Splátka hypotéky

21. okt 2023

Dobrý deň, mám hypotéku od SLSP, splátka je nastavená na 15. v mesiaci, automaticky si to toho 15. strhaju tesne po polnoci z môjho účtu, ktorý je tiež od SLSP. Prosím nemáte skúsenosť, či bude problém, že tesne po polnoci tam nebude dostatok prostriedkov a peniaze na ten účet prídu až okolo obeda v ten deň? Strhnú si to automaticky po tom, ako prídu peniaze? Nemalo by to byť brané ako omeškanie, keď to bude toho 15. len neskôr, vsak? Ďakujem za odpovede k veci.
Prosím nesudte, prečo nebudem mať dosť prostriedkov o tom čase kedy treba, som teraz v ťažšej situácii a snažím sa ju zvládnuť, ako sa len dá

veronikaszabova
21. okt 2023

Nie, nebudu to brat ako.omeskanie

niceboy
21. okt 2023

Máš nastavené povolené prečerpanie?

aalt
21. okt 2023

Myslim ze si to strhnu ked nabehnu, ale ja by som informoval banku. Ak to bude v ramci povoleneho precerpania, tak to strhnu ako vzdy a budes v minuse.

autor
21. okt 2023

@niceboy nie povolené prečerpanie nemám

bobo2433
21. okt 2023

No má tiež slsp aj úver .a keď som tam nemala peniaze a potom som vložila ale neviem či mi ich stiahli 🤔viem že som volal do banky a sa informovala ale nespomeniem si .no každopádne som s toho nič nemala žiaden ,,prúser ,,

bobo2433
21. okt 2023

A ja som si proom radšej posunula termín na dochádzanie splátky hypo . Dala som až na 20. Aby som si bola istá že tam vtedy už peniaze budú

lula313
21. okt 2023

Ty si vieš v slsp aj zmenit deň strhávania hypoteky. Ak ti vyplata chodi neskôr.

mk1111111111
21. okt 2023

Radsej zavolaj do banky, ci mas nastavene stahovanie viackrat, niekedy je len raz a ked neodidu a dolozis peniaze, treba prevod urobit rucne.

mk1111111111
21. okt 2023

@lula313 len, ci jej to povoli hypo, ak ma dany datum, tak vtedy musi zaplatit, inak bude v omeskani

julia_a_romeo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babydesire
21. okt 2023

Ja by som povolene precerpanie nedavala, su tam zato najvyssie uroky a lahko sa nato zvyka,tazko sa to rusi...zvycajne pri omeskani akychkolvek platieb (voda,plyn,elektrina,spotrebak,hypo...) nedavaju sankcie hned prvy den..niekedy daju cas 2,3 dni a potom sankcie pri troch vyzvach ktore zvycajne niesu az take drahe ako urok pri povolenom pr.

Mam radu ale asi v tvojom pripade nepomoze, no my to mame takto:
- v jednej banke mame bezne ucty a v druhej mame hypo (pri brani aj refinance sme u konkurencie mali vacsiu sancu aj vyhody, no nechceli sme sa kvoli tomu vzdat "nasej" banky)
- na ucet kde je hypo posielame mesacne vzdy viac ako mame mesacnu splatku
- mame tak na povinnu poistku ako aj pre pripad oneskorenej splatky ci navysenia urokov pri skonceni fixacie..
Sme dvaja pracujuci , ale zvladli sme to aj v case ked ja som bola na RD a ako vsetci vieme pre tento stat matka na RD nepotrebuje na prezitie peniaze, iba jej deti..

Myslim, ze kvoli par hodinam sa nemusis obavat sankcii, len si potom over ci si splatku stiahli a vsetko je v poriadku.

hopsadobrandejsa
22. okt 2023

No po polnoci je uz den kedy dochadza k uhrade splatky, to ze to system vykona minutu po polnoci je irelevantne.

V zmluvnych podmienkach je uvedeny datum, nie cas cize za omeskanie by sa pokladalo ak by k uhrade nedoslo v konkretny den co by v tomto pripade bolo 16-teho cize nie, problem by to byt nemal.

Ak nemas dostatok financii, je potrebne kontaktovat banku. Pre nich je zasadne, ze chces situaciu riesit. Je v zaujme banky aby si platila dalej, nie aby ta pripravili o nehnutelnost ci nebodaj evidovali v registri neplaticov.