icon

Rizikové tehotenstvo a vyplatenie poistky

23. aug 2025

Ahojte. Boli ste na rizikovom tehotenstve a poisťovne vám vyplatili bez problémov poistku počas pn alebo to bol problém? Poistku mám v Kooperatíva aj v NN poisťovni, som na rizikovom takmer od samého začiatku, kde som spinila a krvacala a hrozilo riziko potrstu, moja otázka teda znje či budú mat poisťovne problémov vyplatiť poistku, alebo nezvyknú mst s tým problém? Ďakujem za odpoveď.

pieksamaki
23. aug 2025
@mischy00

@pieksamaki áno, a podmienka 3 mesiace na PN a podobne. Ta PN sa tam vôbec aké vôbec neoplatí, treba si ju vykryt normálne v poistke a platiť splátky.
A to ste vedeli, ze ak poisťovňa za Vas splaca, stávate sa okamžite neplaticom a ste v registri? Tiež máloktorý klient vie 🙂

@mischy00. To fakt....? To som nevedela....o tom úverovom registri

hopatko
23. aug 2025
@mischy00

@hopatko áno, po určitom čase si vedený v uverovom registri. Tak boli aj ľudia počas kovidu, co si dali odklad splátok

@mischy00 pri odklade splatok to je jasne, ale pri plneni poistenia som este nepocula ani som sa s tym nestretla...

autor
23. aug 2025
@mischy00

@anonym_autor z tej uzatvorenej 2 mesiace pred tehotenstvom nebudeš mať plnenie, pretože je minimálne 9 mesiacov čakacia doba. Čiže iba z tej jednej budú plniť.
Ale naozaj sa to takto nerobí a zbytocne platíš 2 PN- ky.

@mischy00 nemám s tým skúsenosti ako sa to robí ako nie, ako som vyššie písala tak má presvedčili na druhu poistku a že môžem žiadať vyplatenie aj z viacerých poistiek. Vtedy som to absolútne neriešila koli tehotenstvu a pn, skôr koli úrazom atd

mischy00
23. aug 2025
@pieksamaki

@mischy00. To fakt....? To som nevedela....o tom úverovom registri

@pieksamaki no lebo preco by Vám to teta v banke povedala, ze? Ved aj zdravotný dotazník netreba vypĺňať, načo. To až keď bude poisťovňa musieť plniť si zisťuje. Až 75% bankopoistenia sa neplní, presne pre toto. Ze zistia, ze klient ma diagnózy a podobne.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@pieksamaki no lebo preco by Vám to teta v banke povedala, ze? Ved aj zdravotný dotazník netreba vypĺňať, načo. To až keď bude poisťovňa musieť plniť si zisťuje. Až 75% bankopoistenia sa neplní, presne pre toto. Ze zistia, ze klient ma diagnózy a podobne.

@mischy00 dotaznik sme vyplnali pre poistovnu.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 dotaznik sme vyplnali pre poistovnu.

V tom prípade to nemáte v splátke ale osobitne, to je potom v poriadku 🙂

hopatko
23. aug 2025
@mischy00

@mischy00 pri bankopoisteni naozaj pozor. Mam v rodine skusenost, ze neplnili pri smrti ani cent...lebo sak zdravotny dotaznik netreba.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

V tom prípade to nemáte v splátke ale osobitne, to je potom v poriadku 🙂

@mischy00 no splatka je 1030 a 99 je poistka ale odchadza to spolu naraz cela ta suma,ale ako hovorim je to cez generali.Vub spolupracuje s touto poistovnou.

mischy00
23. aug 2025
@hopatko

@mischy00 pri bankopoisteni naozaj pozor. Mam v rodine skusenost, ze neplnili pri smrti ani cent...lebo sak zdravotny dotaznik netreba.

@hopatko áno, a ďalšia vec....pri poistke si vy určite oprávnenú osobu, kto dostane peniaze. Pri bankopoisteni automaticky banka. Čiže pozostalý neuvidia ani cent, a to ešte nevedia, ci plnenie vôbec prejde.

hopatko
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 no splatka je 1030 a 99 je poistka ale odchadza to spolu naraz cela ta suma,ale ako hovorim je to cez generali.Vub spolupracuje s touto poistovnou.

@vladuska20 to mas presne to spominane bankopoistenie...

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@vladuska20 viete si pozrieť ci máte umrtie s klesajucou sumou? Pretože niekedy schválne dajú pevnú sumu, aby bola poistka drahšia.

vladuska20
23. aug 2025
@hopatko

@vladuska20 to mas presne to spominane bankopoistenie...

@hopatko ale dotaznik sme vyplnali,a poistovna to schvalovala.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 viete si pozrieť ci máte umrtie s klesajucou sumou? Pretože niekedy schválne dajú pevnú sumu, aby bola poistka drahšia.

@mischy00 no to bude v papieroch od hypo.opytam sa veru na to v banke,a to vlastne by sa mala aj znizovat suma za poistku,teda 99eur ako aj plnenie ide dole,ze??

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@hopatko ale dotaznik sme vyplnali,a poistovna to schvalovala.

@vladuska20 ak sa vyplnal, tak potom je to ten lepší prípad🙂

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@mischy00 sme riesili naskor poistenie,tieto dotazniky a vsetko to posielala do poistovne a potom vlastne papiere k hypo.Vsetko to bolo take samostatne,oddelene.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 no to bude v papieroch od hypo.opytam sa veru na to v banke,a to vlastne by sa mala aj znizovat suma za poistku,teda 99eur ako aj plnenie ide dole,ze??

@vladuska20 nie, suma je celý čas rovnaká....ale je to ďaleko lacnejšie práve preto, ze suma na umrtie sa každý rok znižuje. Čiže možno nemusíte platiť 99 eur ale možno len 50 eur. Preto sa pýtam ako to tam máte.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@mischy00 a napr.mame 2 ibanking,v 1 aplikacii mame sumu cisto hypo,bez poistenia ze vtedy a vtedy odchadza a v 2 novej apke to uz mame spolu celu sumu uz aj v poistenim.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 nie, suma je celý čas rovnaká....ale je to ďaleko lacnejšie práve preto, ze suma na umrtie sa každý rok znižuje. Čiže možno nemusíte platiť 99 eur ale možno len 50 eur. Preto sa pýtam ako to tam máte.

@mischy00 sme sa vtedy bavili o 50eur za poistku,ale bolo by to iba polovicne plnenie teda suma polky hypo,nakoniec v tej vyssej sume mame celu sumu hypo.Ale kuknem sa veru na to.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@mischy00 a je tam smrt,invalidita nad 70percent,a ta pnka.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 a je tam smrt,invalidita nad 70percent,a ta pnka.

@vladuska20 a to je pre oboch? Ci iba na jedného?

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 a to je pre oboch? Ci iba na jedného?

@mischy00 pri hypo to je iba na muza ale druhu zivotku co mame to iste tam sme obaja uz.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 pri hypo to je iba na muza ale druhu zivotku co mame to iste tam sme obaja uz.

@vladuska20 tak načo 2 poistky? Úplne zbytočne, treba mat 1 a v nej všetko. Aj ked banky tlacia na ich poistenie, ze bude nižšia úroková a bla bla....v konečnom dôsledku klient neušetrí nič, len platí predrazene poistenie.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 tak načo 2 poistky? Úplne zbytočne, treba mat 1 a v nej všetko. Aj ked banky tlacia na ich poistenie, ze bude nižšia úroková a bla bla....v konečnom dôsledku klient neušetrí nič, len platí predrazene poistenie.

@mischy00 aj sme tak mali v plane,teda ze s tej poistky na hypo sa vyplati hypo,ale muz potom zacal rozmyslat stylom,ze teda nechame aj tu druhu,ze takto zabezpeci rodinu ked by sa mu co si stalo.Ze nebude to len o tej vyplatenej hypoteke ale aj na roky dopredu.Pri 5detoch rozmyslal takto.
Ale ano najskor sme rozmyslali,ze teda z tej 2hej by sme ho dali akoze prec,ze by sa to takto vyrovnalo.Ale ako vravim,ze muz rozmyslal zas aj tak.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 aj sme tak mali v plane,teda ze s tej poistky na hypo sa vyplati hypo,ale muz potom zacal rozmyslat stylom,ze teda nechame aj tu druhu,ze takto zabezpeci rodinu ked by sa mu co si stalo.Ze nebude to len o tej vyplatenej hypoteke ale aj na roky dopredu.Pri 5detoch rozmyslal takto.
Ale ano najskor sme rozmyslali,ze teda z tej 2hej by sme ho dali akoze prec,ze by sa to takto vyrovnalo.Ale ako vravim,ze muz rozmyslal zas aj tak.

@vladuska20 ono všetko sa to da dat pekne do 1 poistky, aj vykryť hypotéku, aj aby nieco zostalo navyše, aj PN, aj urazy, hlavne choroby mat poistené. A poistka celkovo vyjde lacnejšie ako 2 a v každej niečo. Napríklad ta PN, ze bude platiť poisťovňa? Načo, ved ked pridu peniaze z poisťovne, vy v pohode splátku uhradite🙂, nemusi to za vas robiť žiadna poisťovňa. A vas potom supnu do registra neplatičov 🫣

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 ono všetko sa to da dat pekne do 1 poistky, aj vykryť hypotéku, aj aby nieco zostalo navyše, aj PN, aj urazy, hlavne choroby mat poistené. A poistka celkovo vyjde lacnejšie ako 2 a v každej niečo. Napríklad ta PN, ze bude platiť poisťovňa? Načo, ved ked pridu peniaze z poisťovne, vy v pohode splátku uhradite🙂, nemusi to za vas robiť žiadna poisťovňa. A vas potom supnu do registra neplatičov 🫣

@mischy00 na toto sa musim riadne popytat ako to funguje,lebo keby oni len poslali peniaze na ucet na nas ucet tam by to hadam nemalo takto fungovat,ci??

mischy00
23. aug 2025

A si teraz pekne predstav, ze môžete mesačne ušetriť aj 50 eur na tom. A tie dávať niekde na fajn šetrenie, do fondov a za 10 rokov predčasne splatiť časť úveru. Všetko je to o šikovnom financnom poradcovi, nič viac. A ochote pomôcť klientovi.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 na toto sa musim riadne popytat ako to funguje,lebo keby oni len poslali peniaze na ucet na nas ucet tam by to hadam nemalo takto fungovat,ci??

@vladuska20 ved ked je narok na plnenie z PN, tak prídu každý mesiac peniaze vam na účet. Aj zo sociálky, aj z poisťovne. A vy máte vykryty chýbajúci príjem a normálne splacate hypotéku ďalej. Banke je jedno, hlavne ze príde splátka.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 ved ked je narok na plnenie z PN, tak prídu každý mesiac peniaze vam na účet. Aj zo sociálky, aj z poisťovne. A vy máte vykryty chýbajúci príjem a normálne splacate hypotéku ďalej. Banke je jedno, hlavne ze príde splátka.

@mischy00 ale myslim tak,ze aj poistovna,co je cez banku posle peniaze na nas ucet,ze nebudeto posielat na ucet hypoteky tak som to myslela,ze tymto by sme nemali byt v registri a dalsie peniaze z pnky budu do plusu.

mischy00
23. aug 2025
@vladuska20

@mischy00 ale myslim tak,ze aj poistovna,co je cez banku posle peniaze na nas ucet,ze nebudeto posielat na ucet hypoteky tak som to myslela,ze tymto by sme nemali byt v registri a dalsie peniaze z pnky budu do plusu.

@vladuska20 neviem, je možné ze to tak je..dôležité je, ako je to v zmluve ošetrené. Ci to ide rovno banke, alebo vám.
Ale pri PN je len denná dávka, tam nieje mesačná splátka. Čiže toto skôr platí pri úmrtí alebo invalidite, ze to banke poisťovňa rovno vyplati.

vladuska20
23. aug 2025
@mischy00

@vladuska20 neviem, je možné ze to tak je..dôležité je, ako je to v zmluve ošetrené. Ci to ide rovno banke, alebo vám.
Ale pri PN je len denná dávka, tam nieje mesačná splátka. Čiže toto skôr platí pri úmrtí alebo invalidite, ze to banke poisťovňa rovno vyplati.

@mischy00 zavolam v pondelok do banky sa jej na to opytam veru.