Som zrazu v mínuse 141 EUR
Som zrazu v -141€ neviem prečo
@katuskaveronika27 pozri pohyby na účte, rezervácie platby kartou, notifikácie
v banke ti čo povedali? Či salám párky, napíšem výkrik do tmy na koňa a idem ďalej spať?
Počkaj, kým sa zobudia kočky s vešteckymi guľami.
@aurelia2000 😂
Hej no, ja som teraz tiež z ničoho nič ostala o tri stovky ľahšia a pritom som “nič nekupovala”. Nakoniec som sa samozrejme dopátrala ku každému utratenemu euru.
Ak si si istá, že si žiadnu platbu nerealizovala, obráť sa na banku. Alebo čo čakáš od tejto diskusie? Chceš sem pridať IBAN?😅
Mne sa to stalo v minulosti v UniCredit banke, v žiadnej inej. Keď som platila v ČR viac platieb kartou, ktoré boli aj niekoľko dní rezervované. Pričom má stále púšťalo platiť, preto som bola v tom, že zostatok ráta s tými rezervovanými platbami a je to v poriadku. Nebolo to tak. Postupne boli rezervované platby odpočítane zo zostatku a ja som prakticky išla do mínusu napriek tomu, že som ho oficiálne nemala. V iných bankách to mám tak, že má nepustí platiť, pokiaľ mám rezervované platby a zostatok s nimi ráta.
esteze nenakupujem kartou ani cez internet 🙂....zavolaj do banky na call centrum.
Mne sa to stalo v minulosti v UniCredit banke, v žiadnej inej. Keď som platila v ČR viac platieb kartou, ktoré boli aj niekoľko dní rezervované. Pričom má stále púšťalo platiť, preto som bola v tom, že zostatok ráta s tými rezervovanými platbami a je to v poriadku. Nebolo to tak. Postupne boli rezervované platby odpočítane zo zostatku a ja som prakticky išla do mínusu napriek tomu, že som ho oficiálne nemala. V iných bankách to mám tak, že má nepustí platiť, pokiaľ mám rezervované platby a zostatok s nimi ráta.
@anonym_e7a2ab Ako je to možné? Ja mám povinný zostatok 10€ a rezervácie mi odcituje, takže pod tých 10€ má nepustí, nedovolí mi zaplatiť.
Akože ti odišla 1 platba 141€, alebo si v mínuse a mala si na účte tisícky?
@aurelia2000 uz som hore, ale gula este chrni😂
Mohli ti zrusit povolene precerpanie, mohli sa zuctovat bezkontaktne platby, pripadne nejake poplatky (to ale neviem ake)...moznosti je x
Už som sa vydesil, že ten ubervandelhoven, či ako sa volá, založil ďalšiu tému o chudobe.
Mas povolene precerpanie? Nedavno sa stalo podobne mojmu muzovi - zakazane povolene precerpanie, zaplatil nieco na nete a zrazu v minuse, hoci penazi na ucte dost. Stalo sa to po prechode na novu appku VUBky, na infolinke mu povedali, ze sa na to teraz ludia velmi stazuju (aj celu appku). Riesil to s nimi, rouzhodne to nebola jeho vina, ako pisem, peniaze na ucte boli a navyse povolene precerpanie zakazane... ako ta banka teraz funguje, ze sa toto deje, netusim.
@katuskaveronika27 moze to byt aj exekutor 🤷♀️
@katuskaveronika27 exekucia, salám parky 🙂
@petamich neviem si to predstaviť že by sa to udialo že by o tom nebola informovaná 🤨
@biba_18 vies co o tych zuctovanych bezkontaktnych platbach ta nik neinformuje, tam skor veris, ze clovek vie, ze ma na ucte 10€ tak neplati bezkontaktne 150€ 🙂 aj ked tam su tiez ak sa nemylim nejake pravidla kolkokrat sa da bezkontaktne a potom musi byt chip & pin.
Ale ano o vacsine veci ta zvycajne informuju, nic sa nedeje len tak...
@biba_18 vies co o tych zuctovanych bezkontaktnych platbach ta nik neinformuje, tam skor veris, ze clovek vie, ze ma na ucte 10€ tak neplati bezkontaktne 150€ 🙂 aj ked tam su tiez ak sa nemylim nejake pravidla kolkokrat sa da bezkontaktne a potom musi byt chip & pin.
Ale ano o vacsine veci ta zvycajne informuju, nic sa nedeje len tak...
@petamich no tak neviem akú máš banku ale ešte v živote mi bezkontaktne nepustilo zaplatiť viac ako mám na účte...
Nekupovala si v minulosti z temu, alebo ineho pochybneho obchodu? Tam sa ludom stavalo, ze im stahovalo z uctu.
@anonym_e7a2ab Ako je to možné? Ja mám povinný zostatok 10€ a rezervácie mi odcituje, takže pod tých 10€ má nepustí, nedovolí mi zaplatiť.
@aurelia2000 riešila som to vtedy v UniCredit a vysvetlili mi tak, ako som napísala. Musím si sledovať rezervované položky, pretože tie nie sú v čase rezervácie odpočítane v zostatku. Preto mi ukazuje ako zostatok napr. 250 eur, avšak realne mám iba 200, pretože 50 eur som niekde platila, je to v rezervácii, ale neodpocitane. Preto mi dovoľuje manipulovať aj s tými 50 eurami, ktoré tam už však nemám mať. Pracovníčka v banke mi povedala, že si to musím sledovať a počítať aj s rezervovanými položkami. Bolo to x rokov dozadu, keď som študovala v ČR a tam platila, pričom dlho trvalo, kým sa platba zaúčtovala, lebo "zahraničie".. v každom prípade sa mi to stalo iba v tej UniCredit.
@katuskaveronika27 moze to byt aj exekutor 🤷♀️
@sissy27 exekútor môže siahať iba na financie, ktoré existujú a sú vo vlastníctve povinného, nie mu vytvárať "úver"
Už som sa vydesil, že ten ubervandelhoven, či ako sa volá, založil ďalšiu tému o chudobe.
@sevrin nemyslim si ze on pouziva nakupovanie cez internet a pouziva platobnu kartu
@anonym_e7a2ab divná banka 😏
@petamich no tak neviem akú máš banku ale ešte v živote mi bezkontaktne nepustilo zaplatiť viac ako mám na účte...
@janai1 vacsina bezkontaktnych platieb prebieha offline = bez toho, aby sa POS terminal spajal s bankou a nasledne, pri dalsej kontaktnej transakcii sa zuctuju aj tieto platby, takze pokojne sa mozu zuctovat do minusu, nesledujem to aktivne ale kedysi to bolo, ze kazda tretia platba uz musela byt kontaktna, limit na bezkontaktnu platbu je ak sa nemylim okolo 20-50€ zalezi od banky, takze ano mozes sa dostat do "minusu" a nie je to mojou bankou
@petamich ako neinformujú? veď to máš v rezerváciách. či?
@biba_18 niektore bezkontaktne platby sa realizuju offline a zuctuju sa pri dalsej online (alebo kontaktnej transakcii) a az vtedy ich vidis na ucte ale ano vacsina transakcii je online a malokedy sa len tak ocitnes v minuse 140€ ale kadeco sa udeje, stava sa aj, ze obchodnik si nezuctuje platbu vcas, ta sa uvolni, navysi sa ti dispo zostatok (o com ta neinformuju) a potom posle obchodnik podklady na zuctovanie a banka tak urobi aj "do minusu", vsetko co popisujem su ojedinele situacie, tym len chcem povedat, ze nie vzdy je to "klientom", ktory ignoruje spravy z banky a pod.
@unbeholfen ty vieš používať kreditnú kartu a platiť ňou cez internet, či aj o tom musíš založiť 10 tém?
Nick katuskaverinika27 nieje môj, ani som nikdy taký nemal, takže niesom to ja. Dám do profilu všetky čo som mal aby ste vedeli kedy píšem ja. Ja som najchudobnejší človek na tomto fóre (myslím majetkom, nie príjmom a situáciou).
Takže takto: Ak je to vyslovene kreditná karta s revolvingovým úverom, len takú som mal od Tesca, ajtak to nejde do mínusu lebo tam je 500€ akoby nula a z toho sa odčítavajú nákupy. A potom to zase nabíjam naspať. Vždy musí byť vyrovnaná. Ešte sa mi nestalo že by sa z toho strácali peniaze.
Druhá vec čo som zažil je povolené prečerpanie v banke na bežnom účte, ale to bolo že ukazovalo o tolko viac ako je prečerpanie. Takže mínus ani neukázalo. To ja som musel vedieť že už som dole.
Zažil som nepovolené prečerpanie, a to sa stane tak že mám síce nastavené že ma nepustí pod nulu, aj ak banka strhne poplatok a ja tam nemám žiadne peniaze, tak ma dalo do mínusu.
Inák Fio banka robí to že dá len rezervácia ale neukáže reálne minutie. Stále tam svieti že mám peniaze aj po zaplatení. Ale 365 to odrátava hneď. To sa mi tam lúbi. Ale ajtak mám radšej Fio banku ako 365 banku.
@unbeholfen ty vieš používať kreditnú kartu a platiť ňou cez internet, či aj o tom musíš založiť 10 tém?
@sevrin to viem mám to v nastaveniach IB ale mám to vypnuté, lebo tie internety oberú ludí o peniaze raz dva. O mne je známe ze som odporca eshopov. Ja radšej v kamenných prevádzkach a len na hotovosť. A potom väčšina prevádzok kam ja chodím ani nemajú možnosť platby kartou, tak ja som zvyknutý na bankomat a hotovosť. Ale viem ako sa to robí. Semtam to zapnem keď si chcem cez Google Play dokupiť niečo k hre, nejaké vylepšienia a tak. Ale potom hneď vypnem. Raz som si na mesiac aj Voyo predplatil nech si viem pozrieť všetky časti rodinných prípadov a oteckov, ale keď to chcelo strhnúť za ďalší mesiac a ja som ako obvykle nemal žiadne peniaze tak mi chodili upozornenia že nevie strhnúť platbu, tak som to ukončil. Ale do mínusu mi nedalo účet.