icon

Sociálny štát: Ako sa pripraviť na dieťa?

16. apr 2024

Často tu niektoré píšete, že sa žena nemá spoliehať na štát a jeho príspevky, ale pripraviť sa na dieťa a vopred si našetriť. Prečo vás teda tak vzalo zrušenie benefitov na zuby? V štátoch, kde si vybojovali liberálnu vládu, si takéto veci bežne hradíte sami, dane sa zvyšujú, percento z rozpočtu na zbrojenie stúpa, príspevky na rodiny klesajú a mohla by som pokračovať ďalej. S niekým iným vo vláde by to nebolo inak. Prevezmite zodpovednosť za svoj život a nespoliehajte sa na sociálny štát. Vyskúšajte si západný svet v praxi.

Strana
z4
zalka
18. apr 2024

@guiseppinka 25% z tej časti základu dane, ktorá presiahne 47 537,98 eura,
Zdroj: https://podpora.financnasprava.sk/939516-Sadzba...

autor
18. apr 2024

@tilly Ospravedlňujem sa, nedošlo mi, s kým sa rozprávam. Skúsim jednoduchšie, aby si aj ty pochopila. Nič neurobila táto vláda dobre. Nič významné a hodné spomenutia. Snáď takto explicitne už tvoj prijímač zachytil odpoveď.

sara07
18. apr 2024

@zalka brigadovala som dva mesiace letne dakedy dávno pradavno
ked sa ešte aj denna tržba musela odovzdavat pri prehriadke , net nebol atd .. ani mobil vlastne
zle si ma pochopila ja som mala na mysli že vdove sa jej nebude kratit dôchodok pretože pobera vdovsky , a lgbt sama vieš že v tejto krajina potrva kym sa dopracuju k zmenám oni na nich vôbec v ničom nemyslia ..

zalka
18. apr 2024

@sara07 no ja som to pochopila tak, ako som napísala, že prečo sa krátia vdovské vdovecké ...

sss777
18. apr 2024

@guiseppinka
No aktuálne píše Google, že je to 76.60 denne, mesačne cca 2300 eur, teda spolu za 10 mesiacov (lebo predtým bola materská) by to bolo 23 000.
Vyšší rodičovský je na Slovensku 473,30 mesačne - to je za 3 roky asi 17 000.

candii
18. apr 2024

Okey ja si budem všetko hradiť ale nech mi mesacne neberu pol výplaty a ešte aj do druhého piliera prsty skrkaju

morgane1975
19. apr 2024

@erikavesela nešla, ma 68 a je rok na dôchodku ty blbana

morgane1975
19. apr 2024

@erikavesela a škrie ta to a závidis im, však? 🤣🤣🤣 si zlá negatívna osoba, z tvojich príspevkov srší zloba a tak aj dopadnes. Dôchodku sa treba aj dožiť v prvom rade.

morgane1975
19. apr 2024

Erika veselá žila v Bangladéši podľa úrovne jej príspevkov, ani sa na ňu neoplatí reagovať 🤦‍♀️🤣

guiseppinka
19. apr 2024

@sss777 je to podla prijmu... lenze tento variant ma mizive % ludi

erikavesela
19. apr 2024

@morgane1975 aaa uz dostavame k pointe, matka bez vzdelania👌..cista chutovka...🤣🤣🤣...klames alebo ti nejde matematika🤣🤣🤣...sama si sprosta...co im mam zavidiet?...boze, co primitiva vsetko nenapadne???

sss777
19. apr 2024

@guiseppinka
Ja som popisovala svoju konkrétnu situáciu. A ja práve nepoznám nikoho, kto by si nezvolil túto variantu. Ale to je asi o konkrétnej sociálnej bubline

simca06022011
19. apr 2024

Vadí mi ze ho zrušili, lebo (resp aj preto) je to pri dcére jediná vec, ktorú som využívala... A preto ze v tomto štáte je toľko nezmyselných dávok, ktoré mohli znížiť zrušiť až hrôza. A táto jedna dohnala k lekárom na preventívky kopu ľudí... cize videla som v to plus...
Mne sa zdá v poriadku, keď ZP dáva benefity poistencom.

simca06022011
19. apr 2024

@guiseppinka rovnú dan nemáme ani náhodou... už. Áno Dzurindova vláda veľa veci dobre nastavila...

simca06022011
Autor odpoveď zmazal
jednoduchomaria89
21. apr 2024

@simca06022011 podotýkam , že sa to prezentuje ako benefit , pričom je to z peňazí vyzbieraných z príspevkov pracujúcich - takze pracujuci to v podstate hradia každému … a je jasne , že táto vláda nemá absolútne záujem investovať do ničoho (napr ako táto investícia do zdravia ), len rozdávať preferovanym voličským skupinám a okrádať pracujúcich , nič Iné

morgane1975
23. apr 2024

@erikavesela akurát si len odprezentovala samu seba 🤮🤮🤮

erikavesela
23. apr 2024

@morgane1975 🤣🤣 si mudra ako kybel gitu🤣🤣

Strana
z4