Sme pred rozvodom a manžel si zobral pôžičku
Pekný deň, chcem sa opýtať na moju situáciu. Som s manželom pred rozvodom a on si teraz zobral pôžičku na nové auto 25 000. Ja som o ničom nevedela .Môžem v tej pôžičke figurovať aj ja ? Či je to len na ňom ?
Kým nie ste rozvedeni, alebo nemáte zúžene BSM, tak čo je jeho je aj tvoje.
pozicka je jeho ale bsm spoocne . takze ak nebude splacat mozu siahnut na spolocny majetok ..
@pribinak zúžené BSM máme len na hypotéku... Pri rozvode určite nebude robiť problém, auto si nechá a bude si ho aj platiť... Dá sa to aj takto riešiť? Len dohodou ?
@syslik81 nemáme spoločný majetok, dom je jeho...
A ked nebude splácať to auto tak mizu siahnuť aj na tvoj príjem
dalsie priklady :https://www.porada.sk/archive/index.php/t-189149.html
Ty vole, to je zmrd. Pri rozvode veru sa ukaze charakter.
Rychlo vsetko z uctu pominat, aby sa s tebou nemusel delit. Dom je jeho, ty mozes na ulicu a bez grosa.
@dkethe a s 3 deťmi
Ale ved uz zachvilu budes rozvedena, tak ta to vobec nemusi trapit. V pozicke nefigurujes a po rozvode sa ta to absolutne netyka.
ine by bolo keby si isla s nim do banky a podpisala sa ako spoludlznik, to by si rucila aj po rozovode....ale bez tvojho podpisu je to v pohode...
po rozvode prebehne aj rozdelenie majetkov a tym aj dlhov - kedze s touto pozickou nic nemas a tvoje meno tam nieje netreba dohodu -spise sa to a je to len a len jeho .. ty si z toho vonku
A prečo je dom len jeho?
@zmrzlinka2021 mohol ho mat pred manzelstvom, alebo ho zdedil .. moznosti je vela ..
Ale tak zeny preco zmrd, normalne si kupil auto, bude ho aj splacat, to musi cakat, kym prebehne rozvod, aby si nieco kupil? Ved to je kludne rok a ked auto potrebuje (?) Ved to nedava zmysel, ak teda nechceme vidiet vsetko cierne a kazdy chlap len tie najhorsie umysly... a ak bol jeho dom pred svadbou, tak bol proste jeho.... tam neni nad cim spekulovat.
len aby autorke nesiahli potom aj na jej majetok ak ex nebude platiť pôžičku... o nič iné nejde...
@syslik81 píše, že majú zúžené BSM
@deti95060810 ale tak najprv siahnu na jeho majetok (dom), nie na jej uspory... to len keby on bol bez prijmu, bez majetku, bez vsetkeho ako posledna moznost...
@anjelicek26 To je otazne - dom je jeho majetok, ale uver je spolocny, cize uver pri vysporiadani bsm ide bud podla dohody alebo na polovicu. Jej uspoery su aj jeho uspory, zuzene bsm maju na hypoteku, nie uspory...
@jaroslav81 nemáš pravdu. Aj keď nepodpísala, v manželstve sú dlhy aj príjmy na polovicu zo zákona, ak si to neošetria inak. Takže je spoludlžníčkou aj bez podpisu.
@aduskatt som teda spoludlznickou ale potom aj spolu majiteľkou auta ?
Áno si spoludlznicka aj spolumajiteľ na základe BSM. Je jedno, že tam nefigurujes. Všetko čo sa nadobudne v manželstve je spoločné. Okrem daru, dedičstva a veci vunatych z BSM ak máte zúžené
Ženy a nemusia podpisovať manželia úver nad 10000 spoločne? Či to si len s niečím pletiem 🤔
Myslím si že ak si nájdeš dobrého právnika a nič si mu nepodpisovala tak s tým nemáš nič...treba sa nato spýtať pravnika
Vzal si pôžičku bez teba, nech si sp a a bez teba.
Ak je to výchcany pes, možno kalkuloval takto... Budem platiť 500 €na deti 15 rokov, však jej na krk zavesím pôžičku z ktorej sa pred súdom nevykruti, ze sme ju nebrali spolu a teda ja jej velkodusne prepáčim splátku pôžičky a ona mne alimenty...
@ahhola nemyslím si, že by takto rozmýšľal, potom si ja môžem nárokovať napr na to auto ... Dúfam že aspoň v týchto veciach sa budeme vedieť rozumné dohodnúť...

Môzes. Ak sa rychlo rozvedieš nebudes vela platiť. 😢