icon

Ročné zaúčtovanie nedoplatku vo Všeobecnej zdravotnej poisťovni

16. sep 2025

Ahojte prosím vás v Júly som bola v zdravotnej mala som tam nedoplatok,všetko som vyplatila povedali mi že už tam nič nemám,že je všetko Ok.
Teraz som si zapla apku,a mi tam vyskočilo 300€!! Nedoplatok za 2024 ročne zaúčtovanie. Píše mi tiež že výsledok ročného zaúčtovania nie je právoplatný.Prosim vás viete mi povedať čo to má znamenať?? Ďakujem 🙏😭

anonym_5c5538
16. sep 2025

@anonym_autor preco si nezavolas pre objasnenie?

autor
16. sep 2025
@anonym_5c5538

@anonym_autor preco si nezavolas pre objasnenie?

@anonym_5c5538 zajtra určite zavolám ,len sa im nedalo dovolat ,a mám stoho veľký strach tak sa chcem opýtať aj tu zatiaľ či má niekto skúsenosti .

anonym_e402c9
16. sep 2025

@anonym_autor Vyrovnala si nedoplatok.
Toto je ročne zúčtovanie. Môžeš zbehnut alebo zavolať do ZP, ale myslím že nič nevybaviš. Treba to zaplatiť, resp. ti to pôjde cez zamestnávateľa ak si bola zamestnaná u toho istého aj v r.2024.

autor
16. sep 2025
@anonym_e402c9

@anonym_autor Vyrovnala si nedoplatok.
Toto je ročne zúčtovanie. Môžeš zbehnut alebo zavolať do ZP, ale myslím že nič nevybaviš. Treba to zaplatiť, resp. ti to pôjde cez zamestnávateľa ak si bola zamestnaná u toho istého aj v r.2024.

@anonym_e402c9 ale tomuto vôbec nerozumiem.Ked sa mňa bolo hradené a teraz mi dôjde toto?

balerina2025
Autor odpoveď zmazal
anonym_e402c9
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e402c9 ale tomuto vôbec nerozumiem.Ked sa mňa bolo hradené a teraz mi dôjde toto?

@anonym_autor nerobila si náhodou na dohodu?

autor
16. sep 2025
@anonym_e402c9

@anonym_e402c9 áno som

autor
16. sep 2025
@anonym_e402c9

@anonym_e402c9 ale za mňa bolo hradené

anonym_e402c9
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Ale pri dohodách je to špecifické. Zrejme si bola prihlásená len na dni, ktoré si robila, a aj poistné bolo platené len za tieto dni. Zvyšné dni kedy si nepracovala, nebola si poistená, teda si musíš ZP doplatiť ako samoplatca.

balerina2025
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor mozno bolo hradene len za dni co si pracovala. takze mas dohodu s nepravidelnym prijmom. a nie s pravidelnym prijmom. tipujem ze si nepracovala kazdy den...

anonym_328f5c
16. sep 2025

Mohlo sa stať, že si išla do ZP v čase ked ti uz začínali robiť ročne zúčtovanie a vtedy to uz v tvojom aktuálnom účte ako nedoplatok pracovníčka ktorá nie je velmi znala nevidí. Musela by sa pozriet do tvojho saldokonta a nie iba ten prvotný náhľad ktory tam ona vidí. Zavolaj si, vysvetlia ti

A ano, ak robis na dohodu tak zamestnávateľ za teba platí poistné iba vtedy ked pracujes. Ked nepracujes musíš byť ako samoplatca

autor
16. sep 2025
@anonym_e402c9

@anonym_autor Ale pri dohodách je to špecifické. Zrejme si bola prihlásená len na dni, ktoré si robila, a aj poistné bolo platené len za tieto dni. Zvyšné dni kedy si nepracovala, nebola si poistená, teda si musíš ZP doplatiť ako samoplatca.

@anonym_e402c9 presne toto som sa pýtala,keď som tam bola v Júly a povedali že je všetko ok že nemám žiadny dlh,je to možné že to vtedy nevideli a teraz zrazu sa to objaví?

balerina2025
16. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_e402c9 presne toto som sa pýtala,keď som tam bola v Júly a povedali že je všetko ok že nemám žiadny dlh,je to možné že to vtedy nevideli a teraz zrazu sa to objaví?

@anonym_autor vsak vtedy si dlh este zjavne nemala.

sim_simonka
16. sep 2025

A čo tak úroky z omeškania? Dlh si sice zaplatila, ale to obdobie čo si bol dlžná sa úročí…

anonym_e402c9
16. sep 2025
@sim_simonka

A čo tak úroky z omeškania? Dlh si sice zaplatila, ale to obdobie čo si bol dlžná sa úročí…

@sim_simonka Píše o ročnom zúčtovaní. Tam nie sú žiadne úroky z omeškania.

autor
16. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor vsak vtedy si dlh este zjavne nemala.

@balerina2025 ten dlh som mala za rok 2025 a za 2024 som sa pýtala či je všetko ok,a hovorili mi že áno a teraz toto.Prepacte nenapisala som za ktorý rok som mala nedoplatok

anonym_9ee1d0
16. sep 2025

čo sa stane ak sú odvody z dohody menšie ako tie minimálne? Nevznikne vtedy nedoplatok na ročnom zúčtovaní?

balerina2025
16. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 ten dlh som mala za rok 2025 a za 2024 som sa pýtala či je všetko ok,a hovorili mi že áno a teraz toto.Prepacte nenapisala som za ktorý rok som mala nedoplatok

@anonym_autor tak asi naozaj za teba platil zamestnavatel len za dni ktore si naozaj pracovala. nepracovala si kazdy den ze?

autor
16. sep 2025
@balerina2025

@anonym_autor tak asi naozaj za teba platil zamestnavatel len za dni ktore si naozaj pracovala. nepracovala si kazdy den ze?

@balerina2025 práve v Tom obdobi som pracovala aj 20 smien a všetko po 12 čo vychádza viac ako fond ale bola som na dohodu

balerina2025
16. sep 2025
@anonym_autor

@balerina2025 práve v Tom obdobi som pracovala aj 20 smien a všetko po 12 čo vychádza viac ako fond ale bola som na dohodu

@anonym_autor hm. tak to ti neporadim. asi by som sla sa pytat priamo do poistovne. drzim palce

anonym_e402c9
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No bežný NEDOPLATOK si mala vysporiadaný, to ti potvrdili.
Ale je rozdiel nedoplatok z ročného zúčtovania a nedoplatok z bežného roka. Výsledok z RZ nemohli v júli ešte vedieť ani v ZP. Takže ťa informovali správne.
Ako som už písala vyššie, zrejme to bude za tie neodpracované dni z dohody počas roka 2024. Ale presnú odpoveď ti dajú len v ZP.

anonym_e402c9
17. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_autor To, že si odpracovala 20 zmien, je pri DOHODE bezpredmetné. Je to vlastne odpracovaných 20 kalendárnych dní (1 zmena = 1 deň poistenia). Na pokrytie zdravotného poistenia celého mesiaca potrebuješ 30/31 dní poistenia.
Tu sa nepočíta odpracovaný fond, ale odpracované dni.
Zamestnávateľ každý mesiac za dohodára posiela ZP oznámenie, kde vykazuje jeho skutočne odpracované dni. Toto bude zrejme aj tvoj prípad.

balerina2025
17. sep 2025
@anonym_e402c9

@anonym_autor To, že si odpracovala 20 zmien, je pri DOHODE bezpredmetné. Je to vlastne odpracovaných 20 kalendárnych dní (1 zmena = 1 deň poistenia). Na pokrytie zdravotného poistenia celého mesiaca potrebuješ 30/31 dní poistenia.
Tu sa nepočíta odpracovaný fond, ale odpracované dni.
Zamestnávateľ každý mesiac za dohodára posiela ZP oznámenie, kde vykazuje jeho skutočne odpracované dni. Toto bude zrejme aj tvoj prípad.

@anonym_e402c9 tiez myslim