icon

Stratená platobná karta: Ako riešiť problém s poštou?

Dnes o 06:41

Ahojte, už druhýkrát mi z banky čsob posielali kartu a znova neprišla, pritom adresa aj označenie schránky sedia. Všetko mi vždy príde na adresu tak nechápem prečo sa to takto cez poštu ‚zázračne‘ stráca.
Keď som do banky volala prvýkrát, tvrdili, že mali nejaký problém a pošlú ju znova. Evidentne má v tom pošta poriadny neporiadok . Do tretice to už neriskujem a dávam si kartu poslať rovno na pobočku čo som chcela aj druhy krat ale pani v telefone ma presvedčila. Najviac sa mi pači ako mame davať pozor a chraniť naše osobne informacie atd ale kartu posielaju tak , že ju už ma niekto iny v rukach.

anonym_781102
Dnes o 06:45

Karty neposielajú poštou, ale doručujú ich cez sprostredkovateľa.
Aj ja som raz niesla jednu kartu priamo príjemcovi, keď som pri zvončekoch na inej adrese našla obálku s kartou položenú na schránkach.

katkaseiner
Dnes o 07:24
@anonym_781102

Aj ja som raz niesla jednu kartu priamo príjemcovi, keď som pri zvončekoch na inej adrese našla obálku s kartou položenú na schránkach.

@anonym_781102 to povazujem za jedno a to iste. Kazdopadne ta karta ide bez dorucenky, cize ten kto ju prebera si ju len najde hodenu v schranke. Tiez by som uprednostnila aby bola posielana na dorucenku.

anonym_9772df
Dnes o 08:17

Zrovna včera som znovu volala do ČSOB, karta mi neprišla, respektíve som ju v schránke nenašla, už zase. Posielajú ju nanovo. Nechápem, veď takto si ju hocikto môže vziať.

anonym_86b292
Dnes o 09:13
@anonym_9772df

Zrovna včera som znovu volala do ČSOB, karta mi neprišla, respektíve som ju v schránke nenašla, už zase. Posielajú ju nanovo. Nechápem, veď takto si ju hocikto môže vziať.

@anonym_9772df a je mu tak akurat na dve veci, pretoze ju musis akvivovat vo svojom ucte a aj nastavit PIN. Roky mi chodia nove karty postou do schranky, aj ked z inej banky

anonym_781102
Dnes o 10:16
@anonym_86b292

@anonym_9772df a je mu tak akurat na dve veci, pretoze ju musis akvivovat vo svojom ucte a aj nastavit PIN. Roky mi chodia nove karty postou do schranky, aj ked z inej banky

@katkaseiner predsa len poštárka lepšie pozná svoj rajón ako len nejaký brigádnik keď je schopný položiť list k zvončekom na nesprávnej adrese

@anonym_86b292 ak chceš zneužiť kartu odfotíš si údaje z karty, počkáš kým ju aktivuje a potom si ňou zaplatíš nákup niekde na čínskom eshope, tam netreba potvrdiť platbu kódom
druhá možnosť je že kartu už vidí v mobile a môže ju normálne používať ešte pred doručením plastovej karty tak možno sa dá použiť aj táto na internetové nákupy

anonym_73b269
Dnes o 11:48
@anonym_781102

@anonym_781102 posielajú poštou len tak obyčajne,hodené do schránky.
Celý život,všetky banky.

anonym_781102
Dnes o 12:40
@anonym_73b269

@anonym_781102 posielajú poštou len tak obyčajne,hodené do schránky.
Celý život,všetky banky.

@anonym_73b269 ak by poslali poštou je tam pečiatka pošty

niekto2hy
Dnes o 12:51
@anonym_781102

@katkaseiner predsa len poštárka lepšie pozná svoj rajón ako len nejaký brigádnik keď je schopný položiť list k zvončekom na nesprávnej adrese

@anonym_86b292 ak chceš zneužiť kartu odfotíš si údaje z karty, počkáš kým ju aktivuje a potom si ňou zaplatíš nákup niekde na čínskom eshope, tam netreba potvrdiť platbu kódom
druhá možnosť je že kartu už vidí v mobile a môže ju normálne používať ešte pred doručením plastovej karty tak možno sa dá použiť aj táto na internetové nákupy

@anonym_781102 Myslis,ze by nebolo podozrive,keby obalka bola otvorena? Kazda karta ma ine udaje.

anonym_a3f2a2
Dnes o 13:05

@anonym_autor tiez sami to stalo. Druha uz prisla..Drzost bola ak si kartu vyzdvihnem osobne / poplatok tusim 20 eur.