Schválili nám pôžičku, čo ďalej s výškou splátok?
Ahojte v home Credit som vypisovala údaje a neviem ako dnes prišiel mail ze peniaze sú na účte potešilo ma to lebo sme v zlej situacii no ide o to ze tam nieje uvedená výška splátky..zobrali sme si 1600 a ze celková čiastka splatná spotrebiteľom je okolo 1950 takže viac ako 1950 nezaplatime dúfam?
@lisacka1 "ako úrokov prosím presiahne to tých 1950 co mam zaplatiť? Ci to je všetko už v tom ?" - tejto otázke nerozumiem. Nechápem, čo sa vlastne pýtaš. Či budeš platiť viac, ako 1950 €? To záleží od toho, ako budeš úver splácať.
Ale pozeral som obchodné podmienky pre revolvingový úver na ich stránke :
https://www.homecredit.cz/cms-assets/download-l...
A tam je bod 6:
Máte právo od zmluvy odstúpiť do 14 dní od jej uzavretia. Ak Vám počas tejto doby požičiame peniaze, musíte nám ich vrátiť. Ak nám požičané peniaze vrátite do 30 dní od uzavretia zmluvy, nebudeme Vám za nich účtovať žiadne úroky a prípadné poplatky.
Takže rýchlo, hneď zajtra im zavolaj na číslo :
Predčasné splatenie pôžičky
V pracovných dňoch
od 8 do 16 hodín
0850 333 444
Poradíme vám, ako postupovať.
a dohodni sa, že chceš zrušiť zmluvu a splatiť celú čiastku. Zaplatíš asi len to, čo ti poslali.
Alebo ak si naozaj v zlej finančnej situácii a hrozí ti to vyhodenie z bytu, tak si pôžičku nechaj, zaplať nájomné. Manžel nech si nájde inú robotu, kde mu výplatu vyplatia (neviem, kde teraz robí, ale ak mu nevyplatili mzdu, tak môže za určitých okolností okamžite skončiť pracovný pomer s tým, že má nárok na dvojmesačné odstupné), prípade nech si nájde aj 2 práce, nejakú dohodu cez víkendy. tých 1600 € vám môže pomôcť na 2, max. 3 mesiace, ale potom bude treba splácať okrem bežných výdavkov aj úver.
@lisacka1 moja zlata. Ja som kludna a vobec som sa tu do teba nenavazala. Zostala som pohorsena to ano. Lebo si nemyslim, ze je to dobry napad ale sak dobre si dospela a svojpravna nech sa paci. Hlavne ak ste si poziadali o nieco a valstne ani neviete. Ale ak si si vsimla vyjadrila som to aj podporu v zmysle, ze chapem, ze to teraz mate narocne a zrejme to nie je jednoduche. Pytala som sa ci si muz nasiel pracu. Nato si ani neodpovedala. Neviem preco si myslis, ze to bolo v zlom. Mozno to bolo drsnejsie ale ja som tu neni nato aby som niekoho urazala. Bavi ma to tu a rada poradim. Dodala som aj osobnu skusenost. Mala som kolegynu, co riesila dlhy dlhmi. Vies ako dopadla ? Zle... aj zeny co ti tu pisali ze ako to chcete platit ked nemate na najom to nemysleli v zlom. Ale ska dobre. A len tak mimochodom. Neviem odkkal mas, ze mam na ruziach ustlate. Lebo nemam. Co mam vdaka sebe nikomu inemu. A mam rezervu na taketo pripady. A len tak mimochodom manzela vyhodili minuly rok z prace. Mesiac pred vianocmi. Maly mal rok.. a vies co ? Ten vecer uz rozhadzoval siete a na druhy tyzden mal.pracu... takze este raz. Kamilkovy cak si uvar ty. Pozri si zmluvu a poriadne si to premyslite. Aj ked tu ma urazas ja vam prajem aby to dobre dopadlo. Len nerobte zbrklo a premyslite si to aby ste sa nezacyklili v nejakych dlhoch. A inak to uz si citat asi nechcela ale aj som ti odpovedala na otazku. Ze ano platit by ste mali tych 1950 v tom by malo byt poplatky a uroky preto je to vyssia suma ako 1600 ale ak sa omeskate. Co asi mozete kedze nemate na najom( inak to ze nanho nemate mam od teba.. ved si o tom zalpzila temu) tak ja len aby ste vedeli platit aj toto. Lebo ak sa omeskaye je mozne ze budete platit penale. A zmysel tohto celeho co som pisala ja aj zeny aj ked si v zlej situacii je rozmyslat a tieto veci zisotvat predom a nie po funuse. Takze tak. Pekny den.
@chrobak7 to je doba splacania pri tejto vyske splatky.. ako priklad, hoci 25×80 mi vychadza rovnych 2000 e. Minim.splatka je teda tycg 40,14 e. Su to velmi nevyhodne produkty, najlepsie co najskor splatit. Urok nevidim, alr bude riadne vysoky.
@lisacka1 Nejde v tomto prípade o pôžičku ako takú. Revolvingový úver znamená, že ti príde kreditná karta a ty z nej za nejakých podmienok môžeš čerpať peniaze.Výbery hotovosti bývajú spoplatnené. Úrok u KK býva dosť vysoký, ale počíta sa vždy z vyčerpanej sumy. Neplatíš pevnú splátku, ale vždy sú to nejaké percentá z vyčerpanej sumy. Z tej splátky si potom banka (nebankovka) nechá úrok a istinu ti vloží opäť na kartu pre možné čerpanie
nerieste ved jej hrozi vyhadzov z podnajmu lebo ho nezaplatili tak aku ma inu moznost ak nechce skoncit na ulici a teda samourejme rychlo hladat brigadu ci pracu

@lisacka1 a dokedy to máš vyplatiť? Lebo ten úrok 350€ sa mi zdá malo.. známy chcel 2000€ požičať a ten úrok na 2 roky bol 900€.. bolo to dávno a možno sa mýlim.. pozri si to dobre, lebo sa nedoplatíš..buď opatrná☝️