Schvália mi úver s nízkym oficiálnym príjmom?
Ahojte, chcela by som si kúpiť auto cez nejaký autobazár alebo niekde cca za 10 000€. Chcela by som si zobrať úver je jedno či bankovka či nebankovka nevadilo by mi platiť úrok navyše. Nemám dlhy, ani veľké výdavky, ale mám taký problém, že ja na zmluve mám písaných iba 800€ v hrubom hoci dostávam oveľa viac. Tym pádom aj výplatné pásky sú menšie…ale dávam si to na účet vždy 15teho a je tam vyššia suma než 800€. Môžu mi schváliť úver v takomto prípade ?
A este ma napadlo z coho chces zivit auto a uver kes mas tak maly prijem?
A este ma napadlo z coho chces zivit auto a uver kes mas tak maly prijem?
@lussy1810 ja mám prijmem oveľa väčší len v zmluve mi píše iba 800€ logicky..aby firma platila menšie odvody
Pre túto logiku firmy budeš mať teraz problém dostať úver.
Všade berú do úvahy čo máš na papieri - nie čo dostávaš reálne
Ano to mi je jasne ale od tvojej "minimalky" sa odvijaju vsetky ostatne prispevky ako pn, podpora v nezamestnanosti atd a z coho budes platit uver ked ti daju cca ani nie 400 eur pri pn napr.?
Ano to mi je jasne ale od tvojej "minimalky" sa odvijaju vsetky ostatne prispevky ako pn, podpora v nezamestnanosti atd a z coho budes platit uver ked ti daju cca ani nie 400 eur pri pn napr.?
@lussy1810 No je to pravda, ale ešte som asi nezažila prácu kde píšu pravdu do zmluvy a na výplatnej pásky. To by ma inak celkom zaujímalo že v akých prácach píšu pravdu do zmluvy.
Seriozny zamestnávateľ píše do zmluvy a vypláca na páske reálne sumy.
Obdivujem zamestnancov, ktorí pristúpia na to, aby dostávali peniaze na ruku, bez papiera.
Ja zase nepoznam nikoho, co by robil oficialne za minimalnu mzdu a ostatne na ruku.
Super system odmenovania zamestnanca a tu mas prvy problem a moze ich byt viac a to nehovorim o tom aky krasny dochodok budes mat.
Autorka, porusujes zakon a odzubavas nielen stat, ale najma sama seba. A ze nepoznas takeho zamestnavatela, ktory vsetko prizna? Kym to budu zamestnanci tolerovat, tak to budu zamestnavatelia robit
Ty ale skodis len sama sebe, z tej priznanej mzdy sa totiz pocita materska, PNka, dochodok, ....takze z dlhodobeho pohladu, zle.
Kazda seriozna financna institucia si overuje prijem v Socialnej poistovni, takze tadial to nepojde.
Kazdy jeden seriozny zamestnavatel ma to co dava zamestnancovi aj na vyplatnych paskach a ma seriozne uctovnictvo.
V každej mojej práci mi písali do zmluvy pravdivú sumu odmeny za prácu.
Este si nezazila zamestnavatela, kde pisu pravdu do zmluvy a na vyplatnu pasku? To v akej oblasti sa pohybujes, prosim ta?
Ja som zazila raz, v obdobi tesne po skonceni strednej, kym som nesla na vysku, zamestnavatela, ktory vyplacal zamestnancov tak, ako ten tvoj. A ten moj byvaly zamestnavatel skoncil v base. Nie sice len kvoli tomu systemu odmenovania, ale tam toho bolo viac... takze pre mna je kazdy takyto zamestnavatel ojebavac a nechapem, preco ludia toto toleruju. Si v pohode s tym, ze v pripade PN dostanes velke hovno? Ze pripadna materska a dochodok budu totalne smiesne? Ze nedostanes ziaden uver?
Vieš splácať úver, pretože na účet ti chodí viac ako máš na zmluve. A čo ak sa ti zamestnávateľ rozhodne platiť iba to, čo máš na zmluve?
@davidbaldys to musí byť aké zúfalstvo, brutálne neprofesionálne, registrovať sa na MK, aby si zháňal klientov? Skús porozmýšľať a nájsť iný spôsob, ak byť serióznym maklérom.
@davidbaldys tipujem, OVB však? 😃 nový zúfalec v pofidérnej "rodinke" zháňa klientov na Koníku
Odporúčam urobiť dostatočnú rezervu, ťažšia choroba alebo úraz, budeš rezervu potrebovať, aby si mala z čoho žiť. Taktiež pri materskej, očr a na dôchodok tiež budeš potrebovať riadnu rezervu.
v gastre je toto žiaľ celkom bežné, už som také niečo počula aj od sestričky, že jej lekárka povedala, že má na ňu určitý badžet a či chce vyšší plat na ruku (časť na ruku, na páske minimálka) alebo nižší čistý plat ale zaplatené všetky odvody.
Známy si s takýto minimálnym oficiálnym príjmom chcel brať úver z primabanky - na 3 mesiace sa dohodol so zamestnávateľom, že mu bude platiť vyššie odvody, vtedy v primabanke stačil vykázať príjem za 3 mesiace a dostal bez problémov úver. Teraz tam tiež majú nejakú "akciu na bezúčelové úvery" 🙂
Akože tiež nechápem to, že s týmto zamestnanci súhlasia, lebo tým okrádajú hlavne sami seba ale ja na výber mám, niekto možno nie..
@autorka, zalezi kde mas vedeny ucet. Nie kazda banka, v pripade, ak mas predschvaleny uver, overuje aj SP. Nie kazda, napr. CSOB to nerobi. Riadia sa v tomto pripade obratom na ucte. Ale hovorime o uvere predschvalenom na zaklade ich hodnotenia. SLSP aj v takomto pripade overuje prijem cez SP. To su 2 priklady. V kazdom pripade suhlasim s ostatnymi, ktori ti pisu, ze skodis v tomto pripade sama sebe, do buducna, do nepriaznyvych casov, do dochodku
Ak máš oveľa vyšší príjem tak prečo chcem smiešnych 10 000 ? Posetri a kúp v hotovosti
Ak máš oveľa vyšší príjem tak prečo chcem smiešnych 10 000 ? Posetri a kúp v hotovosti
@michal711 nechcem auto za 3 roky, ale hneď
Tak to nemáš o veľa väčší prijem
Ja zase nepoznam nikoho, co by robil oficialne za minimalnu mzdu a ostatne na ruku.
@zuzanaete to bude asi tým, že si z BA. Na východe je to celkom bežná prax..

Banka aj nebankovka overuje prijem na socialnej poistovni cize na ucte mozes mat hocikolko pokial to neprejde cez socialnu poistovnu tak hold smola.