Ahojte prosím pracujete niekto v prima banke? Sťahujem sa do BA a chcela by som si zobrať hypotéku. Našla som, že Prima teraz dáva 3,3% čo je fajn. Ja pracujem pre slovenského zamestnávateľa ale som teraz v Česku (pracovnú zmluvu mám na dobu neurčitú zamestnávateľ slovenský). Najbližšie na Slovensko sa dostanem začiatkom mája takže sa aj pôjdem popýtať priamo na nejakú pobočku. Ale zatiaľ tak informatívne prosím. Vlastné zdroje mám zhruba 45 tisíc, byť ktorý si chcem kúpiť stojí 140 tisíc, môj mesačný plat v čistom je 1900 euro bez prémií lebo neviem čo sa počíta do príjmu. Mala som trinásty plat a odmenu ešte vo výške 1700 euro ako plus k výplate. Chcem sa opýtať čo potrebujem na vybavenie hypotéky a ako dlho proces trvá? Je možné dostať s mojím príjmom hypotéku vo výške cca 100 tisíc? Ďakujem
Tak sa poonahlaj,,ide o obmedzenu ponuku, konci k 30.4.25..ak ju nepredlzia ako predoslu akciovu ponuku. My tuto hypo akurat riesime ale my uz mame aktivnu hypo 10rokov v inej banke a vyuzili sme tuto ponuku od primi.tak sme tam presli,,uz riesime posledny krok a hotovo...potrebujes znalecky posudok, a ostatne neviem, kedze my v prime mame ucty uz dlho,kam nam chodi prijem..mame tam aj detske ucty. Schvalenie hypo bolo rychle do par sekund.
@babydesire ďakujem tak to musím potom prísť skôr keď ťa ponuka platí len do apríla bože ani som si to neuvedomila. Ďakujem 🙂 skúsim si to nejak zariadiť. A myslíš že potom nepôjdu ešte nižšie tie sadzby? Ale asi nie keď iné banky majú viac stále. A prosím tých 3,3% to je normálne záväzné alebo to je len od 3,3 a môže byť aj viac? Lebo dva mesiace dozadu si kamoška s manželom brali hypotéku a tiež bolo že 3,8 myslím ČSOB a nakoniec z 3,8 bolo 4% lebo to bola proste ponúka od a ani im nevysvetlili prečo nesplnili tých 3,8 .... Nakoniec išli do FIO za 3,6 %. Ale akože prídu mi dosť drahé stále tieto hypotéky voči platu a pomerom našej krajiny. Ale raz treba začať bývať a bez hypotéky to nejde veru v tejto dobe
Ak nemáš už žiadne iné záväzky, na HÚ vo výške 100 000€ ti postačuje príjem ~ 1 050€ v čistom, podľa toho čo píšeš to s prehľadom stíhaš.
V banke si dokážu tvoj príjem overiť elektronicky tj. nepotrebuješ ím nosiť žiadne doklady…
V spolupráci s predávajúcim musíš dať vyhotoviť znalecky posudok, ten musíš doniesť do banky spolu aj s návrhom kúpno-predajných zmlúv a v banke to odošlú na schválenie. Ak kupuješ byt cez realitku, celým týmto procesom ťa prevedú.
Ako sa budú úrokové sadzby na hypotékach vyvíjať, či pôjdu hore alebo dole nevie nikto s určitosťou predpovedať. Isté je však to, že kúpa bývania nebude nikdy lacnejšia. Ako sa hovorí, najlepšia príležitosť na kúpu nehnuteľnosti bola pred piatimi rokmi, druhá najlepšia príležitosť je dnes…
Prajem ti nech všetko klapne tak, ako si predstavuješ. Prvá nehnuteľnosť je vždy prvá, máš byť na čo hrdá.
Dnes je 17teho, do konca mesiaca to mestihneš
zozen si financneho sprostredkovatela, ktory ti za prve bude vediet vybavit vsetko a za dalsie ta usmerni (mozno bude vediet / predpokladat, ze sa urok znizi / akcia zostane)... Popripade vybavit "prislub" v banke a fixnu ti akciovy urok nez nieco najdes...
A hlavne to vies vybavit na dialku (vela veci)... Do banky ti staci ist podpisat zmluvy potom raz...
Myslim ze uroky uz velmi neklesnu,,skor stupnu ked clovek vidi co sa deje.. zavolaj si do primi do kedy plati tato ponuka, staci totiz ked do deadlinu stihnes podat ziadost o tento uver,,znalecky a ostatne doklady dodas dodatocne..my sme to tak mali..vela stastia
A ta csob neviem,,ale vzdy si treba dobre pozriet cele znenie podmienok za akych ti poskytnu uver,,jedna vec je bombasticka reklama, druha ked uz tam sedis a vybavujes to a zistis, ze treba splnit viac podmienok..to je tak vsade,,napriklad tatra zas ma lepsi urok na hypo pre tych, ktory, si od nich vezmu este dalsie dva produkty - cize nejake sporenie a trebars beznu pozicku a hypo daju o malicko lacnejsie..to si vzdy treba zistit..
Ešte som zabudla že nemám deti ani partnera a mám 26 rokov