Skúsenosti s poistením práceneschopnosti Metlife
Ahojte, máte niekto skúsenosti s poistným plnením v Metlife ? Mam poistenie Trendlife kde mam poistenú aj pn, na koľko som ostala na rizikovom žiadala som o vyplatenie a stále im niečo chyba, odpoved je vždy že nevedia posúdiť či vznikol nárok na poistné plnenie a stále žiadajú niečo iné.. Dopracujem sa k úspešnému koncu ? Nemáte niekto podobne skúsenosti ? Ďakujem
@balu88 mam tam tiez poistenie…som momentalne tiez na pn na rizikovom uz pol roka..kazdy mesiac posielam od lekarky odpis ze PN trva dany mesiac (kym boli papierove prechodky tak som posielalala tie) plus dokladam lekarske spravy za dany mesiac a nemam vobec problem..ako dlho mate poistku s poistenim PN uzavretu?
Nie, nie, poistku mam druhy rok, takže to je v pohode, - vylúčenú mam len chrbticu ale s tou som nemarodila …ale teda je to tak že pnku mi začala obvodná v auguste a v novembri ju prebrala gynekologička, od oboch doktoriek som zaslala výpis z pnky ale vraj z toho nevedia určiť ci mi vznikol nárok, mam doložiť komplet všetky lekárske správy od augusta vrátane potvrdenia zo sociálky že mi platia nemocenské… tak naháňam tersz obvodnu keďže ona je v Ke a ja už v Trnave ale nerozumiem na co sú im lekárske správy zo všetkých vyšetrení, myslela som že bude staci doklad kedy pnka začala že stále je a názov diagnózy s ktorou marodim … tak hlavne dúfam že keď to všetko pošlem bude to už ok
Tehotenstvo je trošku špecifické z toho dôvodu, že sa primárne nejedná ani o úraz, ani o chorobu. 🙂 Preto sú potrebné lekárske správy, aby bolo zrejmé, o akú zdravotnú komplikáciu v súvislosti s tehotenstvom sa vlastne jedná.
Citácia z poistných podmienok:
"V prípade poistnej udalosti je potrebné nám bez predošlého vyžiadania predložiť tieto dokumenty:
Pri nahlasovaní poistnej udalosti – hneď po uplynutí odkladnej lehoty:
a) kópiu Potvrdenia o dočasnej pracovnej neschopnosti vystaveného na základe príslušných právnych predpisov ošetrujúcim lekárom v Slovenskej republike s uvedením príslušných kódov diagnóz,
b) kópiu potvrdenia, že táto pracovná neschopnosť trvá aj po uplynutí odkladnej lehoty,
c) kópiu Oznámenia Sociálnej poisťovne o priznaní nároku na poberanie nemocenských dávok,
d) Potvrdenie o výške príjmu,
e) kópie lekárskych správ zo všetkých vyšetrení, ktoré poistený podstúpil v súvislosti s ochorením alebo úrazom, ktoré boli dôvodom pracovnej neschopnosti."
"DÔLEŽITÉ: Na posúdenie nároku na poistné plnenie je vždy potrebné predložiť kópie lekárskych správ zo všetkých vyšetrení, ktoré poistený podstúpil počas celého obdobia
trvania pracovnej neschopnosti."
@martin_horvath ďakujem ☺️
@balu88 Ahoj, prosím ťa ako to dopadlo s tým poistným plnením? Momentalne som na PN a tiež riešim podobný problém s tým rozdielom ze nie som na rizikovom ale na PN ma vypísal gynekolog..tiež mi prišla z metlife odpoveď ze nevedia posúdiť...som pekne na*rata lebo platím tu poistku už 6 rokov prave koli tej PN a teraz keď mi vznikla situácia ze musím byť na PN a toto mi odpísali tak ma skoro prevalilo...akože kto toto posudzuje?!?!?! Som na PN mam všetky potvrdenie a lekárske správy som im doručila...prepáč za vylev ale pointa je stále ta istá...ďakujem za odpoveď
@dzanula34 ahoj, no ja som nakoniec vypýtala od doktorky nielen potvrdenie o trvaní pnky ale k tomu aj odpis zdravotnej karty, čiže tie záznamy co si ona píše na každej kontrole a vyplatili mi celú sumu od prvého dňa pnky a teraz vždy už len doposlem správu z každej návštevy poradne plus od doktorky potvrdenie že pn trvá a vyplácajú mi to. Do konca mesiaca som pn a potom idem na materskú, čiže ešte pošlem lekársku správu koncom mesiaca a tým mi poistné plnenie konci rovnako ako pn
@dzanula34 uznajú to určite, háčik bol u mňa a myslím že aj u teba v tom že chceli tie správy vidieť, nestačilo zahlásiť že som na pnke s takou a takou diagnózou ale chceli to podložiť a hneď po nahliadnutí do tých sprav mi do 24 hodín poslali email že mam narok na peniaze a tie prišli tuším do 48 hodín na účet, doplatili všetko aj spätne
@balu88 ďakujem za odpoveď, no ja som im práveže všetky tie spravy od dr. z karty poslala...ale budúci týždeň mam ďalšiu kontrolu, mne ešte neprišlo ani rozhodnutie zo sociálky o priznaní nemocenského lebo ešte som na PN len slabý mesiac tak aj to im tam doložiť a hádam im to uz bude dosť 🤷♀️
@balu88 mam tam tiez poistenie…som momentalne tiez na pn na rizikovom uz pol roka..kazdy mesiac posielam od lekarky odpis ze PN trva dany mesiac (kym boli papierove prechodky tak som posielalala tie) plus dokladam lekarske spravy za dany mesiac a nemam vobec problem..ako dlho mate poistku s poistenim PN uzavretu?
@maria535 môžem sa ťa opýtať či si to sama nahrávala alebo prostredníctvom tej osoby ktorá ti robila tú zmluvu? Lebo akurát som to riešila včera a neviem ako bude potrebnd nahrávať tie ďalšie kontroly.. Tak isto ako predtým v tej časti pn?
@maria535 môžem sa ťa opýtať či si to sama nahrávala alebo prostredníctvom tej osoby ktorá ti robila tú zmluvu? Lebo akurát som to riešila včera a neviem ako bude potrebnd nahrávať tie ďalšie kontroly.. Tak isto ako predtým v tej časti pn?
@florina9 viete co spravy mi nahraval znamy ktory mi poistenie uzatvaral..ale udajne je to jednoduche..skuste im napisat email pripadne sa obratit na infolinku urcite vam poradia 😉

Ahoj, prešli ti čakacie doby? - pri tehotenstve môže byť ČD dlhšia ako pri bežných ochoreniach. Allianz má napr. rok. aby sa to nezneužívalo. Ako máš nastavenú karenčnú dobu? Dokladáš iba PN od lekára + prechodky