Slovenské poistenie pre dieťa, keď žijeme v zahraničí
Dobrý večer prajem prosím vám o radu(pomoc) ako získať poistenie na Slovensku ak žijeme v anglickú
Máme takýto problem mám 5 ročnú dcérku asi ma astmu alebo veľmi silnú alergiu tu nám nerobia žiadne vyšetrenia lebo že vraj je mala na alergické testy a na odber krvy
Mám kúpené letenky na 20 mája chceme ísť domov po lekároch ale nevieme ako zaregistrovať dcérku ak žijeme tu
Uz sme boli raz takto doma ako bola malička obvodná lekárka nás prezrela ale ďalšie vyšetrenie sa nedalo bez poistenia prosím pomôžte mi ak sa stym už niekto stretol
Vopred vám dakujem❤️❤️
Neviem, ci sa to este da, ale kedysi mimo EU sa dalo byt samoplatcom. To Ti ale nepomoze na par dni (ani ta myslim nikto kratkodobo nepoisti) ale ako samoplatca si vies zabezpecit vysetrenia. Ja som si dala vystavit potvrdenia a davala som ich normalne postivni, nieco pre platili, nieco nie.
detski alergologovia teraz objednavaju na september - oktober a musis mat predtym odporucanie a zakladne vysetrenia od pediatra
to ze mas letenky je pekne ale neznamena to ze sa na vysetrenia dostanes
jedine skus ako samoplatca sa objednat tam mozno sanca je aj tak nemas inu moznost ako si vysetrenia (vratane labakov a pod ) platit ale aj tak sa ti moze stat ze zi daju len liecbu (lieky vo si olne hradis) lebo testy na alergiu sa v tomto obdobi nevykonavaju
Toto ste moc nedomysleli :( Tie terminy su tam minimalne tri mesiace, ziadne, ze priletim a vybavim... anglicko ma uplne iny system zdravotnictva a nijako nie je prepojene s tym slovenskym...vsetko idete ako samoplatcovia. Od prveho do posledneho eura.
A s koľkými lekármi v uk ste sa o tom rozprávali? Možno stačí len zmeniť gp
Mozno ako samoplatca by ta vysetrili ale to by si musela byt dopredu dohodnuta. To ti nikto neda termin v priebehu tyzdna - dvoch. Keby ta aj vysetrili na sr tak dalsiu liecbu/kontroly/predpis liekov atd by si ako riesila? Na tvojom mieste oslovim este raz GP alebo by som zvazila moznost si testy dat spravit sama (aj zaplatit) v UK
@stormie neide vôbec o peniaze rozumiem ako to všetci myslite dakujem že ste mi dali vedieť.
Skúšala som to tu nemocnice zmenila som aj lekárov stále nič nedokážem sa nanu už pozerať ako sa trápi😔
Lieky atd. Neviem poviem čistú pravdu neviem ako všetko doma zvládnuť
Chceli by sme niečo také že si ju doma prihlásim stym že by som platila poistke tu mesačnú sumu
Doma mám svokru dala by ich predpisovať pravidelne s posielala by mi tu kuriéror ako to róby
Mozno no neviem či by sa to dalo
Alergológa mame súkromného zaplatím a ideme len tu ide o tie lieky odber krvy atd.
@anjelicek26 máme vybaveného súkromného ktorému zaplatím a ideme len oco ide je to že chcela by sme ju prihlásiť na sk platila by som jej každý mesiac poistku len aby bola doma prihlásená kôli liekom atd.
@mamina7070 odporúčanie máme od jej obvodnej lekárky vybavila som súkromného alergologa stym že zaplatím a robíme testy len chceli sme že či by sa dalo že ju prihlasime doma zaplatím poistné každý mesiac kôli liekom atd.
@aurelka1 to sa neda takto prihlasit ale tak tie lieky zasa nestoja tolko zasa ale neda sa teraz uz ani formulare kedze ide o krajinu mimo EU nepomozu
@aurelka1 podla mna sa musi prihlasi rodic a pod neho spada aj dieta. Len ako kalkuluju vysku poistneho fakt neviem, hlavne tam bude problem s trvalym pobytom dietata a rodica... musite zit na Slovensku...chapem, ze ta situacia je blba, chudak dcerka takto ju nechaju sa trapit... UK ma hrozne zdravotnictvo, pozname.
@anjelicek26 katastrofálne tu je chodí do školy kašle dusi sa v noci nespáva proste už toho máme dosť plače že je unavená no každá mama miluje svoje dieťa❤️ neviem ako to vymyslieť svokor bol skúsiť na všeobecnej zdravotnej poisťovne neviem či neporozumel všetko sle niečo rozprával že mama musí mať INSURANCE Number že mám to vziať zo sebou tak neviem
Ahoj,podľa mňa skús infolinku zdravotnej poisťovne (alebo aj všetkých VšZP, Dôvera, Union). Tam ti budú vedieť dať presné informácie. Inak to vidím, že dcérka bude braná ako "samoplatca". Držím palce,nech sa dievčatku polepší 🙏
Ja som žila dlhé roky v Anglicku a takéto problémy som nemala, netreba sa dať odbiť. Sú aj súkromné kliniky, kde keď si zaplatite, tak vám testy spravia. A je aj veľa slovenských aj českých, poľských doktorov.
K Slovensku...ako samoplatca sa dá...ale to trebalo už dávno zdvihnúť telefón a volať a pýtať da...každý lekár rád vezme samplatcu 😊
@mamina7070 dakujem že to somnou preberate no neviem vážne ako to spraviť🙈
@kikulienkadd dakujem veľmi pekne❤️ skúsim zavolať svokrovci chodia skúšajú niečo pozisťovať hej od zajtra začnem volať ešte uvidime čo sa sa vybaviť
@aurelka1 ved bormalne lieky si budete hradit ako samoplatca btw ak ides na vysetrenie ako samoplatca tak vsetky lieky si hradis v plnej vyske aj keby si bola poistena
takze je to uplne jedno
aj labaky vsetko hradis bez ohladu na poistenie
@tanyag skúšali sme neviem prečo nechcú robiť alergické testy všade hovoria že je nato malička
Určite ak ste žila dlhé roky v anglickú tak určite viete aké to tu znimi aj je nevravim v niektorých mestách sa nájdu aj dobrý tu máme … potratila som svoje druhé dieťa nechali ma čakať v tej bolesti čakať 10 hodín v čakárni tak si asi viete predstaviť ako to tu máme
Ja mam vzdy pocit, ze v anglicku stale idu heslo - ze ved silnejsi prezije 🙄 Urcite jej davaj lieky na alergiu, lebo ked sa to nelieci, prerastie to do astmy raz-dva...
@mamina7070 áno jasne len obvodná doktorka nám riadila nieslo sa zaregistrovať na poisťovňu nieaku lebo že sa nedoplatime hlavne v labaku
@anjelicek26 jasne dávam jej sirup na alergiu❤️❤️
@aurelka1 ked som zila v anglicku normallne som na sk isla k vseobecnej muz bol bol na gastre ja na chirurgii zo spuchnuti zilami a ma osetrili neplatila som raz u koznej mala som nejaky vysyp po lietadle tu uz bol problem ziadna ma nevzala az ked som si zaplatila..no vtedy este boli v eu terazniesu..ono zalezalo d doktora leb boli s tym papierovacky. Ked zijete v anglicku zdravotne na sk mat nemozete. Na alerglogicke testy su sukromne kliniky kde zaplatis vsetko a spravia ti
@aurelka1 tak ano mozu to byt aj stovky € za labaky ale tak ine ti neostane nakoniec ved stahovat sa spat neplanujete
Volaj do poisťovní podľa mňa sa to bude dať .Brat riešil podobne niečo minulý rok tiež je žijúci v Anglicku a konečne sa rozhodol pre operáciu nohy nechcel riešiť v Anglicku lebo tam mu ju chceli od členka odrezať 🤷.Volal do všeobecnej poisťovní dohodol sa nimi že čo a ako .Mal naplánované tak aby od prvého v mesiaci bol už poistený tu na Slovensku a positivna mu dokonca operáciu preplatila len musel doložiť dáke pitvrtz anglicka.Cca 8 mesiacov tu bol peen ale to už nedostával nič žiadne nemocenské .Potom.jedine že ako samoplatca si platiť
Zavolaj si do poisťovne. Dcéra je predpokladám poistená v UK tak nemôže byť aj tu, len ako samoplatca.
@mamina7070 nie určite nie😀 no čo už o peniaze až tak neide hlavne nech je zdravá a usmievavá❤️