Spravodlivé ceny za masáž a výrobky na mieru
Ahojte, chcem sa poradiť. Chodím na masáž k jednému pánovi už asi 3 mesiace. Cena 40 EUR za hodinovku. Veľmi som s ním spokojná. Stalo sa mi pred mesiacom, že som nemohla prísť a dala som vedieť pol hodinu pred plánovaným termínom.
Bola som včera opäť na masáži a pán mi naúčtoval 20 EUR ako poplatok, že som neprišla minulý mesiac. Zaplatila som.
Následne sme mali dohodnuté stretnutie a pánovi som robila masérske zmesi olejov na mieru. S vypracovaním podľa diagnóz (mastná / suchá pokožka, vysoký / nízky KT). Za 4 vzorky po 50 ml a prácu som pýtala 15 EUR. Pán mi to odmietol zaplatiť a že teda spolupráca nebude. Som ostala zaskočená. Pýtala som veľa? Ja viem, že vzorky sa dávajú zdarma, ale toto bolo na mieru.
Aké sú vaše podobné skúsenosti?
Neboli ste dohodnuti na sume vopred? Lebo ked si mu medzi recou povedala, ze "mozem vam namiesat vzorky olejov", tiez by som to pochopila, ze vzorky su zadarmo a ak budem spokojna, zaplatim za finalne produkty
@sisa_s Nie, to bola asi chyba.
A mas nejako hygienicky schvalenu vyrobu olejov? Ak niekto dostane zavaznu reakciu, kto bude zodpovedny?
A mas nejako hygienicky schvalenu vyrobu olejov? Ak niekto dostane zavaznu reakciu, kto bude zodpovedny?
@sisa_s Ja oleje nevyrábam, ale miešam. Akonáhle si zákazník vyberie a chce to ako svoj produkt, ide labák a registrácia.
K prvému, áno, má právo ťa účtovať, ak mu tesne pred zrušíš termín. To máš šťastie, že ťa účtoval 50% a nie celú sumu, inde by si platila normálne tých 40 eur, aj keď si nebola. Väčšina má napísané, že zrušenie termínu bezplatne najneskôr 24 hodín pred.
K druhému, ak si mu to ponúkla slovami, že "namiešam vám", tiež by som pochopila, že vzorka a zadarmo. Ak chceš za to zaplatené, treba povedať sumu vopred, minimálne približnú, ak nevieš, koľko to reálne vyjde po namiešaní. Nevadí, si poučená do budúcna.
"Pokuta" za zrušený termín je v poriadku, ak si rušila termín pol hodinu či hodinu pred termínom. Mohol dať termín niekomu inému.
K tým olejom, súhlasím, že ak si mu ponúkla namiešať oleje ako vzorky, tak by som to tiež považovala za vzorky a teda nečakala by som, že za to budem platiť. Ak chceš za vzorky vopred zaplatiť, komunikuj to vopred.
Keď dávam vzorky dávam ich gratis vždy, ale toto bol mix na objednávku
Pokuta za zrušenie termínu je za mňa ok, musí to mať samozrejme niekde napísané v podmienkach.
Jeho si následne informovala o cene, keď píšeš, že to bolo na objednávku. On tu objednávku niekde zadával? Máš k tomu doklady vôbec?

Neboli ste dohodnuti na sume vopred? Lebo ked si mu medzi recou povedala, ze "mozem vam namiesat vzorky olejov", tiez by som to pochopila, ze vzorky su zadarmo a ak budem spokojna, zaplatim za finalne produkty