icon

Stabilizačný príspevok pre zdravotníkov

1mina
8. dec 2022

Prosím Vás až dnes som sa dozvedela žeby to malo platit aj pre nás v práci. Aktualne som aj na rodicovskej, je tu niekto este taky ? normalne ziadate on ?

nezabudka3391
8. dec 2022

aj ked si na rodicovskej mas narok tusim ale podmienka je uviazat sa na 3 roky....ja osobne nebudem ziadat, kedze sa nechcem upisovat a pravdepodobne odidem zo zdravotnictva

h2o2
8. dec 2022

Tuším od 19.12. sa začnú podpisovať zmluvy. A plati to pre všetkých zamestnancov. Ak dáš výpoveď počas 3 rokoch musíš prispevok vrátiť teda alikvotnu čiastku. Veď napíš alebo zavolaj na personálne či musíš prísť osobne alebo Ti to pošlú poštou. A na buduci rok si to dáš do daňového priznania.

1mina
autor
8. dec 2022

@h2o2 praveze tusim do 19.teho. jedine co ma trapi snazila som sa najst co sa stane, keby napr musim ostat o rok dlhsie na rd, co to nevadi alebo uz budu ziadat. Pisala som aj mail ale sak neodpisuju tam.

trgypadl
8. dec 2022

@1mina 3 roky sa Ti zacnu plynut az od nastupu do zamestnania po RD

1mina
autor
8. dec 2022

@trgypadl ano to mi je jasne. Len to ze ci napr keby musim ostat o rok dlhsie na RD ci uz to bude problem. Na fb tiez ktosi písal ze ak im nezoberu dieta do skolky hned ze ci budu musiet posielat hned nazad peniaze, len k tomu sa neviem dopracovat nikde,

h2o2
8. dec 2022

Peniaze musíš vrátiť len ak dáš výpoveď.

trgypadl
8. dec 2022

@1mina vracat budes jedine vtedy ak by si sa nevratila a dala vypoved

h2o2
8. dec 2022

A ešte taka maličkosť po zdaneni dostaneme cca 3600e ale vrátiť musime 5000e.

1mina
autor
9. dec 2022

@h2o2 presne toto neviem pochopit, ja som to citala asi 5 krat po sebe co mi to rozum nebral 🙈

nezabudka3391
9. dec 2022

@h2o2 no dakujem pekne 🙈 ale neprosim pre mna dalsi dovod
tie peniaze radsej nechciet :D

kvetinka75
9. dec 2022

@h2o2 to už je ako vydieranie. Niečo dostaneš a ak nechceš vracať viac, musíš tam zostať

h2o2
9. dec 2022

Muž hovoril že keď som na rodičovskej že si mam urobiť danove priznanie kde mi ešte niečo vratia. Len ze treba oznámiť aj zdravotnej poistovni. Tak tie čo ste na RD nezabudnite na to.