icon

Sledujú banky dôchodcovské úspory?

1. nov 2025

Počula som od mamy že kto má účet v banke že banky budú sledovať koľko peňazí majú dôchodcovia na účte a podľa toho kto koľko má im bude vyrátana suma aký dôchodok budú dostavat. Kto má veľa peňazí nasporené dostane menší dôchodok kto má málo peňazí dostane väčší dôchodok. Mama sa boji a chce si vybrať úspory z účtu a mať to radšej doma a na účte nechať len toľko peňazí čo jej strhávajú poplatky ako elektrika plyn rozhlas a televízia.
Ja toto prvý krát počujem a povedala som jej že to bude nejaká blbosť že nemusí veriť všetkému čo jedna babka povedala. No ona hovorí že to jej povedalo už viac ľudí a tým pádom je to určite pravda. Otázka je, vážne sa hovorí o tomto? Ja nemám čas sledovať ani telku tak neviem aké novinky zas vymysleli.

Strana
z3
sasa1310
1. nov 2025

nie, nehovorí

martinmmartin
1. nov 2025

je to blbost. Ucet musis ukazat ked ziadas o hmotnu nudzu a automaticky sa neukazuje nic
Ak velmi chce nech si spravy ucty dva (aj v dvoch bankach kludne) a ten kam chodi dochodok nechavat vzdy prazdny. Je to sice blbost ale neskodna a mohlo by ju to uspokojit nech kludnjsie spava a prachy nemu si mat vo vankusi

pribinak
1. nov 2025

Dobrá blbosť ….nikto kto vie napočítať do 5 nemôže niečomu takémuto uveriť

Či keď mama povedala, tak uveríš?

enmery
1. nov 2025

Áno, počula som o tom. Čakajú presne na takých dôchodcov, ktorí si prídu všetko vybrať a potom dá banka echo vykrádačom domov a prídu im ich vziať z ponožky. Nezabúdaj, že banka má aj adresu☝️

anonym_c0a099
1. nov 2025

Blbost na mraky

doriiis
1. nov 2025

Ľuďom už naozaj šibe.

heleninamama
1. nov 2025

Ja som počula, že dôchodky a všetky sociálne dávky budú dávať podľa výšky intelektu. Žiadateľ bude musieť ísť na inteligenčné testy a podľa výsledkov mu vypočítajú sumu. Štát tak plánuje ušetriť niekoľko miliónov v rámci ďalšieho kola konsolidácie.

martinmmartin
1. nov 2025
@heleninamama

Ja som počula, že dôchodky a všetky sociálne dávky budú dávať podľa výšky intelektu. Žiadateľ bude musieť ísť na inteligenčné testy a podľa výsledkov mu vypočítajú sumu. Štát tak plánuje ušetriť niekoľko miliónov v rámci ďalšieho kola konsolidácie.

@heleninamama by si sa cudovala akym hovadinam su schopni ludia uverit.... Hlavne jasnemu oznacovaniu vinnikov za ich mizerne zivoty. Taky LGBTQ mytycky clovek bez tvare a mena znesie vela

anonym_981365
1. nov 2025

Keď mama nemá zamurovaný trezor v stene alebo podlahe, tak bude chodiť po bytoch kuriér od národnej banky a preberať hotovosť do bezpečnej úschovy.
Predtým jej zavolá a dohodne termín prevzatia úspor, preukáže sa heslom NBS.

A ak ako dôchodkyňa nemá zaplatené poplatky za rozhlas a televíziu tak budú chodiť plombovať rádiá a televízory, kým nebude uhradený poplatok.

anonym_6f5c5c
1. nov 2025

@anonym_autor mame by bolo dobre odpojiť internet 🤨

viestta
1. nov 2025

Ty pouc mamu o tom, ze nema uverit kazdej sprostosti co jej kamaratky na fb "vycitali". Skor ako da svoje celozivotne uspory do uschovy niekomu, kto jej povie, ze vdaka tomu jej nevezmu dochodok.

autor
1. nov 2025
@pribinak

Dobrá blbosť ….nikto kto vie napočítať do 5 nemôže niečomu takémuto uveriť

Či keď mama povedala, tak uveríš?

@pribinak Ty čítaš vôbec čo som hore písala???

autor
1. nov 2025
@anonym_6f5c5c

@anonym_autor mame by bolo dobre odpojiť internet 🤨

@anonym_6f5c5c Ona práveže nemá internet ale stretáva sa v dedine s kamarátkami dôchodkyňami a ony jej to hovorili.

janinah
1. nov 2025

Ja nerozumiem preco tak veľa slovače stálo v poslednom rade,ked sa rozum rozdával....sorry

pribinak
1. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak Ty čítaš vôbec čo som hore písala???

@anonym_autor ale trosku tomu veríš, Inak by si nezakladala takú hlúpu tému

autor
1. nov 2025
@pribinak

@anonym_autor ale trosku tomu veríš, Inak by si nezakladala takú hlúpu tému

@pribinak Tému som založila aby som jej mala s čím argumentovat a prečítať jej komentáre že je to blbosť, no ako vidím väčšina ľudí si z toho robí srandu.
Skús takej dôchodkyni vysvetliť že nie všetko čo kamarátky povedia je pravda.

anonym_812908
1. nov 2025

Sa zas predbiehajte kto autorku viac urazí.
Nestačí napísať "áno,je to blbosť"
Že ste všetky požrali všetku múdrosť sveta už vieme

martinmmartin
1. nov 2025
@anonym_autor

@pribinak Tému som založila aby som jej mala s čím argumentovat a prečítať jej komentáre že je to blbosť, no ako vidím väčšina ľudí si z toho robí srandu.

@anonym_autor v urcitom bode musis prestat vysvetlovat a zacat manageovat. Hladat riesenia co mamu uspokoja a nebudu ju vystavovat rizikam..... bude to potrebne stale viac a viac a bude to pre obe strany ovela dostojnejsie ako sa navzajom stavat do ulohy policajt verzus blazon

zuzanita1609
1. nov 2025

A potom nech to v igelitkach povyhadzujú von z okna 🤭.

amdornik
1. nov 2025
@enmery

Áno, počula som o tom. Čakajú presne na takých dôchodcov, ktorí si prídu všetko vybrať a potom dá banka echo vykrádačom domov a prídu im ich vziať z ponožky. Nezabúdaj, že banka má aj adresu☝️

@anonym_autor tak mame odkáž, že je to hlúposť, nič také sa robiť nebude a nič také sa ani "nehovorí".... hovoria to nanajvýš nejaké tetky z dediny. inak, dosť vierohodne znie vysvetlenie od
@enmery 👍

anonym_170c4a
1. nov 2025

Toto su ficovoličky. Jedna pochváli Fica, ostatné tomu uveria. Moja príbuzna ho takto volila, lebo susedky hovorili pri plote, že vsetci volia Fica. Tak ona nebude horšia.

la_dolce_vita
1. nov 2025

Ach jaaj, nechcem urazat ani byt zla, ale fakt sa uz necudujem vysledku volieb, kedze aj taki ludia poctivo kazde volby odvolia a uveria hocicomu bez zapojenia logiky. Sorry.

katica06
1. nov 2025
@janinah

Ja nerozumiem preco tak veľa slovače stálo v poslednom rade,ked sa rozum rozdával....sorry

@janinah veď stačí si pozrieť výsledky volieb

anonym_99a4cd
1. nov 2025

Autorka sa pytala ci niekto o tom počul, či sa o tom hovorí a nie že je to pravda
A aj keby mne napríklad babka povedala niečo také tak by ma zaujímalo či to je nova rozbehnuta praktika, ktorá je už verejne známa alebo len také šušu medzi babkami a odkial na to došli
Lebo nieje sranda nejakej babky nepodarený syn co sa tvári na maznáčika a dáva to do hlavy starým susedam a potom ich vylopuje... napríklad

anonym_99a4cd
1. nov 2025

A ste tu mudrí ako rádio a len aby vas nedobehlo to prehnane sebavedomie pri internete keď kliknete na hovadinu,alebo zavoláte na ,, blbé,, číslo,alebo zaplatíte podvodnikovi za tovar alebo ze na vas zarabaju kliknutiami alebo nechate sa nalakat na reklamu a kúpite blbosť lebo influencer atak ďalej....a nech sa mladí smeju, ze takí sú koho voliči
Úplne blbosti spájate

anonym_2896bf
1. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ale 8lides na to zle. Ti co nieco tvrdia by mali prist s argumentami / dokazmi, ze to tak je. Inac nebudes cele dni nic ine robit, len hladat dokazy na kazdu blbost, kto co trepne, ze to tak nie je.

zuzinka888
1. nov 2025

Je to blbost, ved ako by to zistovali- nie vsetci dochodcivia maju peniaze v banke. Myslim ze vacsina ich ma natlacene doma v " ponozke" a potom ich vyhadzuju z okna ci davaju falisnym vnukom.

luccys
1. nov 2025
@heleninamama

@heleninamama To by teda riadne usetrili. Mozno aj na dialnicu do KE by konecne vyslo😆

anonym_b219fe
1. nov 2025

@anonym_autor neviem presne kde, ale v niektorej krajine (krajinách) to tak už funguje. Nielen podľa peňazí v banke ale celkovo majetku. Urcite sa za pár rokov nebude počítať dôchodok ako teraz. Takže všetko je možné časom.

columbovazena
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3