Riešenie hmotnej núdze a rodinných financií
Dobrý deň prajem,
Dnes som bola na úrade práce sa opýtať na hmotnú núdzu. Povedali mi že sa tam skúma prijem celkovej domácnosti ( ja mam rodicovsky a manžel bol na podpore ) par euro nám tam navyšuje aby sme spĺňali podmienku aj za tych skumanych 6 mesiacov. Teraz by sme na ňu mali nárok ale keďže sa skúma 6 mesiacov spätne tak môžeme požiadať že až za pol roka. Na to som úradníčke odpovedala že verím a dúfam že za pol roka budem ďaleko od takejto pomoci a nebudem ju potrebovať. Lenže mňa teraz trápi situácia aktuálna, nevychádzame absolutne, úspory ktoré sme mali už sa minuli na poplatky za toho pol roka. Na elektrinu mi prišla dnes výzva na uhradenie lebo nás odpoja. Lenže naša situácia je teraz dosť vážna a ja ju nemám ako riešiť.
Životopis som zaslala všade kde to bolo možné. Tak isto na jednej nemenovanej stránke ponúkam upratovanie, stráženie deti, zvierat a nikdo sa nehlasi. Len aby som niečo privyrobila, lebo každá koruna nám bude dobrá. Manžela čakajú momentalne aj 2 operacie kde bude sa dávať dokopy dlhšie a ja teraz neviem ako sa mám rozpoliť aj s deťmi, s prácou a ešte starostlivosťou o manžela na tu dobu čo sa bude zotavovať.
Už som skúšala aj žltý melón, mala som ho aj predschvalený, lenže tam sú nekrestanské úroky a nechcem ďalší úver sna krk
najst skupiny Vasho mesta alebo okresu na FB. Napisat inzerat ze ste sa ocitli v tazkej situacii a potrebujes si surne privyrobit aspon jednorazovym upratovanim, pomocou v zahrade, kosenim, trhanie zeliny proste hocico okolo domu pripadne strazenim deti. Odporucam tam napisat aj to ze je to kvoki zlej situacii mozno aj niekto kto pomoc pravidelnu nepotrebuje tak sa zlutuje ze by sa mu jednorazovo pomoc zisla ak to moze este aj Vam pomoct.
Inak vieš o tom, že aj vozičkári, prípadne nevidiaci atď atď sa dokážu postarať o deti?
Čiže kľudne môžeš tvojmu mužovi, ktorý má jednu nohu nefunkčnú nechať deti a ty ísť do roboty ihneď a nečakať na september.
Inak vieš o tom, že aj vozičkári, prípadne nevidiaci atď atď sa dokážu postarať o deti?
Čiže kľudne môžeš tvojmu mužovi, ktorý má jednu nohu nefunkčnú nechať deti a ty ísť do roboty ihneď a nečakať na september.
@procrastique a vieš o tom že aj v domoch bývajú schody ? A že dokiaľ sa dom nepredá a nekúpime prízemný tak musím mu všade pomáhať? Lebo mame schody dole do wc a kúpeľky a 2 do obývačky s chodby a do spálne sa sám nedostane a ani do detskej izby lebo je na poschodí? Takže chcela by som vidieť ako by taky vozičkar alebo slepý sa pohyboval v takomto dome, kde sa pozrieš tam su schody. O mňa sa ty neboj, už dávno robotu mám

@ekira1 ano, ja hladam prácu k tomu septembru už oficiálnu, plus teraz hľadám niečo na prilepšenie 🙂
@vrds na úrade keď mi úradníčka to rátala tak rátala do toho aj tu podporu 🙂 ale ďakujem za info.
@anonym_autor tak uz to dako zvladnete, s usmevom ide vsetko lahsie.