Rozdelenie majetku medzi dcéry
Ahojte viete poradiť?
Manžel chce predať dom mame dve dcéry a ešte on z prvého manželstva má dve deti. Neviete ako sa potom delia financie?
Ďakujem
Ked ho vlastni ako jediny, moze si s nim robit, co chce, vsetky peniaze z predaja su jeho...tie pomery a deti sa riesia v dedictve
Ak je dom v BSM máte každý polovicu a po predaji si s ňou robíte čo chcete, na to nie sú žiadne pravidlá.
Delia sa tak, ako on (vlastnik nehnutelnosti) bude chciet. A nie je povinny dat nikomu nic, alebo to rozdelit len medzi jedno, dve tri alebo vsetky styri deti.
Ak je on vylúčený vlastník, spravodlivo by bolo na 4 diely keďže ma 4 deti ale inak ako uvazi on
Ako ti tu uz pisali kocky, tu je rozhodujuce, kto je vyhradnym vlastnikom domu. Na to proste ziadna tabulka, akym dielom a ako neexistuje
Peniaze z predaja idú tomu, komu nehnuteľnosť patrila.. Peniaze sa nedelia, pokiaľ niekto nezomrel.
@emchuana podľa všetkého je dom jeho keď píšeš že manžel chce predať dom .nakoľko ma 4 deti asi by bolo fér rozdeliť to rovnocenné určite ako dospelý človek nechce urobiť medzí deťmi rozbroje aj keď každé dieťa má inú mamu .no pokiaľ s deťmi z predošlého vzťahu nefunguje ako s tými čo máte spoločné možno sa rozhodne že im dá o niečo menej a spoločným vašim niečo viac . Mám nevlastného otca a má tiež 2 dcéry ja som preňho povedané cudzia osoba a už teraz viem že jeho deti nezdedia chalupu ktorú si kúpili s mamu .a má tušenie že keď tu nebude že ta jedna bude chcieť vyplatiť z chalupy v ktorej býval a financoval opravy keďže dom je mamin ešte kým sa dali dokopy ...všetko závisí od určitých veciach najlepšie budeš mať keď sa opýtaš manžela ..
Ak je on jediny vlastnik tak po predaji si robi co chce s peniazmi. Ak ste na liste vlastnictva obaja tak to mate napol, teda aj ty musis suhlasit s predajom.
Ak umre a je to jeho, ide manzelke polovica a detom, vsetkym, diel z tej dalsej polovice. Ak si to pamatam spravne. Ak si aj tymajtel a umre, tak z jeho polovice mas aj ty diel myslim.
Skor ma zaujima ci to chces len pre vas a nie pre tie "druhe" deti
Ďakujem všetkým 🙏 ono muž vlastní sám nehnuteľnosť ja som si myslela že pol ide jemu a pol medzi 4 deti ale takto je to úplne super 😃 to si môžme dovolíte niečo kúpiť inde 😩
Veď nezomrel, prečo by mal deliť peniaze medzi deti? Môže ich spláchnuť do záchoda, lebo sú to jeho peniaze.
za zivota si moze vlastnik robit co lennchce so svojou nehnutelnostou a s vynosom z nej
No ale je možné, že on sa rozhodne a peniaze podelí, ale to asi autorka nechce.

Tak závisí ako je to na liste vlastníctva, či to vlastní len on alebo aj ty. Ono všetko nadobudnutie počas manželstva kúpou ide do BSM.