Skúsenosti s bezúčelovým úverom v Tatra banke
ahojte, mate niekto skusenosti s tymto úverom v tatra banke ? mam 23, pracujem 4 mesiace na tpp na dobu neurčitú, príjem v cistom okolo 1100€ .. chcela by som na auto, okolo 15 tisíc … prosim bez rad naco mi je take auto ked potrebujem nato úver .. len chcem vediet skusenosti ci je mozne ze mi to schvália alebo ake mate skusenosti s tymto bezúčelový úverom … nemam deti som slobodna
@anonym_autor nešla by som do bezúčelového, chceli mi ho ponúknuť. nešla som. Platíš 96 mesiacov viac ako 200 eur. Odkladala som si peniaze a našetrila som si na nové auto. Moje stálo 17 000 eur. Odkladala som si mesačne 500 eur, niekedy viac. Keďže si slobodná, nemáš záväzky, tak si vieš peniaze odložiť. Spotrebák je najhorší úver pre klienta.
@anonym_2e9368 ale viem ho predčasne splatiť alebo platit mimoriadne splátky nie ?
Za mňa finančne negramotný krok.. ved to preplatíš strašne😣, radšej by som chodila mhd a šetrila než toto.
ked potrebujes rychlo peniaze, nie vysoku sumu ako na nehnutelnost tak je to moznost, a ano, da sa podat ziadost o predcasne splatenie. My sme brali, sice som preplatila, ale zas vec, ktoru som kupila sa oplatila na dlhe roky.
@anonym_2e9368 ale viem ho predčasne splatiť alebo platit mimoriadne splátky nie ?
@anonym_autor áno, ale stále preplatíš. Tá RPMN nepustí, preto banka dáva takéto úvery na kratšie obdobie za vysoké úrokové sadzby. Naozaj toto je nepremyslený krok.
@anonym_autor nasetri si na to, bezucelovy uver je somarina. Prikryvaj sa takou perinou na aku mas.
Mozes ziadat az po 6 mesiacoch odpracovanych
Mozes ziadat az po 6 mesiacoch odpracovanych
@hopatko to je pri hypo, spotrebak staci 3 mes.po skusobnej dobe.
@la_dolce_vita oki, beriem spat, asi mas cerstvejsie info
Vies splatit predcasne dokonca niektore banky kedysi ponukali moznost extra splatok kazdy mesiac (len sa to nedalo cez app ale pekne len naklusat na pobocku 😡, mozno sa uz posunuli dopredu) nikto nechodi v tvojich topankach, ale ak nevyhnutnepotrebujes auto tak by som isla do niecoho lacnejsieho. Niekto si bere uver na hluposti a niekto potrebuje urgentne vyriesit situaciu - uver sice preplatis, ale pokial ho ako normalny clovek splacas/ splatis nie je problem. Len preto, ze si zoberies uver nie si automaticky financne negramotna. Na to treba trochu viac kriterii. Pozri ja som mala uz 2 uvery a hypoteku.
… a vsetko je splatene. Preplatila som … aj banky musia zit, tak som ich podporila…
@la_dolce_vita len ma napadlo, ze 3 mesiace po skusobnej dobe (co byva 3 mesiace), nie je 6 mesiacov? 🙂 🙂 ... viem, ze skusobna moze byt aj kratsia (aj ziadna)... len tak uvazujem 🙂
@anonym_autor v tom veku si už mala dávno mať na také auto tých 15 tisíc. Nechápem, čo si robila, že nemáš. Klasická finančná gramotnosť Slovákov, zobrať si úver na všetko, aby som ukázal, že som úspešný.
@anonym_autor v tom veku si už mala dávno mať na také auto tých 15 tisíc. Nechápem, čo si robila, že nemáš. Klasická finančná gramotnosť Slovákov, zobrať si úver na všetko, aby som ukázal, že som úspešný.
@anonym_9777d5 vo veku 23 rokov uz mala mat auto za 15.000 ?
@anonym_9777d5 vo veku 23 rokov uz mala mat auto za 15.000 ?
@anonym_40eeaa Úplne dosiahnuteľné, ani sa človek nemusí moc snažiť. Brigáda 6€/hodina od 18 do 22 (vrátane) ti prinesie na účet 460x12x5 = 27600€ (vyššia hodinová, viac peňazí, môže robiť aj za 9€/hod ako niektorí študenti. Plus môže poberať štipendiá zo školy (z plánu obnovy je 9000€ na 3 roky + odborové, prospechove). Ďalej môže peniaze investovať, čo jej môže priniest ďalších 5000€ (veľmi konzervatívne). Takže nechápem, ako nenasetri 15000 za 5 rokov.
@anonym_autor si klientom TB? Hodila som to do kalkulačky, sama sa musíš rozhodnúť, či ti to vyhovuje. Ja som pri bezúčelovom mala i možnosť extra splátky a mimoriadnej splátky a uhrádzala som ich v IB. Ale ja som pracovala omnoho dlhšie a mala som tam i hypo, ktorú som riadne splácala. Úver sa dá poistiť i pre prípad nemožnosti splácať, ale bez rezervy aspoň na pár mesiacov by som do toho nešla v žiadnom prípade.
@la_dolce_vita len ma napadlo, ze 3 mesiace po skusobnej dobe (co byva 3 mesiace), nie je 6 mesiacov? 🙂 🙂 ... viem, ze skusobna moze byt aj kratsia (aj ziadna)... len tak uvazujem 🙂
@anonym_f5923f pracovat musi minimalne 3 mesiace, co je vacsinou dlzka skusobnej doby, cize podmienka je po skusobnej dobe a minimalne 3x prijem.
@anonym_9777d5 jasné, keď do 23 rokov študuješ, tak popri štúdiu našetríš. Nie každý vylezie zo školy v 19 rokoch, píše, že pracuje 3 mesiace a nič o nej nevieš, tak sa zdrž komentára. Tiež môžem napísať, že som v tom veku mala dvojizbový zariadený byt, ale nedodám, že ho manžel dostal ako služobný
@anonym_40eeaa Úplne dosiahnuteľné, ani sa človek nemusí moc snažiť. Brigáda 6€/hodina od 18 do 22 (vrátane) ti prinesie na účet 460x12x5 = 27600€ (vyššia hodinová, viac peňazí, môže robiť aj za 9€/hod ako niektorí študenti. Plus môže poberať štipendiá zo školy (z plánu obnovy je 9000€ na 3 roky + odborové, prospechove). Ďalej môže peniaze investovať, čo jej môže priniest ďalších 5000€ (veľmi konzervatívne). Takže nechápem, ako nenasetri 15000 za 5 rokov.
@anonym_9777d5 si múdra ako rádio, mám sesternicu, ktorej dcéra vyštudovala VŠ, má aj doktorát, počas štúdia brigádovala, lebo jej mama mala invalidný a veľké zdravotné problémy, tak si štúdium financovala sama a ešte prispievala mame, lebo mala aj mladšieho brata. Otec bol bohvie kde, výživné minimálne, tak sa v tom prosím ťa nerýp. Tiež by si bola našetrila, keby žila v rodine, kde je príjem 5000 eur a čo si zarobí na brigádach, je jej. Na čo to tu vôbec rozoberáš? Nechceš si založiť vlastnú tému a tam sa realizovať?
Na ten príjem by ti mali schváliť ja som s Tatra bankou spokojná
@anonym_autor Ahoj, odkial si? Napis mi spravu, skusim ti pomoct.
@anonym_autor Ahoj, odkial si? Napis mi spravu, skusim ti pomoct.
@mv098 je dost ubohe nahanat si klientov na konikovi, to svedci o tvojich kvalitach.
@anonym_autor už len tvoj nápad kúpiť auto za 15k je sám o sebe sprostý.
Chod do banky a spýtaj sa, najviac ti povedia práve tam. Stačí aby ti prišli 3 príjmy a mala po skúšobnej dobe, zmluvu mozes mat aj na dobu určitú. Ak mas čistý register a celý plat na páske, tak ti ho schvália
@anonym_autor ja byť tebou kúpim auto do 5000 zozenies úplne v pohode a setrim na to drahšie keď tak..
@anonym_9777d5 nie každý má čas brigadovať po večeroch

@anonym_autor nešla by som do bezúčelového, chceli mi ho ponúknuť. nešla som. Platíš 96 mesiacov viac ako 200 eur. Odkladala som si peniaze a našetrila som si na nové auto. Moje stálo 17 000 eur. Odkladala som si mesačne 500 eur, niekedy viac. Keďže si slobodná, nemáš záväzky, tak si vieš peniaze odložiť. Spotrebák je najhorší úver pre klienta.