Ročné zúčtovanie dane 2025 - potvrdenia z úradu práce
Dobry deň, prosím vie mi niekto pomôcť? ak som bola v roku 2025 na rodičovskej dovolenke len v januári (čiže posledný rodičovský príspevok), potom som bola nezamestnaná na úrade prace (nepoberala som dávku v nezamestnanosti) a od apríla som nastúpila na TPP ktorá stále trvá, a podám žiadosť u zamestnávateľa o ročne zúčtovanie dane, potrebujem k tomu nejaké potvrdenia z úradu prace odovzdať?dakujem vopred za odpovede
@anonym_autor ahoj, neviem ci je to nevyhnutne, ale ja som dolozila aj tu cast, kedy som rodicovsky poberala na dolozenie obdobia
Tu sa pridám , ak som bola do 9/2025 ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov, od 9/2025 do 11/2025 na úrade práce a od konca 11/2025 doteraz zamestnaná, aké doklady mi treba k daňovému priznaniu? Musím robiť, lebo manžel podáva v zahraničí a tam je podmienka, že musím si aj ja urobiť, aj keď nulové.
@anonym_autor zamestnavatel/mzdar ti presne povie co od teba chce = osobne nevidim dovod vyzadovat nic, RD nie je zdanitelny prijem, davky z uradu prace tiez.. prilohy sa k tomuziadne nedavaju, max ak nemaju este v praci a budete riesit danovy bonus tak mozu pytat k rodny list
Tu sa pridám , ak som bola do 9/2025 ako matka starajú a sa o dieťa do 6 rokov, od 9/2025 do 11/2025 na úrade práce a od konca 11/2025 doteraz zamestnaná, aké doklady mi treba k daňovému priznaniu? Musím robiť, lebo manžel podáva v zahraničí a tam je podmienka, že musím si aj ja urobiť, aj keď nulové.
@anonym_9657e8 presne to iste plati.. ako pre autorku prispevku... a ak to ide robit zamestnavatel RZD, tak tiez plati to, ze najlepsie ti potom povie mzdar. Mam skusenost ze niekedy kazda vyzaduje nieco ine :DD
Pracujem v tejto oblasti a tiež mám skúsenosť, že mzdárky pýtajú kade čo a väčšinou aj to čo netreba. Keď som sa dotazovala, že načo pýtajú napr. potvrdenie o evidencii na ÚP tak mi bolo povedané, že "pre istotu". Ale veď na to je Žiadosť o vykonanie RZ kde zamestnanec uvedie čo sa sním dialo, ak nevie vyplniť nech sa opýta a potom to môže s kľudným svedomím podpísať. A ja si vážim čas svoj aj iných tak ho nebudem zbytočne posielať na úrady. Za tie roky sa mi stalo možno 2x, že sme opravovali RZD. A to robím mzdy externe.

Za obdobie január až marec nepotrebujete potvrdenia, nakoľko ste poberala štátne sociálne dávky ktoré nie sú zdaniteľnými príjmami.