icon

Sporiaci účet v ČSOB

24. júl 2025

Ahojte. Viete mi niekto poradiť, či sa oplatí mať sporiaci účet v ČSOB? Dá sa vybrať mesačne len 25% z celkovej sumy, zvyšok na požiadanie a ešte si z toho 0,5% zaúčtujú ako poplatok pre seba, čo beriem ako nevýhodu. Už tam však mám bežný účet, inak som spokojná. Teraz sa mi však naskytla situácia, že si chcem otvoriť aj ten sporiaci účet. Menili by ste kvôli tomu účet?

Strana
z2
erikazemanova27
25. júl 2025

@anonym_autor Peniaze si viete preposlať stále aj každý deň ale len určitú sumu bez poplatku. Ja mám tiež ten sporiaci účet a som spokojná.

petteri
Odpoveď bola odstránená
dollyzv
26. júl 2025
@sara07

@anonym_autor však to máš pri sporiacich všade tak , ked to máš sporiaci , ako často ideš ako vytahovat prachy ? tak si nespor a nechaj si to všetko na bežnom a máš to bez poplatkov a bez urokov

@sara07 tento typ sporiaceho úctu ma uz jedine asi len ČSOB, ale na druhu stranu ma asi aj najvyššie úročenie sporiacich účtov zo všetkých..ak chce mat v ČSOB niekto celú rezervu hned k dispozícii radsej otvoriť druhý Smart účet ktorý je bez poplatku ale aj bez úročenia..pri účtoch plus a premium je úročený zostatok aj na bežnom úcte.

anonym_a42cde
9. sep 2025

Ak si chcete odkladať peniažky bokom, aby neboli na hlavnom účte, tak mne sa osvedčila 365 banka. Donedávna to bola moja hlavná banka, teraz ju využívam hlavne kvôli týmto bočným účtom - môžem ich mať viac a mám ich podelené podľa účelu. Napr. auto (napr. tu mám peniaze na bežné opravy, kúpu pneumatík, či rezervu na väčší servis), dovolenka, peniaze na plánovaný väčší nákup,...

Takže za mňa takto. A btw, ak by ste chceli rovnako využívať tieto účty, tak pls pri registrácií použite môj kód: matej004321 a dostaneme obaja po 15€. Ďakujem

Strana
z2