Ročné zúčtovanie a 2%
ahojte. zamestnávateľ mojej mamky jej robí ročné zúčtovanie a chcem sa spýtať či je všetko v poriadku
1) za to, že chce darovať 2% jej strhnú 0,02€ - ja vieeem, zanedbateľné, ale ide mi o princíp - môžu? neviem ako to evidujú... toto je tohtoročná novinka. takže predpokladám, že administratívny poplatok za spracovanie?
2) už druhý rok (teraz som sa to dozvedela) jej nevracajú za doplnkové dôch. sporenie... ja si nesporím takže neviem ako sa to presne volá, dúfam že píšem zrozumiteľne. sporí si minimum - 5€ a zamestnávateľ prispieva 20€ - mzdárka jej povedala, že vracajú iba tým, ktorí sporia nad 50€ mesačne - je to pravda?
ďakujem.
@majusqa77 vieš poradiť? alebo označiť niekoho, kto vie?
@majusqa77
1. nie, stŕhajú aj tým, ktorí majú preplatky (lebo mzdárka už posielala predbežné maily koľko to komu vychádza), tak aj nim stŕhajú 0,02 € ☹
2. ďakujem. vieš aj odkedy sa vracia? myslím, ktorý rok je hraničný medzi "staré zmluvy" a "nové zmluvy"? a prečo to kurníkšopa zaviedli? veď to tak kedysi nebolo... či?
@majusqa77 Ahoj,
prosím ťa, vieš mi poradiť ?, chcem vyplniť vyhlásenie o poukázaní podielu zaplatenej dane z príjmov FO. V tom riadku s číslom 12 uvediem sumu , ktorú mám na potvrdení o ročnom zúčtovaní od zamestnávateľa (úhrn preddavkov na daň, riadok 14) ? A v tej 13. uvediem sumu, t.j. 2% zo sumy z okienka 12 ? A dátum zaplatenia dane, neviem, aký mám uviesť, nemám teraz to potvrdenie pri sebe, to je dátum kedy zamestnávateľ vlastne doplatil, resp. požiadal o vrátenie dane ? Je tam taký dátum ? ďakujem pekne
ahojte baby .... chcem sa spýtať na tom potvrdení o zaplatení dane mám v riadku 23 napísané 0,00 ... ja chcem dávať tie 2% dane ale tam kde sa píše ťa suma tam je napísané že mám odpísať 23 riadok a čo s tým keď tam mám nuly? normálne mi vracali dane ....

1. ak chce darovat 2%, dan musi byt dorovnana na 0, aj keby to bolo len 0.01€. Takze nie, ziadny spracovatelsky poplatok, je to rocne zuctovanie
2. ak je to stara zmluva, v tej sa nevracia