Spotrebný úver na Slovensku s príjmom zo Švajčiarska
Ahojte, rád by som sa opýtal, či ma niekto skúsenosť so spotrebným úverom na SK ak žije vo Švajčiarsku a ma švajčiarsky príjem? Ďakujem
Skusenost nemam,ale podla googla banky na Slovensku neposkytuju sp.uvery, ak ziadatel pracuje v zahranici.
Skus poziadat vo Švajciarsku,tu je prehlad:
https://www.comparis.ch/privatkredit/default?ut...
@tundra práve že som v kontakte s bankami SK a akceptuju. Momentalne prebieha ziadost v tatra banke preto sa pytam skor na skusenosti. To ze sa poskytuju aj ludom v zahranici uz mam overene a ano akceptuju aj prijimy zo zahranicia.
@tundra práve že som v kontakte s bankami SK a akceptuju. Momentalne prebieha ziadost v tatra banke preto sa pytam skor na skusenosti. To ze sa poskytuju aj ludom v zahranici uz mam overene a ano akceptuju aj prijimy zo zahranicia.
@edyems áno, spotrebiteľský úver so švajčiarskym príjmom dostaneš. Bude to síce trocha komplikovanejšie ako keď pracuješ na SK lebo ťa nevedia overiť v SP, zrejme budú chcieť potvrdenie o príjme, možno výpis z účtu ak nežiadaš v banke kde ti chodí príjem, pracovnú zmluvu.. závisí od banky. Skôr je obmedzený počet bánk, ktoré poskytujú úvery na bývanie ak je príjem v cudzej mene, ale to nie je tento prípad
Ak mas stale trvaly pobyt, tak ano, da sa, napriklad vo VUB, ale bude potrebne dokladovanie prijmu, ten musi byt na ucet a praca kvalifikovana. Sanca je, ale iste to nie je.
@edyems inac mimo temu, len ma zaujalo, ze vzhladom na svajciarske prijmy a na max vysku spotrebakov... ze take nieco potrebujes... 🙂 🙂
a zas nie každý má tam príjem 4-5000. Aj my u nás v banke sme mali niekoľko klientov so švajčiarskym príjmom a väčšinou sa to hýbalo okolo 2 až 2 a pol tis. mesačne. A samozrejme- náklady sú tam tiež iné ako u nás.
a zas nie každý má tam príjem 4-5000. Aj my u nás v banke sme mali niekoľko klientov so švajčiarskym príjmom a väčšinou sa to hýbalo okolo 2 až 2 a pol tis. mesačne. A samozrejme- náklady sú tam tiež iné ako u nás.
@janiex81 tak z 2 az 2,5/mesiac vo Švajciarsku nevies existovat...
no ja ti verím, v tomto prípade to boli ľudia, ktorí tam len pracovali, ale takéto príjmy to skutočne boli. My požadujeme potvrdenie o príjme od zamestnávateľa za 12 mes., výplatné pásky aj pracovnú zmluvu. Pracovnú pozíciu ti neprezradím, ale ani jeden príjem nebol ani 3000 eur.
no ja ti verím, v tomto prípade to boli ľudia, ktorí tam len pracovali, ale takéto príjmy to skutočne boli. My požadujeme potvrdenie o príjme od zamestnávateľa za 12 mes., výplatné pásky aj pracovnú zmluvu. Pracovnú pozíciu ti neprezradím, ale ani jeden príjem nebol ani 3000 eur.
@janiex81 mal som hypo z vub,ked som pracoval este v Rakusku a tiez som dokladoval pasky za cely rok aj p.zmluvu.
Môze to byt,ak pracovali na turnusy,ako opatrovatelky,inac nvm.Min.mzda v gastre, sa pohybuje niekde na urovni 3600fr.
@edyems ano v pohode staci prevadzat. na slovensky ucet, mne daju nejakych 50000 jednym kliknutim cez aplikaciu, a netreba nic dokladovat, ale zalezi od banky..
@anonym_1809a4 vo švajciarsku mas vyssie prijmy,ale aj vyssie vydavky🤷♀️
@tundra presne, žil mi tam rodinný prislusnik, a teda co mal najnizsi plat cca 3500f ,tak sa to pri tých vyšších výdavkoch rovnalo, ked prizmurim obe oci, priemeru na Slovensku . Uz ked mal o 1000f viac tak sa mu len lepšie dýchalo, ale stale si vyskakovať nemohol. Je tam veľmi nákladný život.
@anonym_1809a4 vo švajciarsku mas vyssie prijmy,ale aj vyssie vydavky🤷♀️
@tundra mam nadpriemerny plat, toto nehrá rolu, potrebujem len niečo dofinancovať to je všetko. Samozrejme na svajciarsky uver bonitu aj plat mám, ale nechcem sa zbytocne viazať vo svajciarsku ked clovek nikdy nevie kedy odíde. Takže aby som odpovedal viacerim. Ano vo svajciarsku sa zije aj napriek velkym výdavkom pomerne dost slušne, kde nemusi clovek pozerat na kazde euro, a vie fungovat a aj usetrit.
@janiex81 neviem kedy to bolo, ale vo Svajciarsku je minimalka od 3800 brutto ale zaleži od profesie. Od skusenosti atd atd. Ale myslim si ze priemer co da tu zaraba aj medzi slovakmi je od 4500-6000
no kedy presne naozaj nepoviem, ročne mi prejde rukami 300-400 úverov, takže dohľadať to naozaj nemám šancu. Len viem, že sme sa aj my nad tým pozastavili, čakali sme viac. Samozrejme bavíme sa o čistom príjme.
@janiex81 buď dotyčná osoba pracovala na hodinovú mzdu, alebo čiastočný úväzok alebo mala už strhavane aj ubytovanie,stravu a zdravotné ktoré býva hlavne pri sezónnych prácach v poľnohospodárstve alebo gastre, prípadne sú pair ale tá dostáva "vreckové" nie je to de facto plat
no kedy presne naozaj nepoviem, ročne mi prejde rukami 300-400 úverov, takže dohľadať to naozaj nemám šancu. Len viem, že sme sa aj my nad tým pozastavili, čakali sme viac. Samozrejme bavíme sa o čistom príjme.
@janiex81 no ja sa bavim o netto. Preto mi ten platt nesedí, kedže len byt a zdravotne poistenie tu vinde cca 1500 chf. A to sa bavime o malom byte.

Skusenost nemam,ale podla googla banky na Slovensku neposkytuju sp.uvery, ak ziadatel pracuje v zahranici.
Skus poziadat vo Švajciarsku,tu je prehlad:
https://www.comparis.ch/privatkredit/default?ut...