icon

Schvália nám novomanželskú pôžičku na dom?

29. máj 2025

Dobrý deň, máte niekto skúsenosť ? Manžel vlastní byt na hypo, ale radi by sme postavili rodinný dom, myslite, že by nam to mohli schváliť ?

nyusika
29. máj 2025

Mladomanzelska pozicka....nie novomanzelska

https://www.sfrb.sk/ziadatel/byvajte-vo-svojom/

chrobak7
29. máj 2025

Ľudia, už si uvedomte, že MK úvery neschvaľuje. Schvaľuje ich banka prípadne iná finančná inštitúcia. A to, že niekomu úver schválili, neznamená, že ho schvália aj teba. Každý prípad je jedinečný a individuálny.

Je úplne zbytočné dávať otázky typu "myslíte si, že mi schvália úver"? Je jedno, čo si my myslíme. Banka nebude myslieť, ona bude vyhodnocovať žiadosť. My tvoje finančné pomery nepoznáme. AJ keby sme ich poznali, nevieme ich vyhodnotiť. Rozhodovať bude banka.

Takže jediné, čo sa dá poradiť je: Treba sa opýtať v banke.

melanta
29. máj 2025

To, že vlastníte nehnuteľnosť nie je prekážka pre úver od ŠFRB. Takže nevadí, že manžel vlastní nehnuteľnosť. Kvôli tomuto vám úver nezamietnu.

chrobak7
29. máj 2025
@melanta

To, že vlastníte nehnuteľnosť nie je prekážka pre úver od ŠFRB. Takže nevadí, že manžel vlastní nehnuteľnosť. Kvôli tomuto vám úver nezamietnu.

@melanta To, že vlastní byt nie je prekážkou. Problém je, že to má hypotéku. A tam sa potom do výpočtov a schvaľovania berie celková zadĺženosť páru.

sasa1310
29. máj 2025

a vedeli by ste to splácať? Lebo pri mladomanželskej pôžičke je obmedzený príjem. A teda s takým príjmom splácať hypo na byt, k tomu pôžička na dom, no neviem. Skôr si myslím, že vám to nevyjde

sweet20
30. máj 2025

Dajte si ziadost, pockajte pol roka a hotovo... dozvies sa vysledok, presne ako pise @chrobak7 ... nechapem na co su take temy dobre... tak isto ako tema, je to dost ked zarabame 10 000 eur? ... ved vsetko je individualne 😖

sweet20
30. máj 2025

Mozno by som urobila zle, ale tu v ke su ceny domu lacnejsie ako byt... ja by som predala byt a kupila dom... ja nepodporujem tuto "mladomanzelsku pozicku" ako to niektori volaju... ale treba si poskladat pre a proti..

gantleman
3. jún 2025
@sweet20

Mozno by som urobila zle, ale tu v ke su ceny domu lacnejsie ako byt... ja by som predala byt a kupila dom... ja nepodporujem tuto "mladomanzelsku pozicku" ako to niektori volaju... ale treba si poskladat pre a proti..

@sweet20 prečo nepodporujete. Čo je teda lepšie pri 180000 € platiť splátku 450€ alebo 800-900€?