icon

Slovenské poistenie pre dieťa, keď žijeme v zahraničí

aurelka1
7. máj 2023

Dobrý večer prajem prosím vám o radu(pomoc) ako získať poistenie na Slovensku ak žijeme v anglickú
Máme takýto problem mám 5 ročnú dcérku asi ma astmu alebo veľmi silnú alergiu tu nám nerobia žiadne vyšetrenia lebo že vraj je mala na alergické testy a na odber krvy
Mám kúpené letenky na 20 mája chceme ísť domov po lekároch ale nevieme ako zaregistrovať dcérku ak žijeme tu
Uz sme boli raz takto doma ako bola malička obvodná lekárka nás prezrela ale ďalšie vyšetrenie sa nedalo bez poistenia prosím pomôžte mi ak sa stym už niekto stretol
Vopred vám dakujem❤️❤️

Strana
z2
tanyag
8. máj 2023

@aurelka1 Áno, ja som bola priamo v Londýne a nestretla som sa s ničím takým, a to som tam žila 15 rokov, práveže na Slovensku som sa stretla s tým, že neriešia napr. môj problém...v Anglicku mi zistili niečo, mám na papieri a tu na Slovensku ma odbili s tým, že nič také nemám (pritom príznaky všetky mám doteraz) a že ak nie som spokojná, mám sa vrátiť do Anglicka a liečiť sa tam 😂😂😂 takže myslím, že záleži na akého lekára natrafíte a je jedno, či je to v Bangladeži alebo na Slovensku...vo vašom prípade, ak lekár ku ktorému idete žiada poistenie na Slovensku, tak nájdite iného...moja sestra už tiež 15 rokov žije v zahraničí a na Slovensku ma lekárov ako samoplatca (od obvodného, gyn., neurológa, alergológa, kožného, zubára atď.)

luccija
8. máj 2023

@aurelka1
@bimbambim presne tak.Volaj do poisťovne tam sú najviac fundovaní Ti poradiť.Nenechaj to vybavovat dedka.mala potrebuje aj spirometriu a tak...

mogaa
8. máj 2023

@aurelka1 jedine ako samoplatca...aj keby lieky predpísali určite ich nebudú nasadzovať dlhodobo bez pravidelných kontrol a bez toho aby lekár videl dieťa....stav dieťaťa sa po braní liekov môže zmeniť, preto sú tam dôležité kontroly.....

Strana
z2