Strácajú eurá hodnotu kôli vojne?
Čo to znamená že mám 100€ a budú mať hodnotu 50 ?? 🥺
Napríklad to, že miera inflácie je 50%.
Inak ak si slabá vo finančnej gramotnosti tak jednoduchšie: Ak šaty stoja v januári 100€, tak v decembri budú tieto isté šaty stáť 150€,
tak to zas až tak hodnota e neklesne...
Tomu sa hovorí inflácia.
Kurz ostane rovnaký 30.126 alebo ??
Preboha a na čo Ti je tento kurz? Veď to bol kurz SKK voči euru. A SKK sa už nepoužíva.
😳😳 kurz voci SVK korune? Mene ktora neexistuje? Tak hej, ten sa od 2009 nezmenil
Kto Ti povedal taký pomer?
To ako toto vazne? Ci dalsia provokacia???
Nie, od 1.3.2022 sa zmeni kurz z 30,126 na 5, 801! Hned vsetko zlacnie😊
Tak to prepocitanie inflacie na kurz slovenskej koruny je super. To ma dnes fakt pobavilo :D
Ja neverim, neveriiiiim, ze tato otazka moze byt polozena vazne. Neverim.
A ak nahodou to nie je troll, tak toto prosim niekto poslite bud priamo ministrovi skolstva alebo niekde do nejakej skupinky, kde sa to dostane niekomu vyssie, aby sa naozaj zacala vyucovat financna gramotnost, lebo je to v prdeli.
Neustále má udivuje akí sú poniektorí ludia hlúpi
30.1260 bol konverzny kurz, ktory je dnes uz irelevantny, sluzil laicky povedane na to, aby vsetko, co sa dovtedy uvadzalo v SKK - ceny, mzda, uspory bolo prepocitane rovnakou hodnotou na EUR
vyraz EUR straca hodnotu alebo inflacia opat laicky znamena, ze ak si dnes za 100 EUR kupis 50 chlebov, lebo jeden stoji 2E tak o rok si ich kupis za tych istych 100 EUR uz iba 35, lebo budu drahsie
Toto určite nie je realne. U nás môže byť reálne inflácia max okolo 15% co je už veľmi veľa. Strata peňazí zo 100€ na 50€ v kúpnej sile je nereálna.

asi toľko, že narastú ceny