Spoločný účet so svokrovcami
Mam otazku....Resp.ma niekto skusenost?
Mame moznost byvat u svokrovcov. Mali by sme vlastne pochodie a vchod. Maju velky niekolkogeneracny dom a zije tu este muzova sestra s rodinou.
Dnes ked sme tuto moznost rozoberali, svokrovci navrhli aby som potom zrusila ucet.Vraj oni vsetci maju spolocny.
Vsetko sa z neho plati (ucty, telefony, nakupy).Ked by som sla kupit potraviny tak pohoda.No ak by sme chceli nieco vacsie, poradili by sme sa. Napr.umyvacku...
Hlava mi to neberie...
Nikdy. Zvazila by som aj to bývanie. Môže to byť úspora nákladov, ale toľko ľudí z rodiny "pokope" nebude zrejme robiť dobrotu. Je to na silné zváženie
Nikdy
Byvat ok, ked budete mat samostatne domacnost, ucet nikdy. Aj so svagrovcami? To kolko ludi vlastni spolocnu sumu penazi? To maju vsetci limit, kolko mozu na osobu minut? No neviem si to predstavit...
Ak by som sa v živote extrémne nudila a túžila by som po nejakom "vzrúšu" v podobe hádok a nervačenia sa... potom by som na to pristúpila 🙃 Inak nie, nie a ešte raz nie.
dzizs to je vtip? 🤣🤣🤣
a nezabudnite nastaviť účet tak, aby sms o pohybe na účte, chodila svokre 😀😀
Uuuutekaj!!!!!🏃♀️🏃♀️🏃♀️🏃♀️🏃♀️
Za necelú polhodinu zdvihol tvoj príspevok tlak tolkym ženám, ze hned dve strany 😀 musi ti byt jasne, ze je to uplne zly nápad, al tak nie si naučený zit
Srandujes? Spolocny ucet so svokrovcami? A este ďalšou rodinou? Cisto teoreticky, to ked si budeš chces objednať daco z netu, koho budeš prpsit o kartu? Svokru? Svokra? Svagrinu? Švagra?
Akoze toto bol vtip dňa ze spoločný ucet so svokrovcami a svagrovcami🤣🤣🤣
nemam spolocny ucet ani s manzelom, nieto este so svokrovcami 🤷♀️ to mi fakt hlava neberie, preco by som to mala robit, ani jeden dovod preco ano mi nenapada
No...ja som tam sedela s otvorenymi ustami a oni sa tvarili,ze bezna vec.Asi som potrebovala od vas "prefackat"
Autorka....mohla by si trošku bližšie špecifikovať to vaše "spolunažívanie" TROCH rodín pod jednou strechou? Tvoj muž, jeho sestra a tvoji svokrovci sú z inej planéty, ale im načisto hrabe? Vraj spoločný účet, ty brďo.....mám dosť👎 Nemám spoločný účet ani s vlastným manželom a to sme spolu skoro 40 rokov.... Ako si sa vôbec k takým mimoňom dostala?
@dkethe podla mna to zle chapes ty. Za prve,ak by to tak bolo ako pises,tak jej svokra nepovie,aby si zrusila ucet. Za druhe,ak by aj oni poslali na vydavky a chceli si sami kupit mycku,tak svokru do toho prd,kupili by si to za svoje zo svojho uctu. Tu je zrejme,ze svokra chce,aby vyplaty posielali na jej ucet a oni nech nemaju ucty. Ak budu chciet kupit potraviny,peniaze im da,na nieco vacsie po diskusii. Choreee
A tu moznost,byvat s nimi by som zavrhla! Nikdy
@dkethe no zo slov "zruš si potom svoj účet, my máme všetci spoločný" je jasne, ze jednoducho je jeden účet, kde všetci dávajú vyplatí a potom si proste z neho berú.(ak ostatní súhlasia)
Aj ďalšie autorkine slová to potvrdzujú - muž je tak zvyknutý a keby chcel niečo väčšie, tak sa musia poradiť.
Čiže nie je to nedorozumenie, proste je to fakt. Majú jeden účet a nikto svoj vlastný už nemá.
Ja by som snimi nešla byvat nie to mat snimi spoločný účet. Čo mate 5 rokov a potrebujete cecok do ust? Akože choré…
Si robis prdel? Uz len spolocny sex chyba.
bolo by otazkou casu, kedy by sa citil niekto vyzierany a ukrivdeny. najma, ak idu energie prudko hore a jeden bude kurit viac, druhy menej, jeden bude viac prat, bude mat viac spotrebicov, bude chciet v lete napustit bazen... a jeden bude chciet rezne a druhy len zemiaky s acidkom atd
@dkethe Áno, myslím si to na základe úvodného príspevku, kde bolo napísané, že svokrovci navrhli zrušiť účet. Nie, že navrhli vytvoriť aj jeden spoločný. To, že je to nelogická blbosť, bohužiaľ, v tomto prípade neznamená, že autorka to musela zle pochopiť. Mne to tiež hlava neberie, ale podľa všetkého to vyzerá, že to autorka pochopila presne tak, ako to oni mysleli.
Nikdy v živote. Ani s vlastnými rodičmi. Keď tak posielať svoj podiel na účtoch za bývanie na och účet, ak bude dačo väčšie poradíte sa aj bez spoločného účtu a pošlete svoj podiel. Na toto by som nikdy neprístupná, nech by ma lámali akokoľvek a hnevali sa akokoľvek. Ale ja by som sa k svokrovcom ani nenastahovala
🤣🤣🤣🤣🤣 tak toto bol dobry vtip. Realne by som na take nepristupila a za druhe spolu so svokrou by som nechcela byvat a uz toboz nie so svokrou a svagrinou.
@janetinka27 Aj bazén bude spoločný. A možno aj tie rezne. 😁
A ako bonus este svagrina s rodinou.🤦♀️🤦♀️🤦♀️tri rodiny v dome??🙈
Tak toto by som nechcela ani aby sa mi snívalo
väčšiu blbosť som ešte nepočula... že toto vôbec niekoho napadne a ešte kto už len toto zožerie...
Ste rómovia?
No do... Vrátila som sa do minulosti. Pred cca 18 rokmi mala mužova matka podobnu predstavu o fungovaní - ze medzi bránou jej odovzdáme svoje výplaty. A to sme mali zvlášť bytovú jednotku, vchod, kuchyňu, kúpeľňu. Odvtedy to išlo do kopru.