icon

Skúsenosti s poisťovňou MetLife Amslico

radios01
3. feb 2015

Chcel by som sa spýtať na Vaše skúsenosti s Metlife poisťovňou. Keď chcem si pozrieť poistné podmienky tak ani nemajú na stránke. Každá normálna poisťovňa ich ma na webe akurát oni len strohe informácie. Mňa by zaujímalo aké majú podmienky v porovnaní s inými poisťovňami. Ako to vnímate vy? Stačia Vám informácie ohľadom produktu alebo si študujete podmienky? Na ich stránke však nenájdem absolútne nič, hoci produktov viditeľne majú desiatky. Vďaka za názor.

mar005
24. nov 2015

@janicaopica - nuz.. vy sama musite vediet ci poistne sumy ktore mate vo Vasej zmluve Vam budu stacit na vykrytie poistnej udalosti a ci pokryje vypadok prijmu..Co sa tyka kritickych chorob pozrite si stranku dobreho anjela a rubriku zaujmavosti.. tam celkom dobre popisuju vydavky

janicaopica
24. nov 2015

@bublinka127 ja som si chirurgicky zakrok nedavala do poistky,lebo podla mna sa to neoplati.ked som si pozrela tu tabulku vzadu, za ktory zaktok vyplacaju kolko %, tak to je uplne o nicom. tak naor. podla tabulky za jednoduchu amputaciu jedneho alebo dvoch prsnikov je 40% takze napr. vy za 15 rokov tam date 900 €,a keby vam odstranili prsnik,dostanete 40% z 1000 €, cize 600 €. keby mi odstranili prsnik,takna co mi je 600€?k comu mi to pomoze? Alebo je tam: amputacia prstu alebo palca: 10%, amputácia dolnej a hornej končatiny: 40%, odstránenie maternice: 60%... atd. no podla mna strasne malo

janicaopica
24. nov 2015

@mar005 tak napr.kriticke choroby mam poistene na 5000 €.. a to mi nikto nepovie ci je to vela alebo malo, viem ze ludia co su vazne chori (rakovina,...)maju velakrat existencne problemy. Ale je nemienim za poistku platit 100€ mesacne, aj tych 50 € sa mi zda viac ako dost. Mozno tam budem davat 50 € mesacne (ked si poviem co by som za to kazdy mesiac mohla mat - nove topanky, bundu,... alebo hracky pre deti) a nikdy mi nic nebude,a mozno mi za par rokov nieco bude (nebodaj) a budem rada,ze som si ju platila. take stranky radsej ani necitam

janicaopica
24. nov 2015

@mar005 este posledna vec k tym poistovniam, ja mam ako tak kludne svedomie, ze muz cosi dostane,keby sa mi nieco stalo, lebo ved by ostal sam na dve deti,a rovnako muz ma poistku, takze aj ja by som nieco dostala. ale samozrejme najlepsie je,ked clovek nebude nikdy nic potrebovat...
ja inak poistovniam neverim uz nic,lebo 3 roky dozadu nam vytopilo spalnu (mali sme komplet poisteny dom + domacnost v nemenovanej poistovni /nie MetLife/), a poistovna nam vyplatila 80€. Napisala somniekolko staznosti, zial, nicoho som sa nedomohla. My sme museli vymenit podlahu, komplet strop, lebo bol cely zateceny, takze nove drevo na strechu, skridlu, izolacia, sadrokarton,nove podlahy,stalo nas to cez 3000 €, a poistovna nam dala 80 €.Vraj preto,ze tobolo vytopene vplyvom poveternostnych podmienok (cely den prsalo,my sme boli prec , uvolnila sa skridla na streche, ...atd.) Keby to bolo vytopenim ze nam praskne napr. vodovod, tak to by nam preplatili cele vraj 🙂 Ale isto by si aj vtedy nieco vymysleli...

mar005
25. nov 2015

@janicaopica -na to len povedat- chapem Vase rozhorcenie. Ja mam opacne skusenosti. Ale rozumiem ze poistovniam uz neverite a ani prilis poradcom. Stratena dovera sa tazko ziskava..

mar005
25. nov 2015

@janicaopica - za poistku platite preto vela , lebo ste sa rozhodli pre sporiacu zlozku..Odpocitajte si sporiacu zlozku a tolko by ste platili mozno menej, za klasicke rizikove poistenie..

janicaopica
25. nov 2015

@mar005 ano to viem,bez tej sporiacej zlozky by som platila o tych 23 € menej. islo mi o to, aby som tam co ja viem za 20 rokov nedala napr. 6000 €, a ked budem chciet zrusit poistku alebo si ich vybrat, daju mi 2000. Ale kedze odkupne poplatky sa uctuju len do tych 14 rokov, tak kym som zdrava, mame s manzelom pracu a mame to z coho platit, tak ju nebudem rusit. Predsa len sme zabezpeceni keby cosi... teda keby si v takom pripade poistovna nieco nevymyslela... ale s MetLife zatial skusenosti nemame, zatial len platime :D

agent777
1. dec 2015

Poistka je dobrá každá ktorá kryje potreby klienta a nie sprostredkovateľa.

Pri výbere poistky sa treba zamerať pri metlife na to, že má poistky s vyhlasovanym výnosom, t.z. Vždy na začiatku roka povie ako to bude nasledujúci rok prebiehať.

Pripoistenia niesu zle, problém je keď sa Vám niečo stane a máte 5 rokov pred poistením čisté výpisy zo zdravotnej dokumentácie, a potom Vám zrušia pripoistenia

Ja osobne mam negatívne skúsenosti a aj moji známi mali s nimi problémy, preto sme sa rozhodli pre inú poisťovňu a ten pán ktorý tu odpisuje Vám neodpisuje zle, ale poisťovňa má záujmy len prílivu peňazí a nie odlivu a napĺňať podmienky zákazníkom čo ma za následok to ze človek trpne keď sa mu niečo stane či skutočne dôjde k naplneniu podstaty

Výhody sú poisťovne :
- Malo výnimiek na poistné krytie

Nevýhody
- Neplnenie Plnení aj keď vyplýva nárok
- Neviete komunikovať s likvidátormi
- Jedna infolinka kde sa nikdy nedovolate
- Dlhé čakanie a porušovanie zákonom ustanovených lehôt

Nejdem tu robiť nikomu reklamu, ale aj napriek stratám ktoré som zažil som to urobil inde poistenie aj s výnimkou ale tejto Sro podľa obchodného registra už nedávam ani cent

Klient je u nich na poslednom mieste ak niečo chce a len vtedy je dôležitý ak platí

Ak nezaplatite poistné načas majú zmluvu s firmou na vymáhanie pohľadávok ktorá Vám bude vyvolávať a vypisovať bludne listy

Pamätám si ešte keď to bolo amslico, to bola poisťovňa, momentálne už by som to o nich nepovedal..

Pekný večer a svojou kritikou som sa nechcel dotknúť žiadneho sprostredkovateľa, nie je to ICH chyba ale tých nad nimi

mar005
2. dec 2015

@agent777 - mate pravdu v tom ze poistovna sa snazi o zisk.. to bez debaty..Kazdopadne pred uzatvorenim zmluvy treba riadne pozriet VPP a ak niecom nechapem pytat sa.. ak aj napriek tomu poistovna sa cuka potom podnet na NBS a tam pravo aj odobrat jej i licenciu.m

vejka17
2. dec 2015

@konulik za kolko dní vám prišli peniažky?

agent777
3. dec 2015

@mar005 súhlasím s tým

mam dokonca informácie, že niektorí ich klienti mali poistné udalosti chorobné alebo urazové zrusili im pripoistenia, tym padom načo si človek bude dalej nechavat tu poistku ...

potom dali podnet na NBS ako vy spominate a prisli im vyjadrenia ze davaju za pravdu zakaznikovi, ale ze oni vyvodia postihy voci nim o ktorých sa klient nedozvie

tak sa pytam ci je spravodlivost v tom, ze dany clovek sa rozhodne pre nich, potom co sa mu stane nieco, mu zrusia pripoistenia, tym padom podla skusenosti viem , ze ine poistovne ho zoberu na vynimky a co z toho ma ten clovek?

jednoducho je poistený ale s vynimikami... nedavno som sa dozvedel je tomu asi tyzden,ze poistne podmienky dostanete az potom co Vam poistovna prijme navrh, ved to je nonsens....

urcite treba sa pytat aj okolia ake ma skusenosti pri vybere poistenia, ved kazdy z nas riesi si aj ine poistky pocas zivota a tiez nas zaujimaju skusenosti

mar005
3. dec 2015

@agent777 - s VPP nemate pravdu,tie su zname dopredu..Moze prist tzv.intervencia ze nieco poistovna vyluci alebo navysi..Ked nesuhlasite odstupite od zmluvy, peniaze Vam vrati..Taktiez ked Vam zrusia pripoistenia pokial to nie vo VPP - dovod k odstupeniu zmluvy
Obycajne sa pripoistenia rusia jed dosiahnete dochodkovy vek, je to vo VPP

vejka17
3. dec 2015

@vejka17 koľko dní trvalo kým vám vyplatili úraz čo sa stal.Ja som dala pred 2 týždňami A nic

manzanillaa
3. dec 2015

@janicaopica Záleží na tom, proti čomu ste boli poistení...ak ste tam nemali atmosférické zrážky, tak poisťovňa neplnila..keby bola prasknutá rúra,to by bolo iné, to je základ asi vo všetkých poisťovniach..takže moja rada, nedať si najlacnejšiu poistku na dom a takisto, poistku po niekoľkých rokoch "aktualizovať", aby sme vedeli, proti čomu sme chránení..

vejka17
4. dec 2015

Úraz som mala.Tak mi majú denne odskodne e

mar005
5. dec 2015

@vejka17 - generaly - 7 dni..Osobna skusenost

vejka17
6. dec 2015

@mar005 No len ja mam Metlife.Sms od nich mi prišla 24.11 že je prebieha spracovanie.a do teraz nič. A to poistovakovi Som to dala 16.11.

frapper
6. dec 2015

@vejka17 zdá sa mi to pridlho tá likvidácia.Skúste sa ešte poinformovať u vášho reprezentanta,alebo na infolinke,či ešte netreba nejaký doklad.

vejka17
6. dec 2015

@frapper
@frapper No zajtra tam budem opäť volať.lebo má to už nebavi

agent777
18. dec 2015

Majú podľa zákona 30 dní na prešetrenie udalostí.
A po uznaní plnenia sú povinný do 15dní od uzavretia udalosti poslať poštový poukaz alebo vyplatiť peniaze na účet.

frapper
18. dec 2015

@vejka17 ako sa to nakoniec vybavilo?

vejka17
18. dec 2015

Frapper chceli ešte rtg snimok A výpis z poisťovne od roku 2009!

frapper
18. dec 2015

@vejka17 no vidíš,že niečo potrebovali.Doložíš a ukončia likvidáciu.

vejka17
19. dec 2015

Frapper No to dúfam. ALEBO NEUZNAJU

salfusco
9. feb 2016

@radios01 mam KZP od Amslica uz 18 rokov,za rok a pol mi koncí...to boli este poistky s 5% TUM,samozrejme mam aj indexaciu,ktoru vyuzivam kazdy druhy rok,je to vyhoda,pretoze zhodnocuje inflaciu...a poviem ti,že som spokojny...ale to boli este zmluvy,ktore vo svojej podstate boli vyhodne 🙂

frapper
10. feb 2016

@vejka17 no ako to dopadlo?

vejka17
15. feb 2016

@frapper vyplatili mi všetko ako mali.tak som spokojna

radios01
autor
18. feb 2016

@mar005 videli ste NBSke že by odobrali licenciu nejakej poisťovni? Je to tu všetko skorumpovane a NBS nie je výnimka.

mar005
18. feb 2016

@radios01 - ano videl Astra poistovna- odobrali jej licenciu v jej domovskej krajine a na tlak NBS - ukoncila zmluvy so vsetkymi klientami na SR.

mila_slecna
3. máj 2016

@radios01 pekny den zelam, metlife ma poistne podmienky na internete priamo na ich stranke. Su tam vsetky informacie k dispozicii. Ja som snimi velmi spokojna. Rozmyslala som aj nad Allianz ale su velmi predrazeny a nemaju take vyhodne podmienky. Nakolko sa vyznam v poistovnach tak viem z urcitostou povedat ze metlife je cenovo produktovo aj v poistnych podmienkach najvyhodnejsi. Treba si to len vsetko riadne precitat 🙂