icon

Stabilizačný príspevok + tehotenstvo

28. jan 2023

Ahojte ako to bude, zistila som že som tehu a ak sa mi to štvrtok aj u doktora tak mi povedal že má výpise na Pnku ako rizikovú. Myslite že budú pýtať tie peniaze naspäť keď budem na PNke viac ako tých 40 dni či koľko to 🤦🏼‍♀️

janinah
28. jan 2023

Nemali by.vsak po PN pôrode.MD a RD si tie ich povinné tri roky pracuješ na svojom pracovisku

nykkushka
28. jan 2023

Nebudú ich pýtať späť, jedine ti doba začne plynúť keď sa vrátiš naspäť do práce po PN/MD/RD

autor
28. jan 2023

Ďakujem 😊 tak dúfam že to tam bude 😁

macekovam
28. jan 2023

Určite ti ich nevezme.. Odrobiť potom.. Len si nemôžeš počas toho obdobia znižovať úväzok..

anavixy
28. jan 2023

Akurat sa tie tri roky predlzia o tie mesiace co si bola na PN, nie je to tak?

nykkushka
28. jan 2023

@anavixy nie jej sa to predĺži o celú dobu co bude doma - PN, MD, RD.... Keď sa vráti, začnú jej plynúť tie tri roky alebo koľko jej zostane...

anavixy
28. jan 2023

@nykkushka to chapem, plynut ta doba viazanosti zacne az po RD, sama som na nej, ale ja myslim, ze o PN sa to predlzi tak, ze nebude musiet odpracovat 3 roky ale 3roky+pocet dni stravenych na PN (nad ramec tych povolenych 40dni). Nie je to tak?
Kedze vlastne jej uz ta doba 3r plynut zacala a pocas nej otehotnela a ide na PN, pomedzi to sa to prerusi MD a RD, ale to bude az za nejaky (dost dlhy) cas…

nykkushka
28. jan 2023

@anavixy áno tak nejak to chápem aj ja, tu ich podmienku. Asi som sa predtým nejak blbo vyjadrila 🤭