Rok 2024: Oplatí sa podať ročné zúčtovanie?
Ahojte dievcata, prosim vedeli by mi niekto potadit, som totiz uplne mimo obraz co sa uctovnictva tyka, ked som bola v r 2024 cast roka na RD a druhu cast na podpore, ale od byvaleho zamestnavatela mi bolo vyplatene odstupne oplati sa mi podat rocne zuctovanie, a ano uplne neskoro to riesim takze keby si ho chcem podat sama uz som nazrela do tych papierov k danovemu priznaniu zvladla by som to aj sama vobec neviem co sa tam uvadza ci si mam vo vypisoch uctu hladat ten rodicak a podporu alebo iba tie udaje z toho potvrdenia od byvaleho zamestnavatela, dakujem 🙂

@lucinkacill k daňovému ktoré si urobíš sama nezabudni doložiť potvrdenie z úradu práce o evidencii, vystavia ti ho na úrade na počkanie.
Ano, ako pisu vyssie podaj dp do 31.03. vyjde ti preplatok, potvrdenie z uradu prace ti netreba.
@lucinkacill no pri takom prijme nieže sa oplatí podať DP typ A ale máš povinnosť podať DP typ A do 31.3.25 aby ti neprišla pokuta z DU.
Vrátia ti celú zrazenu daň 979.25e
@anicka182 super to mam, dakujem 🙂
@bernarda45 akože netreba stále ho odomna pozadovali
@anicka182 No to uz si rieste so svojou spravkynou, nie je to povinna priloha danoveho priznania,povinnou prilohou je potvrdenie o prijme za dany rok.
@zalka ale ked som tam mala nezdanitelnu cast zakladu 470,54€ vtedy asi preplatok nevyjde ze tam bude velmi podobna suma na dani ako na preddavku
@lucinkacill a čiastkový základ dane máš viac ako nczd alebo menej?
lebo ak je menej tak vrátia všetko ... nczd ročný je 5646,48e
@zalka praveze ciastkova 5338e ncz 470 a preddavok 970 takze to sadne podla mojich vypoctov skoro presne , cely den som s tym dnes stravila normalne druha vysoka skola pre mna xD len som sa potrebovala uistit ze som na spravnej ceste s vypoctami 🙂 dakujem
@lucinkacill neviem k čomu si sa dopočítala ...
@lucinkacill čo sadne presne? NZČD je 5646,48€. Uplatňuješ si celú čiastku.
Vrátia ti celý preddavok
@janai1 ja som to ratala takto nejak ak som si teda dala ncz na danovnika z potvrdenia do spravnej kolonky to bolo 470€ mozno to tam nema byt
@lucinkacill prečo to nevyplníš online? Tam ti všetky údaje doplní aj vypočíta.
V riadku 37 máš mať celkovú sumu 5646,48€
@janai1 ja som to skusala aj online ale nejak som sa zamotala aj tam, a tych 470€ ta suma nezdanitelnej casti zakladu dane na danovnika z potvrdenia ma domylilo teda to neviem kam sa uvadza ci nikde
@lucinkacill nikam sa to neuvádza.
Otvor si ten formulár online
Do riadku 34 zadaj 5589,53€
r. 36 251,24€
r. 37 27,66
r .38 223,58
r. 39 2x klikni
r. 40 2x klikni
r. 43 2x klikni
r. 69 979,25€
r. 72 2x klikni
hotovo
Vyplň osobné údaje, 2% z dane, a v oddieli XI. klikni že žiadaš o vyplatenie preplatku
Dievcata ach dakujem vam krasne, aj ked ma hanba plieska necham tu tuto diskusiu urcite pomoze niekomu, kto az pri jej citani zisti co je NZCD
@lucinkacill výjde preplatok, treba si podať daňové priznanie. Ak by ste mali záujem, viem vypracovať, poslať emailom, podpíšete, podáte na DÚ.

@lucinkacill áno oplatí a iba tie údaje od zamestnávateľa