icon

Ste schopné sporiť si peniaze v dnešnej dobe?

jarka721
27. sep 2013

nechcem vyzvedať,veď ktorá nechcete tak nenapíšete 🙂 😝 len by som sa chcela spýtať ,či ste schopné si v dnešnej dobe niečo odložiť bokom?! napr: mesačne koľko? ja sa vždy pokúšam ,odložím kedy 20 kedy 50 eur 🙂 😉 no následne som nútená ich použiť na nečakané výdavky............ako ste na tom????

Strana
z2
stankai
18. sep 2014

@adickaf možem poprosit ako a kde možno kupit finančného robota dakujem

lubomirspetko
19. sep 2014

@alex31
@kvaka
@radkanika

Celkom fajn náhrada staromódnych vkladných kniežiek ktorá je bez poplatku a peniaze môžete vybrať kedykoľvek. Navyše máte solidný úrok 1,75% ktorý je garantovaný na 6 mesiacov (potom sa môže znížiť)

Moja recenzia tohto produktu: http://ako-investovat.sk/clanok/893/sporenie-li...

Mamičky ktoré sporia cez poistky by si mali prečítať:

http://spetko.blog.sme.sk/c/360212/kamarat-snoo...

http://spetko.blog.sme.sk/c/358432/skvela-inves...

@radkanika
@sintra
@nercia
@adickaf
@martina646
@zuzulina265

Až teraz som si všimol že je to stará téma, ale keď som to už napísal nevadí 🙂

lubomirspetko
19. sep 2014

@adickaf

Ako sa darí investícii dnes? Stále ste tak spokojná?

adickaf
19. sep 2014

@lubomirspetko no investicia je už zrušena 🙂 po par mesiacoch robot"utichol hlavne teda jeho aktivity a teda skoro vobec neobchodoval a teda ani nezarabal takze hned ako sa dostal na uroven toho co sme zainvestovali peniaze sme vybrali

adickaf
19. sep 2014

@lubomirspetko u nas ma IZP už len manžel a to len z toho dovodu že pri porovnani rizikoveho a investičneho poistenia nas IZP vyslo o 20 eur mesacne lacnejsie v obidvoch pripadoch boli poistene rovnake rizika. Nechapem ako môže jedna poistovna mat rozne ceny poistenia tych istých rizík , aj ked asi dôvod asi tuším.....teda aspon si myslím že je to len o tom donútiť ludí k uzavretiu IZP. Myslím si že je to riadne svinstvo ak tu ide len o toto

lubomirspetko
19. sep 2014

@adickaf Ide...

tslobik
19. sep 2014

@jarka721 NIE, iba sporenie deťom

micpav
26. mar 2016

Asi by som sa nemal sťažovať keď za rok som nasporil 9 000 eur. Aj tak si myslím, že som na tom finančne zle. Lebo čo je to 9 000 eur? Nič. O ďalší rok budem mať 18 000. Pomaly človek zarába a život je časovo obmedzený. 100 000 eur sa mi asi nepodarí nikdy nasporiť. Už som minul ale dosť peňazí z toho. Dal som si urobiť strojček na zuby 1500eur. Chcem si kúpiť celoodružený bicykel ktorý stojí 2000 - 3000 euro, zrkadlový teleskop čo stojí od 700 - 1400 eur, fotoaparát 500 eur a premýšľal som nad kúpou lesného rohu. Ale nový nástroj stojí aj 1000 eur. Mám 5 ročný notebook a čoskoro budem potrebovať nový čo je od 500 až 800 eur. Rodičia budú potrebovať nový televízor 300 eur a ja by som chcel ísť aj na nejakú dovolenku trebárs Peru (Machu Picchu) 2000 eur tak si to zrátajte. Minimálne to víde na 8500 euro a 500 eur mi zostane čo môžem poslať mame na účet ako prilepšenie pretože spláca úver to som slobodný bez detí a nemám byt a mám skoro 27 rokov. Čiže tých peňazí nie je dosť.

veronickas
26. mar 2016

Ked som zarabala viac, odkladala som si pravidelne istu ciastku. Teraz zarabam menej, tak setrim sposobom, ze vsetky 1€ a 2€ hadzem do prasiatka a uz tam mam velmi slusnu ciastku. No a ked sa narodi mala, chystame sa jej setrit sposobom, ze pridavky na dieta jej budeme posielat na sporiaci ucet + kazdy rok k narodeninam jej tam posleme 100€ a dostane to najskor na 18ku. To je minimalny setriaci plan. Ked nam zase stupnu prijmi, prehodnotime a nastavime novy sposob setrenia 🙂

micpav
26. mar 2016

@veronickas Treba sporiť! Peniaze človek potrebuje celý život.. Dá sa vyžiť naozaj z mála, ale zo života nič nemáme potom. Keď sú tie príjmy vyššie aspoň dovolenku si človek dopraje a tým trochu upevní vzťahy v rodine.

anatalia77
26. mar 2016

treba sa snažiť sporiť aspon málo. Aj 10eur sa ráta.

kale13
26. mar 2016

aky ma zmysel sporit detom? ved to inflacia za tych 20 rokov pohlti? moji rodicia mi takto odkladali, ked som dostala peniaze od starych rodicov.. ale to co sa mi nasporilo za 18 rokov a vyzeralo to ako vela penazi, ja zarobim za mesiac.. pokym mate hypo tak lepsie urobite ak tie extra peniaze date tam..a usetrite na urokoch a skratite roky.. potom ak uz hypo nebude mozte setrit aj celu hypo splatku pre dospievajuce dieti..

anatalia77
26. mar 2016

@kale13 ano takéto dlhodobé šporenie detom je na pováženie. Jedine zvyšovať mesačnú sumu,aby sa dorovnala inflácia.

cisko39
27. mar 2016

ked si chce niekto šetriť ,v prvom rade by si mal určiť ciel že na čo....je to niečo ako samomotívácia.
ak si chcem šetriť len tak aby som mal pre istotu aj to je ciel.
Ak sa už rozhodneme šetriť treba si určiť tak trošku stretégiu, v prvom rade si spočítať príjmi a výdaje.Ak mám výdaje väčšie ako príjmi nikdy sa mi nepodarí nič našetriť, ak mám mes. rezervu 20 eur,zákonite nemôžem šetriť 50,- vlastne môžem ale ku koncu mesiaca budem čerpať z našetrených peňazí.
V dnešnej dobe je velmi dôležité tvoriť si istú rezervu (z rôznych dôvodov).

gabrielaslivkova
27. mar 2016

@kale13 neviem, mne rodičia od narodenia šetrili - všetky peniaze, čo som ako dieťa dostala, či už na prvé sväté príjímanie, birmovku, Vianoce, narodeniny, meniny... Všetko mi pekne odkladali na sporenie, (nielen do 18. roku, ale až kým som nedoštudovala na VŠ) mi tam pravidelne vkladali nejakú sumu. Keď som sa zamestnala a začala zarábať, pokračovala som v sporení sama. Teraz, keď zariaďujeme dom, som vďačná za tie peniaze a určite to nie je len jeden mesačný plat (aspoň nie ten môj a to som mala vyšší ako je celoslovenský priemer). Boli to moje peniaze a ako dieťa som ich nevedela využiť, rodičia mi na ne nechceli siahať.
Ale jasné, nebol to mesačný vklad vo výške prídavkov, ale podstatne viac... A potom, mala som tam aj veľmi pekný úrok... A možno by to rodičia v tej dobe vedeli využiť inak, ale mysleli na to, že to bude pre mňa veľmi dobrá injekcia na začiatok.

emilia25
27. mar 2016

U nás sa spori typu desať eur v banke odchádza na sporisci plus ked platíme kartou.dalsie sporenie muz ked vozi kolegov davaju mu peniaze tie hádže do kssicky plus aj ja ked mám desinu hodim tam.dalsie setrenie si muz dal k dôchodku 25 mu platí zamestnávateľ plus z výplaty ďalších 25eur.ja som sestrils napríklad ked som bola nedávno pn nechala sa na ucte k visnocism som malá 700eur plus potom este doplatili tak som tiez vytiahla naraz 500eur.po materskéj mám v pláne cely rodicsk z čr co bude 3000cz nechať na ucte a vytiahnuť v pripade ked bude nutné.nám stačí ten slovensky rodicsk.a tie setrisce poistky sa uz v dnesnej dobe neoplstis máme len úrazové všetci.

kale13
27. mar 2016

@gabrielaslivkova tak asi dost zalezi kolko sa odklada, ludia tu pisu o 20E mesasne.. ved to je 240E rocne a 4320 za 18r. .. to je uplne zanedbatelna ciastka.. to radsej davat do hypo..ak nemaju hypo tak nech setria detom ale keby davali aspon 100E tak to je 1200E rocne a 21600 za tych 18r..ak by urok pokryl inflaciu.. ja som ich vybrala v 18. este koruny a nieco pouzila na vzdelavanie.. ale po VS som sla do zahranicia a len nastupny plat v mojom odbore bol tolko kolko nasetrene za tie roky

17alexis
18. jún 2021

@jarka721 S manzelom mame dokopy prijem velmi dobry, ja si este pomimo zarobim ucenim jazyka a setrime sice, ale to skor tak, ze drzime peniaze na ucte a nasledne ich vrazime do stavby domu. Ideme zacat stavat, momentalny obnos nam postaci na zakladovu dosku a mury. Strechu uz mame predom vyplatenu a pomedzi to si nieco dofinancujeme hypotekou. Keby sme vsak zarabali menej, tak by sme boli nuteni setrit, takto nie sme lebo nas neprekvapia necakane vydaje. Ak sa nam pokazi auto, uz sme mali s nim parkrat problem, tak jednoducho ho zavezieme na druhy den do servisu a fungujeme dalej, ak nam odide spotrebic, mame na druhy den novy, nastastie.

Strana
z2