icon

Riešili ste samostatné poistenie pre elektrobicykel za 3 000 eur?

Včera o 09:35

Máme ho v spoločnej kočikárni, zamknutý je poriadne, ale aj tak z toho nemám dobrý pocit. Poistenie domácnosti vraj pokryje len časť hodnoty. Riešili ste pri drahšom elektrobicykli samostatné poistenie, alebo ste to nechali tak?

mimaapeto
Včera o 09:37

taký bicykel by som sa bála mať v spoločnej miestnosti... máte nejaký kamerový systém na panelaku?

patrike
Včera o 09:42

Robis chybu, v kocikarni by som nechal tak staru skladaciu Esku, nie elektro za 3000. Ak tam nie su kamery a kluce ma kazdy, tak ti moze zmiznut len baterka alebo ti niekto len tak pocvaka kabliky. U nas suseda neznasa chlapa, ktory ma elektro v byte a tam ho nabija, ze vraj vyhorime (a ciastocne ma pravdu).

patrike
Včera o 09:42
@mimaapeto

taký bicykel by som sa bála mať v spoločnej miestnosti... máte nejaký kamerový systém na panelaku?

@mimaapeto Na kamere bude muz v kukle, ktory ide na bajku prec ...

anonym_8e5aa6
Včera o 09:48

@anonym_autor no v prvom rade pzp určite. A určite by som ho nedávala do kočikárne ani do bytu

tilly
Včera o 09:49

Generali má celkom dobrý produkt na toto. Uvažovala som, lebo tiež máme pomerne drahé ebiky a cestaky a oni tam majú aj zodpovednosť a aj úraz alebo opravu a asistenčné služby, ale potom som to nechala tak...

chrobak7
Včera o 09:58
@anonym_8e5aa6

@anonym_autor no v prvom rade pzp určite. A určite by som ho nedávala do kočikárne ani do bytu

@anonym_8e5aa6 PZP na elektrobicykel? Neviem o tom, že by bolo povinné poistenie e-bicyklov..

avanka
Včera o 10:11

@anonym_autor máme v spoločnej kocikarni bicykle za cca 7500€ a nie, neriešili sme poistku zvlášť. Pýtali sme sa na to, kdeže manžel si kúpil horský bike za skoro 3000 €, nie ebike.Máme bytpoistený v Kooperativa a tam je aj poistenie majetku v spoločných priestoroch. Akonáhle bude poškodený zámok, už to budú riešiť. Ale nikdy ti nevyplatia plnú sumu bicykla.
My sme však slušný vchod a v kocikarni máme bicykle asi 4 rodiny. Nik iný tam nechodí.

anonym_8e5aa6
Včera o 11:03
@chrobak7

@anonym_8e5aa6 PZP na elektrobicykel? Neviem o tom, že by bolo povinné poistenie e-bicyklov..

@chrobak7 nejde o povinnosť. Ide aj o jej krytie, keď niekomu urobí škody

tilly
Včera o 11:08
@anonym_8e5aa6

@anonym_8e5aa6 to je poistenie zodpovednosti, nie pzp... to máva každý v poistení domácnosti.

patrike
Včera o 11:08
@avanka

@anonym_autor máme v spoločnej kocikarni bicykle za cca 7500€ a nie, neriešili sme poistku zvlášť. Pýtali sme sa na to, kdeže manžel si kúpil horský bike za skoro 3000 €, nie ebike.Máme bytpoistený v Kooperativa a tam je aj poistenie majetku v spoločných priestoroch. Akonáhle bude poškodený zámok, už to budú riešiť. Ale nikdy ti nevyplatia plnú sumu bicykla.
My sme však slušný vchod a v kocikarni máme bicykle asi 4 rodiny. Nik iný tam nechodí.

@avanka A jedneho dna si vas vsimnu kradosi, ako sa vraciate domov na bajkoch a do dvoch dni vam to tam vybielia. Vedlajsi panelak vykradli za bieleho dna ...

chrobak7
Včera o 11:26
@anonym_8e5aa6

@anonym_8e5aa6 PZP na e-bicykel ani nevieš uzatvoriť. Ako napísala tilly - to je poistenie zodpovednosti za škodu, zvyčajne v rámci iného poistenia, napr. domácnosti.

avanka
Včera o 11:55
@patrike

@avanka A jedneho dna si vas vsimnu kradosi, ako sa vraciate domov na bajkoch a do dvoch dni vam to tam vybielia. Vedlajsi panelak vykradli za bieleho dna ...

@patrike áno, viem,že sa to deje, ale my sme dobrý vchod oproti kostolu v malom meste. Tu sa nikdy nič neukradlo a ako vravím, máme poistku bytu. Tie biky tu máme 6,5 roka.

patrike
Včera o 11:55
@chrobak7

@anonym_8e5aa6 PZP na e-bicykel ani nevieš uzatvoriť. Ako napísala tilly - to je poistenie zodpovednosti za škodu, zvyčajne v rámci iného poistenia, napr. domácnosti.

@chrobak7 Pricom PZP ani pri aute nekryje kradez, na to je havarijne a este tam musis mat obsiahnute proti kradezi.
Zodpovenost za skodu by sa hodila, ak by si nabijanim sposobil poziar, ale aj tam mas velku sancu na vyluky (chyba ti revizia, bajk je cinsky smejd atd)

patrike
Včera o 11:58
@avanka

@patrike áno, viem,že sa to deje, ale my sme dobrý vchod oproti kostolu v malom meste. Tu sa nikdy nič neukradlo a ako vravím, máme poistku bytu. Tie biky tu máme 6,5 roka.

@avanka Malomesto je samozrejme lepsie, ale mas partie, ktore vyslovene kocuju a presuvaju sa. U nas (Kosice) nedavno chytili pri cine (kradez naradia z firemnej dodavky) Rumunov (opalenych juznym slnkom). Rovnako sa vykradaju klenotnictva, byty ...