icon

Ročné vyúčtovanie za byt

lubuska22
3. jún 2013

Baby chcem sa opytat ktore byvate na bytovke ako mate vyriesene kurenie? nam kuria parovodom ci ako sa to vola a cena sa nam rozrata podla plochy bytu a teraz nam prisiel nedoplatok za kurenie 450 eur a to sme tu kolko ani neboli a iba sme temperovali kurenie...som z toho zufala. mame aj tak dost studeny byt lebo mame pod sebou pivnice ktore nie su vykurovane a sme rozny byt. Kupelnu, maleho izbu a kuchynu mame na sever co je studena stena ktora nie je zateplena...

Strana
z2
haslerka27
6. jún 2013

ahoj,ja som bytovy dovernik v jednom vchode v ba..som aj na materskej,sme 3osoby v 2,5izb.byte,vymera 55m stvorcovych.3posch.v zime kurim cele dni,voda kedze mam dieta tecie tiez a mali sme tento rok preplatok30,44e.minuly rok nedoplatok cca 78eur- tak nejak.to je voda a ohrev a bla bla,plyn a elektrika este len pride,ale tam platime mesacne tiez dost takze neratame s nedoplatkami nakolko na elektrike a plyne sme ich ani nikdy nemali.odporucam,zvysit zalohove platby okamzite.mate ich zrejme dost ponizene.akonahle ich zvysit na buduci rok by si mala mat ovela nizsie resp.ziadne nedoplatky.zasadny problem vidim v tom.

mimina00
24. nov 2014

Ahojte,prosim vas tie merace na radiatoroch sa vynuluju po ukonceny sezony?mam po starom majitelovy na mearci 1033 spotrebu a teraz mi to tam pokracuje nacitava.a predosla spotreba je 0801,takze rozmyslam ze ako a ci sa to vynuluje...

tajka1986
24. nov 2014

Ked sa kupuje byt odpisuju sa stavy na meracoch a nahlasuju sa bytovemu podniku kt.bude robit vyuctovanie. Spravca robi vyctovqnie zvlast podla spotreby pre teba a zvlast pre aj predch.vlastnika. Stavy na meracoch sa vynuluju 31.12.o polnoci.

tajka1986
24. nov 2014
mimina00
24. nov 2014

@tajka1986 takze to treba odpisat 31.12kolko tam je?o tomto mi nikto nepovedal 😕

tajka1986
25. nov 2014

@mimina00 Malo sa to odpisat vtedy ked prislo k prepisu bytu. Inak u nas je zauzivane ze zaciatkom Noveho roka chodia odpisovat zamestnanci spravcu byt.domu alebo sa odpisuje tzv.na dialku. Najlepsie by bolo keby si sa informovala priamo u spravcu ako to bude riesit tazko konkretne radit. Jednoznacne musi rozdelit spotrebu na tvoju a jeho,hadam to nebudes platit ty.

vemavema
6. júl 2015

Chcem sa spytať či sa môże z vyučtovania preplatku za rok 2014 odratat nedoplatok za matec 2015. Dakujem za odpoved

maria123
6. júl 2015

@vemavema ano,mozu

sona3001
13. nov 2017

Ahojte, kedze sa blizi vyctovanie ja by som sa chcela spytat a porovnat kolko kWh spalite za rok.
Ja som si teraz porovnavala konecny stav s tym terajsim a neviem ci to je vela alebo malo.
Dakujem kazdemu kto sa podeli o info ❤

janbbaranek
7. jún 2022

Chcem sa opytať viete niekto ako sa vypočitava ročne vyuctovanie za byvanie

Strana
z2