icon

Skúsenosti s cestovným poistením cez booking.com

selenka7
29. máj 2025

Ahojte, chcem sa opýtať na reálne skúsenosti s priplatením cestovného poistenia pri zarezervovanom ubytovaní cez Booking.com. Pred dvomi rokmi sme mali cez Generali, tentokrát si chcem dať pripoistiť aj storno poplatok, pretože platba mi odíde z účtu dva mesiace pred nástupom na ubytovanie. Viem, že aj Generali ponúka pripoistenie storna, ale majú tam vyšpecifikované dosť konkrétne podmienky (napríklad aj to, že "rovnocenne poistená spolucestujúca osoba je osoba menovite uvedená v potvrdení o rezervácii
služby a ktorá je pre vzniknutú poistnú udalosť poistená vo vašej poistenej zmluve..." pri rezervácii cez Booking ale žiadne mená ubytovaných nikde neuvádzam, len počet a vek) a obávam sa, že by sa v prípade poistnej udalosti dokázala poisťovňa z poistného plnenia vykrútiť. Nijak neplánujem pobyt stornovať, tešíme sa naň už pár mesiacov, ale stať sa môže čokoľvek. Booking priamo ponúka možnosť pripoistenia, uvádza sa tam "Krytie poplatkov za zrušenie do výšky 5000 EUR", len sa nikde neviem dopátrať poistných podmienok. Vo všeobecných podmienkach pre zákazníkov sa pri časti Poistenie uvádza len: "Ak ste si zakúpili poistenie prostredníctvom našej Platformy, podmienky a ďalšie informácie nájdete v poistných dokumentoch. Tieto Podmienky sa nevzťahujú na poistenie.". Máte niekto prosím osobnú skúsenosť s poistením cez Booking? Zaujímali by ma podmienky poistenia.

selenka7
autor
6. jún 2025

len ozivujem temu 🙏

janulik19
15. júl 2025
@selenka7

len ozivujem temu 🙏

@selenka7 pozdravujem, ako ste to poriesili? Akurát mi tiež vybehla táto možnosť. Ďakujem

selenka7
autor
15. júl 2025
@janulik19

@selenka7 pozdravujem, ako ste to poriesili? Akurát mi tiež vybehla táto možnosť. Ďakujem

@janulik19 uzavrela som v Generali nakoniec, vratane autopoistenia a storna 🙂

janulik19
15. júl 2025
@selenka7

@janulik19 uzavrela som v Generali nakoniec, vratane autopoistenia a storna 🙂

@selenka7 Ďakujem za odpoveď.