icon

Rodičovská dovolenka a daňové priznanie

ksenyia
19. jan 2012

Ahojte baby založila som tuto diskusiu,lebo asi veľa z nas nevie či je potrebne podavat danove priznanie ak sme na rodicovskej dovolenke.

Strana
z11
vams
11. mar 2018

@bambibam lehota na vratenie preplatku je tento rok do 13.5.

ankajablonska
23. mar 2018

@ahoi_helik mne vrátili 102€ z príjmu 620€.robila som ale na dohodu.ked máte záujem a potvrdenie o prijme rada vam poradím či da vam to oplati podávať.a v prípade záujmu Vypracujem,nakoľko sa tomu venujem

ankajablonska
23. mar 2018

@daniella63
Ja vypracovam DP.rada pomôžem.
-DP ste povinná podať keď vaš prijem(hrubý) prekročí 1901,36€
-Avšak podať DP môže aj FO ked jej príjem je nižší ale vznika jej nárok na daňový preplatok(napr.z dohody,riadok7 v potvrdení o prijme).
-Ked nárok nevznikne a ste vydatá ,tak si vás v DP môže uplatnit manzel.ale iba keď ste nemala príjem vyšší ako 3803€/rok
-takisto aj daňový bonus na dieťa

evittam
23. mar 2018

@ankajablonska A zabudla si na podstatnu vec-za akých podmienok si moze manzel uplatnit NCZD na manzelku.😉

zuzkaanaomi
14. apr 2018

Ahojte aj ja by som prosila o radu na tuto temu no trosku z ineho uhla. Minuly rok som pracovala do konca maja potom som sla na materku. Momentalne poberam uz rodicovsky prispevok. Kontaktovala ma mzdarka z prace ze ako moj byvali zamestnavatel mi spravia danove kedze som pracovala u nich pred matersko. Minuly tyzden v pondelok mi prisiel danovy preplatok. Kedze tento vikend vychadza 15teho na nedel, myslela som si ze mi pride rodicak pred vikendom no neprisiel. Pisala som kamaratke a jej rodical prisiel. Je mozne ze ked mi prisiel danovy preplatok nemam narok na rodicovaky tento mesiac ? Mne sa to zda ako blbost no nerozumiem tomu preco mi este neprisiel. Ak niekto viete prosim poradte mi.

vams
14. apr 2018

@zuzkaanaomi rodičovský príspevok nemá nič spoločné s daňovým preplatkom. Rodičák Ti možno príde v pondelok.

zuzkaanaomi
14. apr 2018

@vams dakujem velmi pekne za odpoved ;) tak ste ma trosku ukludnili ;)

evittam
14. apr 2018

@zuzkaanaomi Tak ako pise
@vams . RP je sociálna dávka. Nema na ňu vplyv nejaky danovy preplatok,mzda.

vams
14. apr 2018

@zuzkaanaomi ani mne ešte neprišli prídavky na deti, tak hádam v pondelok budú.

Strana
z11