icon

Sporenie pre dieťa

nataliaqwert
13. jan 2015

Ahojte mamičky!
Chcem sa spýtať,či a aké sporenia ste uzatvárali pre svoje detičky.Pre mňa je to jediná možnosť ako v dospelosti niečo synovi dať,preto sa chcem spýtať na vaše skúsenosti,rady.Niečo výnosné,pretože sporeie v rámci mojej životky by bolo dosť o ničom.
Ďakujem pekne.

Strana
z4
kristinka02
3. jún 2015

@frapper - pekne napísané a takto to aj je....

karamel
3. jún 2015

Dukátik Kooperativa🙂

zvolsiinylogin
3. jún 2015

Stavebko junior..

lubomirspetko
3. jún 2015

@kristinka02

Ako som písal v každej mojej správe, sporiacé programy do podielových fondov sú najlepšia dlhodobá možnosť sporenia. Nikdy som stavebko nejako nevyzdvihoval 🙂 Treba si poriadne prečítať.

Ak však niekto chce pevne daný výnos, je to oveľa lepšií variant ako kapitálové poistenie. Alebo si to nemyslíte?

Stavebné sporenie s 2% úrokom viete založiť aj bez poplatku za zriadenie. Jediný poplatok je teda 12€ / rok za vedenie účtu. To je celkom znesiteľné. Ak ste prešvihli možnosť zriadiť stavebko bez poplatku (do 1 roka od narodenia dieťaťa ak sa nemýlim), môžete si ho zriadiť s poplatokm 35€ na akúkoľvek cieľovú sumu.
Myslím že pri sporení na 6 rokov minimálne štátnej prémii nenájde žiadny iný produkt, ktorý by mal tak vysokú renditu a pritom mal pevne daný výnos.
Na druhú stranu, na 6 ročnom období viete zarobiť viac , len sa netreba zľaknúť slovíčka "negarantované" a netreba spanikáriť pri poklesoch. No nemám pravdu? Alebo čo navrhujete?

zanina333
Odpoveď bola odstránená
kristinka02
5. nov 2015

My máme super produkt teraz nový Provital Junior ...e naozaj super ...a stavebko je už naozaj o ničom

svadba30.maj
1. aug 2018

@gapre a ste spokojny?ake su podmienky?

Strana
z4