysetrenia sa určila diagnóza a už bolo....

@martinkatinka ano predávam na vintede aj na bazari veci a už aj dom...

@anonym_7542de nepracuje skončila mu podpora a čaká na operáciu teraz... pracovať môže až keď sa dá aspoň trochu doporiadku..

@subartic veru nevedia, naši to majú teraz ťažké tiež, tatino je onkologicky pacient s vážnou diagnózou...

@kacena4 na obci som sa pytala tiež ci nemajú nejakú brigádu pre mňa aj upratovanie kultúrneho domu po akciách, upratovanie skolky a tak ale nič 😞 ďakujem
@anonym_5e8851 neviem, hovorila mi tuším že 420 euro pre 4 clenu rodinu, nevyrieši to všetko ale aspoň časť by to vyriešilo, ale s tým aj tak nič nespravím keď to posudzujú 6 mesiacov spätne.

@anonym_5e8851 prepáč ale nemusíš písať žobrák, ja nebudem žobrať od nikoho, ja sa tu len pýtam ako sa si pomohli druhý keď boli v takejto situácii. A písala som už že finančné rezervy čo sme mali sa za toho pol roka minuli.

@bosorkabb lenže rušila sa firma a zdravotný problém až potom keď bol doma sa vyskytol.

@anonym_c69bf7 to nieje moja šálka kávy, su na tom ľudia ešte horšie ktorý tie zbierky potrebujú. Ja mam zdravé ruky aj nohy, aj keď mam obmedzenia, ponukam upratovanie, stráženie a nechcem od nikoho nič zadarmo. To by mi svedomie nedovolilo.
@anonym_997955 nedal vypoved ale firma sa rušila, problémy zdravotné sa ukázali až keď bol na podpore...
@doriiis ale ved ja hladam si prácu, lenže ja teraz nemám kde deti dať až od septembra do školky,prácu si hľadám od toho septembra už Trvalú keď budu v škôlke, ale teraz by mi ich mohla postražiť maximálne kamarátka, keby mi vyjde to upratovanie. Manžel za nimi neujde, máme poschodový dom 😞

@anonym_autor deti mas kde dat. Je s nimi predsa doma manžel. Iba sa vyhováras. Kto chce pracovať, pracuje. Kto nechce, hľadá vyhovorky

anonym_4a44b3
24. júl 2025
@anonym_autor

@doriiis ako to riešia rodiny ktoré sú na tom podobne. Pre koho je potom takáto pomoc? Pre takých ktorý si pol roka nehľadajú prácu a čakajú iba na hmotnú núdzu? A čo slušné rodiny ktoré majú takéto obdobie iba dočastne ako na takých štat nemysli ?

@anonym_autor mate dve male deti, hypoteku, ty na RD, tak idealne to bolo riesit poistkou. To je jedna moznost ako to ludia riesia, dalsia, ze zoberu akukolvek pracu a este je tu xy pribehov na donio. Tych, ktori na poistenie nemysleli.

anonym_511701
24. júl 2025

Priznám sa, že mi od večera ležíš v hlave. Píšeš, že si hľadáš prácu, máš na nete ponuky a nik sa neozýva. Na druhej strane ti tu dali tipy, ktoré si zamietla, lebo nemá kto byť s deťmi, manžel nemôže. Neviem akú má diagnózu, je ležiaci pacient? Ak by ti dnes niekto zavolal, že potrebuje poupratovať, už by si mala ako vyriešiť deti? ak by ťa dnes pozvali na pohovor, že ťa od augusta berú ? Spomínala si škôlku, že je drahá a musela si ju zrušiť. Na druhej strane často opakuješ, že od septembra keď budeš v práci, budú deti v škôlke. Píšeš o tom ako o fakte, hoc žiadnu prácu nemáš a nebola si ani na žiadnom pohovore. Deti máš prijaté do škôlky? obe? aj to 2-ročné? a vieš, že už v auguste musíš vyplatiť poplatky? ako budeš mať poriešené ich choroby? kto pomôže tvojmu manželovi po operácii, keď budeš v práci? a ak sa ti nepodarí zamestnať, ako vyplatíš škôlku?

maminkadeticiek
24. júl 2025

Chod si pozicat od rodiny.Nie pytat od cudzich.

anonym_997955
24. júl 2025
@anonym_511701

Priznám sa, že mi od večera ležíš v hlave. Píšeš, že si hľadáš prácu, máš na nete ponuky a nik sa neozýva. Na druhej strane ti tu dali tipy, ktoré si zamietla, lebo nemá kto byť s deťmi, manžel nemôže. Neviem akú má diagnózu, je ležiaci pacient? Ak by ti dnes niekto zavolal, že potrebuje poupratovať, už by si mala ako vyriešiť deti? ak by ťa dnes pozvali na pohovor, že ťa od augusta berú ? Spomínala si škôlku, že je drahá a musela si ju zrušiť. Na druhej strane často opakuješ, že od septembra keď budeš v práci, budú deti v škôlke. Píšeš o tom ako o fakte, hoc žiadnu prácu nemáš a nebola si ani na žiadnom pohovore. Deti máš prijaté do škôlky? obe? aj to 2-ročné? a vieš, že už v auguste musíš vyplatiť poplatky? ako budeš mať poriešené ich choroby? kto pomôže tvojmu manželovi po operácii, keď budeš v práci? a ak sa ti nepodarí zamestnať, ako vyplatíš škôlku?

@anonym_511701 hlavne pise akoby s istoutou ze od sept uz pracu mat bude. a pritom ju stale nema. kde ma istotu ze muz sa postara o deti ked pise ze maju poschodvy dom? uz vtedy bude vladat?

anonym_997955
24. júl 2025
@anonym_511701

@anonym_511701 cele mi to pride len ako bohapuste cakanie....ako vymysel.

anonym_997955
24. júl 2025
@lienka.7

@anonym_autor deti mas kde dat. Je s nimi predsa doma manžel. Iba sa vyhováras. Kto chce pracovať, pracuje. Kto nechce, hľadá vyhovorky

@lienka.7 uz mi to tiez pride ako vyhovorka.

nafka0483
24. júl 2025

1. Na schody dar zabranu a manzel bude dozerat na deti len na jednom poschodi. Malovat, citat knihu snad zvladne. V najhorsom pripade vydrzia pred telkou.

2. Ty ber okamzite akukolvek brigadu v supermarkete, hocikde.

bluka2
24. júl 2025

Podla mna sa da zohnat praca prakticky z jedneho dna na druhy. Ja som si tak pomohla asi v 20 r. na najom. McDonalds. Robila som tam asi 2 tyzdne, popritom hladala nieco lepsie a studovala. Pamatam si, ze som spala to kratke obdobie kazdu druhu noc a sprchovala sa poleziacky 🤪 treba sa nakopnut a trochu “pretrpiet”, aby sa clovek nedostal do tej dole smerujucej spiraly

anonym_3daaf2
24. júl 2025

@anonym_autor Takze z tvojich vyjadreni vychadza,ze obaja rodicia nie ste schopni s a postarat o deti. Dat im zakladne podmienky pre fungovanie. /vid hrozba odpojenia od energie/Takze v prvom rade by vam malo zalezat na tom,aby deti mali aspon tie zakaldne podmenky pre zivot a svoj rozvoj. Preto treba kontaktovat Urad soc.kuratora pre deti, opisat vasu rodinnu situaciu a oni zvazia, ci deti mozu zostat nadalej v rodine. Alebo dojde k odnatiu/docanemu/ a sudne budu deti zverene do nahradnej starostlivosti.
T<m by s adeti uswetrili do nevhodnych podmienk pre zivot. Avy dvaja dospeli zakoni zastupcovia musite sa postarat sebe o pracu .Tvoj manzel asi nie je taky chory,kedze nie je na pracovnej neschopnosti. ani nema akutnu operaciu . Takze je rpace schopny ama ma t tolko zodpovednosit,anby vedle uzivit aspon vzakladoch rodinu. To iste ty. V takej situacii nileen ty ale aj on ak by ste boli zodpovedni, ,tak hladate pracu uz skor. Aty hned,ako manzel stratil tu svoju. Deti do jasli /pestunke/ otcovi na starost,kedze bol bez prac edoma/ a ty do prace si uz prd mesisacmi mala ist.Nie s autesovat,ze ved mas 3 roky davku rodicovsku a nejak bude.
Vasou vinou aj ked z obj pricin je manzel nezametnany; ste sa ocitli v danej zlej financnej situacii.Pretoze hned si mal hladatnovu pracu ked vedel,ze ho chcu prrpustit. Anecakat na davku v nezametnanosti. Tam sa berie len v najnevyhnutnejsom pripade,pokial sa nenajde ina praca.A ak by zd.stav manzela bol zly,neverim,zeby holekar neuznal praceneschopnym uz v tej ochrannej lehote ,ked sa stal nezamestnanym.
Niekolko mesiacov ste neriesili,ze nemate ani jedne z vas pracovny pomer,az ked uz vam hrozi uplne zastavenie dodavok energii/co nebolo hned/ a ine dlzoby.Ste nezodpovedni ako rodicia aj ako dospeli ludia voci sebe aj detom.

subartic
24. júl 2025
@anonym_3daaf2

@anonym_autor Takze z tvojich vyjadreni vychadza,ze obaja rodicia nie ste schopni s a postarat o deti. Dat im zakladne podmienky pre fungovanie. /vid hrozba odpojenia od energie/Takze v prvom rade by vam malo zalezat na tom,aby deti mali aspon tie zakaldne podmenky pre zivot a svoj rozvoj. Preto treba kontaktovat Urad soc.kuratora pre deti, opisat vasu rodinnu situaciu a oni zvazia, ci deti mozu zostat nadalej v rodine. Alebo dojde k odnatiu/docanemu/ a sudne budu deti zverene do nahradnej starostlivosti.
T<m by s adeti uswetrili do nevhodnych podmienk pre zivot. Avy dvaja dospeli zakoni zastupcovia musite sa postarat sebe o pracu .Tvoj manzel asi nie je taky chory,kedze nie je na pracovnej neschopnosti. ani nema akutnu operaciu . Takze je rpace schopny ama ma t tolko zodpovednosit,anby vedle uzivit aspon vzakladoch rodinu. To iste ty. V takej situacii nileen ty ale aj on ak by ste boli zodpovedni, ,tak hladate pracu uz skor. Aty hned,ako manzel stratil tu svoju. Deti do jasli /pestunke/ otcovi na starost,kedze bol bez prac edoma/ a ty do prace si uz prd mesisacmi mala ist.Nie s autesovat,ze ved mas 3 roky davku rodicovsku a nejak bude.
Vasou vinou aj ked z obj pricin je manzel nezametnany; ste sa ocitli v danej zlej financnej situacii.Pretoze hned si mal hladatnovu pracu ked vedel,ze ho chcu prrpustit. Anecakat na davku v nezametnanosti. Tam sa berie len v najnevyhnutnejsom pripade,pokial sa nenajde ina praca.A ak by zd.stav manzela bol zly,neverim,zeby holekar neuznal praceneschopnym uz v tej ochrannej lehote ,ked sa stal nezamestnanym.
Niekolko mesiacov ste neriesili,ze nemate ani jedne z vas pracovny pomer,az ked uz vam hrozi uplne zastavenie dodavok energii/co nebolo hned/ a ine dlzoby.Ste nezodpovedni ako rodicia aj ako dospeli ludia voci sebe aj detom.

@anonym_3daaf2 akože zas nepreháňaj. Odňať deti ? Tento názor treba najlepšie uplatniť v osade , kde deti žijú v ďaleko horších podmienkach . Zbytočne to hrotíš tu a prilievaš olej do ohňa. Nie je jediná ktorému by vypli elektriku lebo nezaplatil.

anonym_997955
24. júl 2025
@subartic

@anonym_3daaf2 akože zas nepreháňaj. Odňať deti ? Tento názor treba najlepšie uplatniť v osade , kde deti žijú v ďaleko horších podmienkach . Zbytočne to hrotíš tu a prilievaš olej do ohňa. Nie je jediná ktorému by vypli elektriku lebo nezaplatil.

@subartic istym sposobom vsak dvaja dospely ludia maju zaqbezpecit detom zakladne potreby. a ked nevedia , riesi sa to inac. smutne je to prirovnavat k osadnikom, ktori mozno v zivote ani nerobili a su v mnohom diskriminovani.
autorka tu place ale nechali to zajst nejak moc daleko, vlastne prepac

ma Rodicak
muz podporu
120 euro pridavky

a nemaju na elektrinu? lebo ani tu nevypnu uplne hned.
cela diskusia nema hlavu ani patu.

subartic
24. júl 2025
@anonym_997955

@subartic istym sposobom vsak dvaja dospely ludia maju zaqbezpecit detom zakladne potreby. a ked nevedia , riesi sa to inac. smutne je to prirovnavat k osadnikom, ktori mozno v zivote ani nerobili a su v mnohom diskriminovani.

ma Rodicak
muz podporu
120 euro pridavky

@anonym_997955 toto nie je na odobratie detí , to je tá absolútne posledná možnosť , predtým než sa vyskúša VŠETKO. Deti patria primárne do rodiny a aj chudobnej alebo na pokraji chudoby alebo rodiny ktorá sa prechodne ocitne v ťažšej životnej situácii. Aj ľudia v osadách sú dospelí a mnohým sa pracovať nechce a žijú na dávkach bez vody a elektriky , wc a medzitým behajú deti . O čo sú tieto deti horšie ako konkrétne deti autorky ? Aj oni si zaslúžia základné potreby a aj tak ich sociálka neodoberie. Tu sa ocitla autorka v horšej životnej situácii a snaží sa z nej dostať , to je základ nie ?Je potrebné sa obrátiť na rodinu , priateľov , susedov a poprosiť o pomoc na krátky čas. Za mnou keby prišla susedka že nemá čo jesť , tak jej urobím nákup. Jednoducho treba zostať človekom . Ja osobne neznášam vydrbávačov so sociálnym systémom , ten by mal byť určený presne pre takéto prípady nakrátkodobé preklenutie s podmienkou vrátenia.

subartic
24. júl 2025
@anonym_997955

ma Rodicak
muz podporu
120 euro pridavky

@anonym_997955 dve malé deti , hypotéka , nevieš v akom zdravotnom stave je manžel , čo všetko potrebuje aké lieky.

anonym_997955
24. júl 2025
@subartic

@anonym_997955 toto nie je na odobratie detí , to je tá absolútne posledná možnosť , predtým než sa vyskúša VŠETKO. Deti patria primárne do rodiny a aj chudobnej alebo na pokraji chudoby alebo rodiny ktorá sa prechodne ocitne v ťažšej životnej situácii. Aj ľudia v osadách sú dospelí a mnohým sa pracovať nechce a žijú na dávkach bez vody a elektriky , wc a medzitým behajú deti . O čo sú tieto deti horšie ako konkrétne deti autorky ? Aj oni si zaslúžia základné potreby a aj tak ich sociálka neodoberie. Tu sa ocitla autorka v horšej životnej situácii a snaží sa z nej dostať , to je základ nie ?Je potrebné sa obrátiť na rodinu , priateľov , susedov a poprosiť o pomoc na krátky čas. Za mnou keby prišla susedka že nemá čo jesť , tak jej urobím nákup. Jednoducho treba zostať človekom . Ja osobne neznášam vydrbávačov so sociálnym systémom , ten by mal byť určený presne pre takéto prípady nakrátkodobé preklenutie s podmienkou vrátenia.

@subartic nikde nepisem ze deti z osad su horsie nez autorkyne. a taktiez nepisem, ze jej ma prist socialka hned zobrat deti.
len ze to cele nedava hlavu ani patu. ved maju rodicak a podporu. elektrina sa nevypina z mesiaca na mesiac. to je cele. uz sa to tu dako moc dramatizuje. autorke samozrejme drzim palce, nech sa jej podari najst pracu a muzovi nech dobre dopadne operacia. ja som jej uz vela moznosti napisala. my sme tiez mali tazke obodbie a zial musela som sa tiez vynajst. autorka nie je jedina, ktorej muz skoncil na PN ci po tazkej operacii, aj my sme zili z rodicaku a Pnky skoro rok. nuz musela som si riadne premysliet co a ako, a brala som aspon brigady, ale toto tu piseme dokola a dokola. autorka tu dostala dost rad, verim si nie nejake rady zoberie k srdcu a ze sa vynajdu vtejti tazkej situacii.

anonym_997955
24. júl 2025
@subartic

@anonym_997955 dve malé deti , hypotéka , nevieš v akom zdravotnom stave je manžel , čo všetko potrebuje aké lieky.

@subartic a o liekoch ani nevrav, kolko penazi nas cela liecba stala. 🙈

autor
24. júl 2025
@anonym_17d378

@es781 napr.do gastra ju taniere vezmú umývať aj hneď a vyplatia aj po týždni. Nemusí čakať 3 mesisce. Ale najjednoduchšie je pýtať...

@anonym_57c251 a ty pracuješ v Trnave ? Do Trnavy som chodila vykladať tovar, je to síce odomna ale 70 km ale to by som vedela dochádzať. 🙂

@anonym_17d378 no áno skúšala som aj do gastra pochodiť ale bohužiaľ teraz cez leto majú všade brigádnikov. A keď nie tých, tak Ukrajincov. Jeden nemenovaný podnik má na bazosi inzeráty celý boží rok ako zháňa pomocnú silu do kuchyne, bola som tam osobne a zistila som aj že známa tam robí čašníčku, bola som dohodnutá z majiteľom na stretnutí, ani neprišiel... tej známej som potom písala, povedala mi že on brigadne berie do kuchyne vyslovene len Ukrajincov...
Dnes sa mi podarilo zohnať aspoň na 2 hodiny denne upratovanie, zajtra sa mam s pani stretnúť tak dúfam že aspoň niečo... q ešte jedna vec, kde ja pýtam????

autor
24. júl 2025
@anonym_997955

ma Rodicak
muz podporu
120 euro pridavky

@anonym_511701 ano mam prijaté aj mladšie, u nás to vôbec není tak že by sa platila škôlka popredu platí sa až 20 septembra, ak by mi niekdo zavolal že chce dnes upratať tak to pochybujem ze by hneď dnes chcel, ale keby aj áno, kamarátka robí iba doobeda a ona by mi deti postrazila. Tak manžel není ležiaci doslova, ale jedna noha mu na 80% odišla...a píšem to preto s istotou lebo viem že keď by deti išli od septembra do skolky tak budem mat ďaleko viac možností na prácu. Do septembra už musím to nejako zvládnuť aspoň keby s tým upratovaním na pár hodín a od septembra by som predsa len mohla nastúpiť aj na rannú smenu niekde do fabriky, potravín alebo niekde. Mne deti až tak často choré nebývajú, keď mi jedno dieťa nastúpilo minulý rok do skolky tak si tým prešlo aj druhé dieťa ktoré bolo doma, tak už na tie školkarske choroby by mohli mať imunitu dúfam. Ak by boli choré tak neviem ako to poriesim, ale tak doma nemôžem sedieť bez práce a čakať kedy budú choré.

@maminkadeticiek ukaz mi kde pýtam od cudzích? Moja čítaj všetko a potom píš.

@anonym_997955 ja neviem co je na tom nepochopiteľné že deti pôjdu od septembra do škôlku a môžem si od rána do 16 nájsť prácu???? K tomu hádam muža nepotrebujem keď budu deti v škôlke.
@anonym_3daaf2 tak ja neviem ak
@anonym_997955 na elektrinu som volala dnes, našťastie odpojenie ešte nehrozí ako sa v upomienke píše. To by som musela mat nezaplatené 3 faktúry. Takže to nejako zmáknem do splatnosti 3 faktúry.

@anonym_997955 no by si sa čudovala ale čo z toho rodičovského a pridavkou a tej podpory keď výdavky mesacne máme 900 eur a to ešte nepočítam splátkový kalendár za plyn ( lebo nám minulý mesiac došlo zúčtovanie a mali sme nedoplatok ) tak musím prvé poplatiť hypotéku aby nám ešte aj dom nezobrali a zároveň musím myslieť aj na to aby som mala čo dať celý mesiac deťom jest. Aj dom predávame, aj kvôli tejto situácii ale aj kvôli zdravotnému stavu manžela...

anonym_997955
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_511701 ano mam prijaté aj mladšie, u nás to vôbec není tak že by sa platila škôlka popredu platí sa až 20 septembra, ak by mi niekdo zavolal že chce dnes upratať tak to pochybujem ze by hneď dnes chcel, ale keby aj áno, kamarátka robí iba doobeda a ona by mi deti postrazila. Tak manžel není ležiaci doslova, ale jedna noha mu na 80% odišla...a píšem to preto s istotou lebo viem že keď by deti išli od septembra do skolky tak budem mat ďaleko viac možností na prácu. Do septembra už musím to nejako zvládnuť aspoň keby s tým upratovaním na pár hodín a od septembra by som predsa len mohla nastúpiť aj na rannú smenu niekde do fabriky, potravín alebo niekde. Mne deti až tak často choré nebývajú, keď mi jedno dieťa nastúpilo minulý rok do skolky tak si tým prešlo aj druhé dieťa ktoré bolo doma, tak už na tie školkarske choroby by mohli mať imunitu dúfam. Ak by boli choré tak neviem ako to poriesim, ale tak doma nemôžem sedieť bez práce a čakať kedy budú choré.

@anonym_997955 ja neviem co je na tom nepochopiteľné že deti pôjdu od septembra do škôlku a môžem si od rána do 16 nájsť prácu???? K tomu hádam muža nepotrebujem keď budu deti v škôlke.
@anonym_997955 na elektrinu som volala dnes, našťastie odpojenie ešte nehrozí ako sa v upomienke píše. To by som musela mat nezaplatené 3 faktúry. Takže to nejako zmáknem do splatnosti 3 faktúry.

@anonym_997955 no by si sa čudovala ale čo z toho rodičovského a pridavkou a tej podpory keď výdavky mesacne máme 900 eur a to ešte nepočítam splátkový kalendár za plyn ( lebo nám minulý mesiac došlo zúčtovanie a mali sme nedoplatok ) tak musím prvé poplatiť hypotéku aby nám ešte aj dom nezobrali a zároveň musím myslieť aj na to aby som mala čo dať celý mesiac deťom jest. Aj dom predávame, aj kvôli tejto situácii ale aj kvôli zdravotnému stavu manžela...

@anonym_autor co je nepochopitelne ze aj tak narok na HN nemas vzhladom na rodicak a podporu...a ani mat nebudes ak od 1.9 pojdes do prace. ? na co to potom riesis?

anonym_997955
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ano aj my sme zili par mesiacov s utiahnutymi opaskami, nie si jedina, drzim palce pri hladani prace. cela tato diskusia je bezpredmetna. kedze od sept uz planujes robit.

ekira1
24. júl 2025
@anonym_autor

@ekira1 môžeš si to cele prečítať ešte raz ? Je koniec mesiaca už zachviľu, podpora mu skončila- písala som že sme naše úspory už vyčerpali, nevychádzali sme ani s jeho podporu + rodicovskym. A stále mi nevychádzalo všetko poplatiť. Tak asi preto som sa informovala na hmotnú núdzu? Lebo podpora mu konci q v auguste dostane za tento mesiac ? A tým že už nebude mať podporu tak už vôbec nevyjdeme? A tiež tie dávky vyplácajú mesiac alebo koľko pozadu ? Tak asi preto sa informujem o tom lebo mam dve malé deti a dokiaľ nemám prácu tak nebudem čakať na poslednú chvíľu a spoliehať sa, potom si tie peniaze tak s deťmi asi nakreslím v izbe s farbickami.

@anonym_autor skôr si to prečítaj ešte raz ty. Minimálne desať nickov, vrátane mňa, ti píše to isté a ty si ideš stále svoje..

anonym_997955
24. júl 2025
@ekira1

@anonym_autor skôr si to prečítaj ešte raz ty. Minimálne desať nickov, vrátane mňa, ti píše to isté a ty si ideš stále svoje..

@ekira1 ja uz neviem co vlastne chce este pocut, ved rad tu dostala...milion. 🙏

nikaeli
24. júl 2025

Ak nie školné, tak minimálne strava sa v MŠ platí koncom mesiaca vopred. Koncom augusta musíš mať vyplatený september.

autor
24. júl 2025
@anonym_997955

@anonym_autor co je nepochopitelne ze aj tak narok na HN nemas vzhladom na rodicak a podporu...a ani mat nebudes ak od 1.9 pojdes do prace. ? na co to potom riesis?

@anonym_997955 lebo až tu v diskusii som zistila ako to s tým nárokom je ?

anonym_997955
24. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor tak uz vies a ja uz vlastne nemam co dodat.

diavant
24. júl 2025

Skusala si volat do banky a dohodnut sa na odklade splatok?

ekira1
25. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor všetky informácie máš voľne dostupné na internete. 6 strán to isté a až na konci šiestej si zistila, že nemáš nárok.. a prácu s nástupom od septembra hľadaj už teraz, aby sa nestalo, že skončíte skutočne len na hmotnej núdzi a prídavkoch..

vrds
25. júl 2025

@anonym_autor ivotné minimum je spoločensky uznaná minimálna hranica príjmov občana, pod ktorou nastáva stav hmotnej núdze. V súčasnosti, od 1. júla 2024 do 30. júna 2025, je životné minimum pre jednu plnoletú fyzickú osobu 273,99 eur mesačne. Pre ďalšiu spoločne posudzovanú plnoletú osobu je to 191,14 eur mesačne. Pre nezaopatrené dieťa je to 125,11 eur mesačne.

Takze ak mate 2 deti prijem je 715,35€. Tu je ale otazne co sa zapocitava ako prijem. Lebo napriklad pri hypotekarnej pomoci viem ze materska sa mi nezapocitavala ako prijem. Treba si zistit na upsvare lebo mne sa nezda ze davka v nezamestnosti alebo PN sa zapocitava do prijmu… zistite si co je prijem v tomto kontexte lebo to nemusi byt vsetko co aktualne dostavate.

vrds
25. júl 2025
@vrds

@anonym_autor ivotné minimum je spoločensky uznaná minimálna hranica príjmov občana, pod ktorou nastáva stav hmotnej núdze. V súčasnosti, od 1. júla 2024 do 30. júna 2025, je životné minimum pre jednu plnoletú fyzickú osobu 273,99 eur mesačne. Pre ďalšiu spoločne posudzovanú plnoletú osobu je to 191,14 eur mesačne. Pre nezaopatrené dieťa je to 125,11 eur mesačne.

Takze ak mate 2 deti prijem je 715,35€. Tu je ale otazne co sa zapocitava ako prijem. Lebo napriklad pri hypotekarnej pomoci viem ze materska sa mi nezapocitavala ako prijem. Treba si zistit na upsvare lebo mne sa nezda ze davka v nezamestnosti alebo PN sa zapocitava do prijmu… zistite si co je prijem v tomto kontexte lebo to nemusi byt vsetko co aktualne dostavate.

Plus existuje aj prispevok na byvanie to je nejakych 123€ tak nejako… to by tiez mohlo byt pre vas zaujimave.

autor
25. júl 2025
@vrds

Plus existuje aj prispevok na byvanie to je nejakych 123€ tak nejako… to by tiez mohlo byt pre vas zaujimave.

@ekira1 ano, ja hladam prácu k tomu septembru už oficiálnu, plus teraz hľadám niečo na prilepšenie 🙂

@vrds na úrade keď mi úradníčka to rátala tak rátala do toho aj tu podporu 🙂 ale ďakujem za info.