icon

Rozdiel medzi druhým a tretím pilierom na dôchodok

stelly652
28. aug 2025

Ahojte ľudia stále mi to nedá pokoj a vrta mi to hlave,mam si nechať ten 2 pilier???...alebo prejsť a založiť si 3 pilier čo mi zabezpečí starobný dôchodok s výšou hodnotou a garanciou .... banke mi spomenuli o 3 pilier,že by som mal aj nejakú väčšiu rezervu odloženú na bok keď pôjdem do 3 tieho piliera......Ne je to jedno či budem mať 2 pilier alebo 3 pilier??...Aké ma výhody ten 3 pilier??? žiaden?..nevyznám sa v tom...Lebo teraz mam 2 pilier a mam aj šporiaci účet.....

Strana
z3
ekira1
1. sep 2025
@natalka13

@ekira1 vieme

@natalka13 dobre, nebolo mi to jasné.. už som sa stretla v diskusiách, ako si chceli vybrať peniaze a pritom mali do dôchodku ďaleko..

chrobak7
1. sep 2025
@ekira1

@natalka13 dobre, nebolo mi to jasné.. už som sa stretla v diskusiách, ako si chceli vybrať peniaze a pritom mali do dôchodku ďaleko..

@ekira1 Vybrať môžeš peniaze z 3. piliera, ale len tie, ktoré si tam sama vložila. Prostriedky, ktorými prispel zamestnávateľ sú viazané až do dovŕšenia dôchodkového veku.

ekira1
2. sep 2025
@chrobak7

@ekira1 Vybrať môžeš peniaze z 3. piliera, ale len tie, ktoré si tam sama vložila. Prostriedky, ktorými prispel zamestnávateľ sú viazané až do dovŕšenia dôchodkového veku.

@chrobak7 viem. Ale píšem o úplne niečom inom.

Strana
z3