icon

Rizikové tehotenstvo a vyplatenie poistky

23. aug 2025

Ahojte. Boli ste na rizikovom tehotenstve a poisťovne vám vyplatili bez problémov poistku počas pn alebo to bol problém? Poistku mám v Kooperatíva aj v NN poisťovni, som na rizikovom takmer od samého začiatku, kde som spinila a krvacala a hrozilo riziko potrstu, moja otázka teda znje či budú mat poisťovne problémov vyplatiť poistku, alebo nezvyknú mst s tým problém? Ďakujem za odpoveď.

Strana
z3
hopatko
23. aug 2025

Poistenie za co? Rizikove tehotenstvo a PN pocas neho je vo vylukach poistovni....

sajmonka_1216
23. aug 2025

Mne vyplatili, ja mám v Generali.. nebol žiaden problém.. na PN som myslím mala diagnózu, že problémy súvisiace s tehotenstvom alebo niečo v tom zmysle... nemala som rizikové, len ku koncu som už nevládala plnohodnotne pracovať, keďže učím v MŠ maličké deti...

vladuska20
23. aug 2025

Po 30dni ti vsetko spetne vyplatia a potom uz pravidelne dostavas peniaze na ucet

derdia
23. aug 2025

@anonym_autor ale tuším to. Platí až 2 roky po uzatvorení poistky. Ja som tým pádom nárok nemala.

vladuska20
23. aug 2025
@derdia

@anonym_autor ale tuším to. Platí až 2 roky po uzatvorení poistky. Ja som tým pádom nárok nemala.

@derdia ano,ked sa uzatvara uplne nova poistka

mischy00
23. aug 2025

Plnia, ak bola PN uzatvorená minimálne 9 mesiacov pred tehotenstvom. A v minulosti si uz nebola na rizikovom.

amonet
23. aug 2025

zalezi, co sa v zmluve, ako to mas ty poistene, to ze to babam vyplatili lebo dodrzali podmienky vobec neznamena ze to tebe vyplatia

vladuska20
23. aug 2025

A viete o tom,ze ked mate poistky,ste vlastne financne negramotni.Ja som sa naozaj musela velmi smiat,lebo ked clovek mysli na to,ze co ak sa nieco stane neni to o fina.negranotnosti ale o zodpovednosti.

autor
23. aug 2025
@vladuska20

@derdia ano,ked sa uzatvara uplne nova poistka

@vladuska20 jednu poistku mám určite 2roky, druhu mám asi pól roka tak z tej druhej teda neviem

autor
23. aug 2025
@mischy00

Plnia, ak bola PN uzatvorená minimálne 9 mesiacov pred tehotenstvom. A v minulosti si uz nebola na rizikovom.

@mischy00 nie toto je moje prvé tehotenstvo, len jedna poistka bola uzatvorená asi dva mesiace pred tehotenstvom, druha oveľa dlhšie asi aj cez 2 roky

anonym_bf8381
23. aug 2025

@anonym_autor a preco mas 2 poistky?

autor
23. aug 2025
@vladuska20

A viete o tom,ze ked mate poistky,ste vlastne financne negramotni.Ja som sa naozaj musela velmi smiat,lebo ked clovek mysli na to,ze co ak sa nieco stane neni to o fina.negranotnosti ale o zodpovednosti.

@vladuska20 ja mám poistku koli tomu, lebo čokoľvek sa môže v živote stať, skôr som to vyhľadávala koli úrazom, atd.. koli pn a tehotenstvu som to vôbec neplánovala, až keď som šla na pn som vlastne si uvedomila že mám na to nárok aby mi vyplatili. Popravde som aj myslela že budem pracovať oveľa dlhšie

mischy00
23. aug 2025
@anonym_autor

@mischy00 nie toto je moje prvé tehotenstvo, len jedna poistka bola uzatvorená asi dva mesiace pred tehotenstvom, druha oveľa dlhšie asi aj cez 2 roky

@anonym_autor tak v tom prípade by malo byt plnenie. Ibaže PN sa odvíja od výšky platu, takže ak mas 2 poistky, vyplatené budeš mat iba rozdiel medzi príjmom zo sociálnej poisťovne a tvojím reálnym príjmom zo zamestnania .
Na PN sa nikdy nepoisťuje 2 krát, je to zbytočné.

mischy00
23. aug 2025

A mas všade PN poistenú? Lebo nechápem tu duplicitu

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@anonym_autor tak v tom prípade by malo byt plnenie. Ibaže PN sa odvíja od výšky platu, takže ak mas 2 poistky, vyplatené budeš mat iba rozdiel medzi príjmom zo sociálnej poisťovne a tvojím reálnym príjmom zo zamestnania .

@mischy00 tak napr.muz ma poistku na hypoteke,tam to je,ze ked bude pn,zaplatia splatku hypoteky ale na druhej poistke zivotnej ma aj pn a teda tam mu uz vyplatia tento rozdiel ako si spominala.Mne tak isto vyplacali, kvoli tomuto poslednemu tehotenstvu,a vtej dobe by ma ozaj ani nenapadlo,ze to takto bude.

autor
23. aug 2025
@anonym_bf8381

@anonym_autor a preco mas 2 poistky?

@anonym_bf8381 lebo mám, je to úplne nazavezne a keď ny bol úraz alebo pn alebo hocičo tak môžem mat si dať vyplatiť z oboch za to iste

autor
23. aug 2025
@mischy00

@mischy00 poistky nemám výlučne len pn

autor
23. aug 2025
@mischy00

A mas všade PN poistenú? Lebo nechápem tu duplicitu

@mischy00 áno v obidvoch poistkách mám nárok na €/den počas pn, v jednej poistke musím byt 28 dni a viac pn aby vyplatili a v druhej viac než 14dni pn

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 tak napr.muz ma poistku na hypoteke,tam to je,ze ked bude pn,zaplatia splatku hypoteky ale na druhej poistke zivotnej ma aj pn a teda tam mu uz vyplatia tento rozdiel ako si spominala.Mne tak isto vyplacali, kvoli tomuto poslednemu tehotenstvu,a vtej dobe by ma ozaj ani nenapadlo,ze to takto bude.

@vladuska20 tomu rozumiem, i ked tieto poistky k hypotéke priamo cez banku, su najväčší odžub na klienta. Pretože nikdy, nikdy neriešia zdravotný stav a rovno dajú, ze klient je úplne zdravý a bodka. Každému jednému. A ked pride na plnenie, vtedy záhadne začnú riešiť, načo všetko sa minimálne 5 rokov dozadu liečil. A plnenie zamietnu.
To len pre informáciu všetkým tym, co majú bankopoistenie.

autor
23. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 reálne ak mám teda napr z jednej poistky že by mali vyplatiť 300€ a z druhej tie 300€, plus nemocenské zo socialky, tak mi tie poistky doplatia len do výšky platu? Správne to chápem?

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 tomu rozumiem, i ked tieto poistky k hypotéke priamo cez banku, su najväčší odžub na klienta. Pretože nikdy, nikdy neriešia zdravotný stav a rovno dajú, ze klient je úplne zdravý a bodka. Každému jednému. A ked pride na plnenie, vtedy záhadne začnú riešiť, načo všetko sa minimálne 5 rokov dozadu liečil. A plnenie zamietnu.

@mischy00 to je cez generali poistovnu,samizda

mischy00
23. aug 2025
@anonym_autor

@mischy00 poistky nemám výlučne len pn

@anonym_autor nie, v prípade PN si nemôžeš dat vyplatiť, poisťovne su poprepajane a pri podpise zmluvy, je aj niekde, ze nikde inde nemáš PN poistenú.
PN je špecifické pripoistenie, to nefunguje tak, ze sa dáš poistiť kade tade, hovorí sa tomu bezdôvodne obohatenie.

mischy00
23. aug 2025
@anonym_autor

@vladuska20 reálne ak mám teda napr z jednej poistky že by mali vyplatiť 300€ a z druhej tie 300€, plus nemocenské zo socialky, tak mi tie poistky doplatia len do výšky platu? Správne to chápem?

Akú máš dennú dávku na PN? Toľko vyplatia, uz pri podpise zmluvy ak je vyššia PN, dokladas príjem

pieksamaki
23. aug 2025
@mischy00

@mischy00 hlavne su tam výluky...a podmienky...napr....% ...alebo počet dní v nemocnici....atd

autor
23. aug 2025
@mischy00

@anonym_autor nie, v prípade PN si nemôžeš dat vyplatiť, poisťovne su poprepajane a pri podpise zmluvy, je aj niekde, ze nikde inde nemáš PN poistenú.
PN je špecifické pripoistenie, to nefunguje tak, ze sa dáš poistiť kade tade, hovorí sa tomu bezdôvodne obohatenie.

@mischy00 aha no lebo ja mám dlhšie poistku v nn, v apríli mi volali že či sa nechcem dať pripoistiť atd a ja že nie, že už poistku mám, a ženská že môžem mat aj visc poistiek a keď nude úraz alebo čo, tak že môžem žiadať vyplatenie aj od viacerých, no proste som sa nechala nahovoriť nech si dám druhu poistku.

autor
23. aug 2025
@mischy00

Akú máš dennú dávku na PN? Toľko vyplatia, uz pri podpise zmluvy ak je vyššia PN, dokladas príjem

@mischy00 jedna poistka 10/den, druha 15€/den.. a nemocenské mi chodí okolo 250€ cca

mischy00
23. aug 2025
@pieksamaki

@mischy00 hlavne su tam výluky...a podmienky...napr....% ...alebo počet dní v nemocnici....atd

@pieksamaki áno, a podmienka 3 mesiace na PN a podobne. Ta PN sa tam vôbec aké vôbec neoplatí, treba si ju vykryt normálne v poistke a platiť splátky.
A to ste vedeli, ze ak poisťovňa za Vas splaca, stávate sa okamžite neplaticom a ste v registri? Tiež máloktorý klient vie 🙂

hopatko
23. aug 2025
@mischy00

@pieksamaki áno, a podmienka 3 mesiace na PN a podobne. Ta PN sa tam vôbec aké vôbec neoplatí, treba si ju vykryt normálne v poistke a platiť splátky.
A to ste vedeli, ze ak poisťovňa za Vas splaca, stávate sa okamžite neplaticom a ste v registri? Tiež máloktorý klient vie 🙂

@mischy00 ako? Pri bankopoisteni, ak napr pocas PN za teba platia mesacnu splatku tak to ide do uveroveho registra?

mischy00
23. aug 2025
@anonym_autor

@mischy00 jedna poistka 10/den, druha 15€/den.. a nemocenské mi chodí okolo 250€ cca

@anonym_autor z tej uzatvorenej 2 mesiace pred tehotenstvom nebudeš mať plnenie, pretože je minimálne 9 mesiacov čakacia doba. Čiže iba z tej jednej budú plniť.
Ale naozaj sa to takto nerobí a zbytocne platíš 2 PN- ky.

mischy00
23. aug 2025
@hopatko

@mischy00 ako? Pri bankopoisteni, ak napr pocas PN za teba platia mesacnu splatku tak to ide do uveroveho registra?

@hopatko áno, po určitom čase si vedený v uverovom registri. Tak boli aj ľudia počas kovidu, co si dali odklad splátok

Strana
z3