Sporenie pre dieťa
Ahojte mamičky!
Chcem sa spýtať,či a aké sporenia ste uzatvárali pre svoje detičky.Pre mňa je to jediná možnosť ako v dospelosti niečo synovi dať,preto sa chcem spýtať na vaše skúsenosti,rady.Niečo výnosné,pretože sporeie v rámci mojej životky by bolo dosť o ničom.
Ďakujem pekne.
Dukátik Kooperativa🙂
Stavebko junior..
Ako som písal v každej mojej správe, sporiacé programy do podielových fondov sú najlepšia dlhodobá možnosť sporenia. Nikdy som stavebko nejako nevyzdvihoval 🙂 Treba si poriadne prečítať.
Ak však niekto chce pevne daný výnos, je to oveľa lepšií variant ako kapitálové poistenie. Alebo si to nemyslíte?
Stavebné sporenie s 2% úrokom viete založiť aj bez poplatku za zriadenie. Jediný poplatok je teda 12€ / rok za vedenie účtu. To je celkom znesiteľné. Ak ste prešvihli možnosť zriadiť stavebko bez poplatku (do 1 roka od narodenia dieťaťa ak sa nemýlim), môžete si ho zriadiť s poplatokm 35€ na akúkoľvek cieľovú sumu.
Myslím že pri sporení na 6 rokov minimálne štátnej prémii nenájde žiadny iný produkt, ktorý by mal tak vysokú renditu a pritom mal pevne daný výnos.
Na druhú stranu, na 6 ročnom období viete zarobiť viac , len sa netreba zľaknúť slovíčka "negarantované" a netreba spanikáriť pri poklesoch. No nemám pravdu? Alebo čo navrhujete?
My máme super produkt teraz nový Provital Junior ...e naozaj super ...a stavebko je už naozaj o ničom
@gapre a ste spokojny?ake su podmienky?

@frapper - pekne napísané a takto to aj je....