icon

Slovenská sporiteľňa zavádza nový poplatok za kartu. Čo si o tom myslite?

Dnes o 11:48

Za novu kartu si zaplatime 10 eur. Doteraz ked skoncila platnost starej karty posielali zadarmo. Co si o tom myslite?
https://www.startitup.sk/platobna-karta-uz-nebu...

Strana
z2
anonym_9c0d8f
Dnes o 11:49

že sa čudujem každému, kto ešte neodišiel z tejto predpotopnej banky

amonet
Dnes o 11:53

ze ju v podstate nepotrebujes, vyber z bankomatu aj platby idu bezkontaktne

anonym_4146a2
Dnes o 11:54

@anonym_autor ja som odtial odisla

autor
Dnes o 11:56
@amonet

@amonet Oni ju automaticky posielaju. O tu kartu sa neziada. Pride postou, ked skonci platnost povodnej. A stiahnu z uctu 10 eur.

luliu
Dnes o 11:57
@anonym_autor

@amonet Oni ju automaticky posielaju. O tu kartu sa neziada. Pride postou, ked skonci platnost povodnej. A stiahnu z uctu 10 eur.

@anonym_autor ale ty si môžeš v aplikácii nastavit, že novú plastovú nechceš a nič ti nestrhnu. Ľahké, že?

anonym_76dea4
Dnes o 11:58
@amonet

@amonet ja som si tiež teda stiahla kartu do telefónu, ale keď som minule chcela kúpiť kavu z automatu, hotovosť som nemala, išla som platit teda mobilom a bohužiaľ tento typ karty automat neberie. takze pekne som musela vytiahnuť z peňaženky staru dobrú plastovú kartu a tak zaplatit

autor
Dnes o 12:01
@luliu

@anonym_autor ale ty si môžeš v aplikácii nastavit, že novú plastovú nechceš a nič ti nestrhnu. Ľahké, že?

@luliu Dakujem, velmi lahke 😃. Ale ja karticku prikladam, aj ked platim a aj ked vyberam z bankomatu. Preto som tu pisala, ze zaviedli poplatok za karticku. Nie som snad jedina co karticku pouziva, vies...

anonym_1827bc
Dnes o 12:03
@anonym_autor

@luliu Dakujem, velmi lahke 😃. Ale ja karticku prikladam, aj ked platim a aj ked vyberam z bankomatu. Preto som tu pisala, ze zaviedli poplatok za karticku. Nie som snad jedina co karticku pouziva, vies...

@anonym_autor X bánk málo/má účet zadara a kadejaké výhody ale keď niekto nejde dobou tak čo už

luliu
Dnes o 12:04
@anonym_autor

@anonym_autor tak potom budeš musieť zaplatiť 10€ raz za 5 rokov

autor
Dnes o 12:05
@anonym_1827bc

@anonym_autor X bánk málo/má účet zadara a kadejaké výhody ale keď niekto nejde dobou tak čo už

@anonym_1827bc Hej, ale ja sa bojim mat v nejake fio banke a pod. peniaze, kedze ich mam dost na ucte. Preto mi slovenska sporitelna vyhovovala, lebo jej verim. Aj ucet tam mam samozrejme zadarmo, kedze mam na ucte peniaze a splnam podmienku. Len ma nastvali, ze zaviedli tento poplatok 10 eur za kartu.

autor
Dnes o 12:05
@luliu

@anonym_autor tak potom budeš musieť zaplatiť 10€ raz za 5 rokov

@luliu Za 5? Mne snad pride, ze kazde 2 max 3 roky mi konci platnost vzdy. Teraz pozeram a ozaj az 5 rokov je platnost. Ako rychlo leti len cas. Mne sa zdalo, ze je kratsie platnost.

anonym_1827bc
Dnes o 12:10
@anonym_autor

@anonym_1827bc Hej, ale ja sa bojim mat v nejake fio banke a pod. peniaze, kedze ich mam dost na ucte. Preto mi slovenska sporitelna vyhovovala, lebo jej verim. Aj ucet tam mam samozrejme zadarmo, kedze mam na ucte peniaze a splnam podmienku. Len ma nastvali, ze zaviedli tento poplatok 10 eur za kartu.

@anonym_autor za mňa mať len tak na úcte dlhodobo väčši obnos je hovadina, to si už mohla dávno investovať.
Mám inú banku ako fio, asi od 1997. Nikdy som žiadne poplatky neplatila. A teraz keď cestujeme kade tade na výlety a poznávačky pri výbere z bankomatov v zahraničí neplatí, ani za kartu neplatí

autor
Dnes o 12:12
@anonym_1827bc

@anonym_autor za mňa mať len tak na úcte dlhodobo väčši obnos je hovadina, to si už mohla dávno investovať.
Mám inú banku ako fio, asi od 1997. Nikdy som žiadne poplatky neplatila. A teraz keď cestujeme kade tade na výlety a poznávačky pri výbere z bankomatov v zahraničí neplatí, ani za kartu neplatí

@anonym_1827bc Neboj nic, ja viem dovod preco mam peniaze na ucte. Investovane mam az az. Ja som tu neprisla riesit moju financnu situaciu. Takze davat nevyziadane rady je iba trapne. Otazka bola, aky mate nazor na novy poplatok slsp. Treba citat otazku.

billy_jean
Dnes o 12:16
@anonym_autor

@anonym_1827bc Neboj nic, ja viem dovod preco mam peniaze na ucte. Investovane mam az az. Ja som tu neprisla riesit moju financnu situaciu. Takze davat nevyziadane rady je iba trapne. Otazka bola, aky mate nazor na novy poplatok slsp. Treba citat otazku.

@anonym_autor mám učet v slsp, 90% využívam virtuálnu kartu, nepotrebujem plat, mám plastovú kreditku. V appke som si zaškrtla, že nechcem vydať novú kartu. Ale ak by som ju potrebovala, 10e za 5r zaplatím. Iné banky budú mať poplatok 20e, cieľ je upustiť od plastu.

anonym_0b3b23
Dnes o 12:21
@anonym_9c0d8f

že sa čudujem každému, kto ešte neodišiel z tejto predpotopnej banky

@anonym_9c0d8f sú ľudia, pre ktorých je najlešia.

majka2959
Dnes o 12:23
@anonym_autor

@anonym_autor Prečo sa bojíš mať peniaze vo Fio banke?

katica06
Dnes o 12:27
@anonym_autor

@anonym_autor tak prečo tu vyplakavaš za pár šupov ako keby si musela dať posledné grose?

anonym_73149b
Dnes o 12:27

Ja som do slsp presla z UCB (to je naozaj predpotopna banka). A som max spokojna. Ja plastovu kartu nevyuzivam vobec. Ani pri vybere z bankomatu… takze pre mna naozaj zbytocny kus plastu v penazenke

baumka
Dnes o 12:28

postupne aj iné banky prejdú na tieto či iné poplatky, možno časom aj tie výhodnejšie banky, nikde nie je záruka, že nie, ale však 10€ za 5 rokov ťa nezabije, to minieš na jednu vstupenku do kina, kávu, fľašu vína raz dva, ak chceš tú kartu, je to nič pri iných veciach, čo platíme...

anonym_2b0841
Dnes o 12:30

tak poradte konkrétne, ktorá banka je super. Lebo ja práve rozmýšľam, že odídem z VUB, ale niečo, aby som nemusela mať app v mobile. Ani kartu. Neplatím ani teraz mobilom, proste nechcem. Vďaka

ekira1
Dnes o 12:32

Nič, mám inú banku a kartu zadarmo, používam výnimočne, platím mobilom. A čo si ešte myslím? Maš nainvestované až až, väčší obnos peňazí na účte ( 🤐) a si rozhorčená z 2€ ročne za kartu, ktorú používaš 🫣

luliu
Dnes o 12:38
@anonym_autor

@luliu Za 5? Mne snad pride, ze kazde 2 max 3 roky mi konci platnost vzdy. Teraz pozeram a ozaj az 5 rokov je platnost. Ako rychlo leti len cas. Mne sa zdalo, ze je kratsie platnost.

@anonym_autor to teraz s týmto zmenili na 5 rokov 😉

anonym_a6f2d6
Dnes o 12:52
@anonym_autor

@anonym_autor A prečo sa bojíš mať peniaze vo Fio banke? Ja tam mám 3 firemné účty, na ktorých je na 100% niekoľkonásobok toho čo máš na účte a spávam v klude. A keď nemáš raz za 5 rokov 10€ tak si ich vyber a schovaj si ich pod vankúš.

amonet
Dnes o 12:54
@anonym_autor

@anonym_autor v apke vies zrusit obnovenie plastovej

amonet
Dnes o 12:56
@anonym_76dea4

@amonet ja som si tiež teda stiahla kartu do telefónu, ale keď som minule chcela kúpiť kavu z automatu, hotovosť som nemala, išla som platit teda mobilom a bohužiaľ tento typ karty automat neberie. takze pekne som musela vytiahnuť z peňaženky staru dobrú plastovú kartu a tak zaplatit

@anonym_76dea4 toto sa mne zatial nestalo. mam apple pay penazenku a funguju mi tam karty normalne ako plastove

anonym_b84c9c
Dnes o 13:27

Ak si chces ponechat ucet v sporitelni, tak odmietni vydanie novej karty v Sporitelni, zaloz si zadarmo mbank, fio, odtial ti pride karta a tam si posles tolko, kolko treba na platenie. Stat ruci za vklady v bankach do 100 tis eur, to znamena, ze do tej sumy mas svoje peniaze bezpecne vsade.

anonym_9c421b
Dnes o 13:44

To mas 2,50€ na rok/4 roky-10 €.ja som v IT vybrala ciastku a bolo za 10€. Odvtedy nosim cash z domu🤣

anonym_1827bc
Dnes o 13:51
@anonym_autor

@anonym_autor máš nasporené a investované viac ako väčšina mamičiek tu na koni a fňukas za sumu ktorú dáš väčšinou za jeden lístok do kina. To vážne?

anonym_31c594
Dnes o 14:26

@anonym_autor ako tak tento poplatok by ma naozaj najmenej trápil, veď platnosť karty nie je 1 rok , ani mesiace.. keď si platbu 10€ rozrataš na 5 rokov? To nás snáď nezruinuje

anonym_bb4c31
Dnes o 14:29
@luliu

@luliu ako sa to prosím dá zrušiť ?

Strana
z2