Skúsenosti s poisťovňou MetLife Amslico

radios01
3. feb 2015

Chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s Metlife poisťovňou. Keď chcem si pozrieť poistné podmienky tak ani nemajú na stránke. Každá normálna poisťovňa ich ma na webe akurát oni len strohe informácie. Mňa by zaujímalo aké majú podmienky v porovnaní s inými poisťovňami. Ako to vnímate vy? Stačia Vám informácie ohľadom produktu alebo si študujete podmienky? Na ich stránke však nenájdem absolútne nič, hoci produktov viditeľne majú desiatky. Vďaka za názor.

david93
3. feb 2015

daj si vypracovať návrh poistnej zmluvy a uvidíš

petra7777
3. feb 2015

@radios01 Zmeň poisťovňu 🙂

michalmakovnik
3. feb 2015

@radios01 Tazko sa da porovnat poistovna ako celok. Skor by sa dal nejaky konkretny produkt, napriklad rizikove zivotne poistenie s ponukou na trhu od inych poistovni. Aj tam sa to potom rozklada na jednotlive rizika, ceny, vyluky. Na toto ti nikto neda presnu odpoved. Taketo poistne zmluvy maju teraz s velkymi pismenani okolo 100 stran, tak vela trpezlivosti pri citani 🙂 Nam vo firme robia porovnanie experti, ktore analyzuju jednotlive rizika, porovnavaju podmienky plnenia, ceny poistneho rizika, slabe stranky, silne stranky.

radios01
autor
4. feb 2015

Keď tak pozerám Axa, Ing, Allianz, Basler, Union majú ale napr. Kooperativa a Metlife nemajú, asi sa spoliehajú na tú ich bandu agentov s manipulačnými taktikami...a niečo skrývajú, nepotrebujem vojakov, učiteľov, a absolventov, ktoí mi budú tvrdiť že ich produkt ja naj...

@david93 mne stačí prečítať výluky z poistenia...prečo by som si mal najprv vypracovať návrh? to je jaky ojeb na ľudí??? kupovať mačku vo vreci???? ty by si si išiel kupíť produkt bez toho aby si ho videl??? Ja teda nie... ja si chcem prečítať podmienky pred oslovením...neverím poradcom a ich haluškám...preto chcem to čo mám na papieri

@petra7777 amslico nemám poisťovňu len pozerám podmienky

z toho mi vyplýva že u nej si teda poistenie asi neuzatvorím...

tatrankamoja
4. feb 2015

🙂 🙂 🙂 🙂
Metlife Amslico je odteraz Metlife.......Amslico je už nenávratne preč 😉

lubomirspetko
4. feb 2015

@radios01

Amslico je pomerne drahé, hľavne nevýhoda je v súčastnosti v tom že niektoré riziká, ako napríklad kritické choroby sa dajú uzavrieť len na dobu 10 rokov.
Ak máte záujem zašlem vám poistné podmienky na produkt Easy, ktorý je ako jediný čisto rizikový produkt (okrem úrazovky).

david93
4. feb 2015

@radios01 čo sa do mňa navážaš, sa ukľudni

radios01
autor
4. feb 2015

@tatrankamoja: no veď finančný biznis je dinamický, nesplníš plány a dovidenia...
@david93 do nikoho sa nenavážam, len sa pýtam a argumentujem...ak nemáš argument tak tvoja obrana je že útočím...ešte raz...prečo by som si mal strácať čas s tým, že aby som len zistil o aký produkt ide, musím strácať čas, stretávať sa s niekym a dávať svoje osobné údaje... nemysliš že je to strata času?

martinkaprk
4. feb 2015

@lubomirspetko Len na 10 rokov kritické choroby?

lubomirspetko
4. feb 2015

@martinkaprk

Áno, poistná doba na kritické choroby je maximálne 10 rokov. Po uplynutí sa prolongujú za lehotné poistné, ktoré vyjde klientovi pri jeho momentálnom veku.
Prípadné zhoršenie zdravotného stavu tiež môže spôsobiť problémy pri prolongácii.

martinkaprk
5. feb 2015

@lubomirspetko lebo môjmu manželovi nedavno v amslicu robili a kritické choroby mu dal do 65 rokov, tak ako to?

simca06022011
5. feb 2015

@radios01 u nas s amslicom roky spokojnost, cela rodina je tam (teda momentalne okrem mna... bola som v allianz a aegon s total nespokojnost s jednanim)... s plneniami v amslicu ziadny problem (boli u nas urazy)... ale vyriesis len osobne, treba sa vela pytat, pytat lepsie podmienky a nechat si cas na prestudovanie papierov (a to je vsade tak...) a aj po uzavreti úpistiekk treba v nich robit inventuru a prehodnotit/zmenit ... dokonca rodicom sam poistovak zvykne raz za cas napisat/zavolat, ci nieco nemali v uplynulom obdobi (ja viem .. nestandardne.. asi su uz kamarati), lebo maju pripoistenia kadejake a hadam na vsetko co sa da... pomoze s papiermi, skompletizuje a vybavi...

radios01
autor
5. feb 2015

@simca06022011 no neviem, amlsico už predava online, tak neviem či aj oni už nehodili cez palubu armadu agentov...

podľa mojich skúsenosti, pri poistkách ako PZP a havarijna treba robit kazde 2 roky, zivotnu som mal v kooperative 10 r. zrušil som...nezmysel...

simca06022011
5. feb 2015

@radios01 no neviem neviem 🙂 nie som ista... skor prestavaju byt agenti akcni, lebo ludom lezu na nervy :p zivotka je do tej doby nezmysel az sa ti nieco stane🙂 potom uz nezmysel nie je... treba si ju kontrolovat vela veci sa meni... to co pred 5 rokmi nepoistovali teraz mozu a aj ceny pripoisteni a vyssie poistne sumy mozu byt za rovnaku platbu ;)

lubomirspetko
6. feb 2015

@martinkaprk

Táto zmena nie je dlho platná (cca 2 mesiace), kedy mu robili zmluvu?

radios01
autor
6. feb 2015

@simca06022011 zivotka je nezmysel zo svojej podstaty...nehovorim o kryti zdravia, umrtia to ano, ma zmysel..ale setrit si cez ZP nema lebo 2 x platis reziu svojich penazi a ta rezia ti papka potencionálny tvoj vynos...nakoniec zistis, ze ked si neplatis inflacnu prirazku tvoje nasporene peniaze po 20 rokoch nemaju ziadnu hodnotu, nehovoriac o tom, ze dnes sa zaviazat platit 20 rokov je iny masaker a odvaha...ked clovek nevie co bude zajtra...

frapper
6. feb 2015

@radios01 Áno dá sa hocičo dojednať v poistke buď len riziká,niekto vidí zmysel v kapitálovom,niekto vidí v tom nezmysel,pri kapitálovom to funguje tak,že to máte ako 2v1,určíte si poist.dobu +poist sumu,ktorá bude vyplatená po dohod.rokoch,ale tá suma ak by nastalo akékoľvek úmrtie bude vyplatená oprávnenej osobe ihneď,či tam je alebo nie je naplatené,čo sa môže stať aj po 2rokoch platenia.By som povedala,tý ľudia,ktorý mali už poist.udalosť,alebo v rodine,myslím,že v tom zmysel vidia.Hovorí sa,že je lepšie poistenie mať a nepotrebovať ho,ako ho nemať a potrebovať ho.

martin_horvath
8. feb 2015

@lubomirspetko Ľubomír, Ľubomír! Preto, že Teba niekto niečo nenaučil, alebo naučil nesprávne, nemusíš šíriť dezinformácie. Kritické choroby sa samozrejme dajú poistiť aj na inú dobu ako 10 rokov, kľudne aj na 1 rok, alebo aj na 25 rokov (až do 65 rokov veku). Rovnako si vedľa s tou "prolongáciou". Klient si MÔŽE VYBRAŤ, či sa mu bude meniť cena pripoistenia po 5-tih rokoch, alebo po 10-tich rokoch, ale samotné pripoistenie pokračuje ďalej, nič sa neprolonguje. A ani so zdravotným stavom to nemá nič spoločné, lebo zdravotný stav poisteného sa neprehodnocuje.

@martinkaprk Martinka, dávaj si pozor na zdroje informácií z web portálov, radšej si ich overuj aj z iných zdrojov.

@radios01 Len pre poriadok, životka môže byť aj čisto riziková, Ty si mal na mysli "rezervotvorné" poistenie. Samozrejme, že poistné podmienky sú aj na webe: http://www.metlife.sk/sk/Individual/Sluzby-pre-... To bude dlhé čítanie a ešte dlhšie porovnávanie 😀

martinkaprk
8. feb 2015

Zmluvu mu robili pred Vianocami, nejaké Amslico Life, aj so sporením, tak tam má kritické choroby do 65 rokov, je to dobre? Ďakujem.

lubomirspetko
8. feb 2015

@martin_horvath

Tak to si ma teraz dostal, zrejme to mne v ISMet (informačný systém Metlife poisťovne) zabudli zmeniť keď tu vidím iba možnosť 10, 5 alebo 1 rok 🙂 Kurnik šopa asi som zle počúval keď nás pred mesiacom boli z MetLife preškoľovať a prezentovali túto zmenu 🙂
Dobre že si napísal musím im zavolať že sa stala chyba nech si to v tom Amslicu opravia 🙂

Čo sa týka prolongácie, v prípade že by sa klientovi rapídne zhoršil zdravotný stav, a poisťovňa by to zistila. Napríklad tak že by žiadal plnenie z poistenia PN ktoré má tiež u nich dojednané, nemusí poistenie predĺžiť vôbec, prípadne dať prirážku za zdravotný stav.
To je napísané v tých VPP ktoré ty zrejme považuješ za príliš dlhé na čítanie a porovnávanie 🙂

BTW MetLife naozaj nemá na stránke poistné podmienky na jediný rizikový produkt Easy.

martin_horvath
8. feb 2015

@lubomirspetko Tak ešte raz len pre Ľubomíra:
1. Nie v Tvojom ISMete je chyba, ani Ti nič nezabudli zmeniť, ale Ty nerozumieš, aký je rozdiel medzi sadzbou poistného (článok 5. nových PP pre kritické choroby) a dobou trvania pripoistenia (článok 8. nových PP).

2. Aj keby sa zdravotný stav rapídne zhoršil, aj keby to poisťovňa zistila, stále platí, že dobu poistenia si na začiatku určil poistený a poisťovňa ho poistila na základe zdravotného stavu v čase uzatvorenia poistky na dobu, ktorá je uvedená v zmluve. Takže poistenie sa predlžuje automaticky o rok až do doby uvedenej v poistnej zmluve a poisťovňa nič nepredlžuje. No schválne, daj odstavec z PP, kde je to napísané ako hovoríš. Na rozdiel od Teba mám tie PP načítané.
Jediné, čo môže poisťovňa urobiť, je zvýšiť cenu VŠETKÝM KLIENTOM (článok 5. ods. 8), ale to v úplne inej situácii a v praxi sa to ešte nestalo ani raz. Alebo vypovedať zmluvu podľa § 800 ods. 3 Občianskeho zákonníka, ale to sa zase nedá použiť pre pripoistenie kritických chorôb.

3. Tie poistné podmienky, ktoré "MetLife naozaj nemá na stránke" sú na tom linku, čo som uviedol už v predchádzajúcom príspevku, ale pre Teba ho dám ešte raz -> Informácie pre klientov -> Poistné podmienky -> Poistné podmienky MetLife Easy http://www.metlife.sk/sk/Individual/Sluzby-pre-...

Ľubomír, nechcem Ti tu robiť negatívnu reklamu, ale dávaj si väčší pozor, akými informáciami tu "pomáhaš" ostatným.

@martinkaprk Martinka, do konca roka sa to dalo aj tak, ako píšeš. Malo by to byť v poriadku. Aj keď, tá sadzba do 65 nemusí byť najvýhodnejšia, záleží od manželovho veku.

zoja1
16. júl 2015

Ja mam s touto poistovnou len zle skusenosti ak mate platit vy tak vtedy v poriadku ak oni maju vyplatit vam tri mesiace natahovaciek a nakoniec vam to zamietnu klasicka ale velmi zla poistovna ktoru vobec neodporucam .

purple
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
konulik
23. sep 2015

@lubomirspetko Kde ste nabrali, ze len na 10 rokov? Daju sa dat az do 65rokov!

konulik
23. sep 2015

@zoja1 Moj manzel mal niekolko urazov aj bol v nemocnici a stale sme peniaze dostali a pomerne rychlo

lubomirspetko
24. sep 2015

@konulik

Po 10 rokoch sa mení tarifa a cena.

konulik
24. sep 2015

@lubomirspetko zalezi na tom, ako si to nastavis. ak si to das na 10 rokov, tak potom sa meni, ale ak das od zaciatku, ze chces az do 65 rokov, tak sa nemeni. Dnes som si to zistovala a nie cez maklera ale praiamo cez spolocnost

lubomirspetko
24. sep 2015

@konulik

Pri akom produkte? 🙂

mar005
25. sep 2015

@martin_horvath,@konulik . ked si stiahnenete http://www.metlife.sk/sk/home/assets/pdf/poistn... , a pozriete si stranu 3/5 clanok bod 3 a 5, tak je napisane , ze poistne sa zvysuje automaticky od veku...

david93
25. sep 2015

zlé skúsenosti, manžel mal u nich zmluvu od r. 1998 do 2015, pravidelne platil, vypovedal a naťahovali ho 3 mesiace, kým mu ju zrušili