Študenti a daňové
Dobrý deň, v roku 2017 som ako študentka robila na dvoch brigádach dokopi za cca 1000€.. od bývalého zamestnávateľa som sa dozvedela že by bolo výhodné pre mňa podať daňové priznanie, že mi môžu vrátiť peniaze... lenže v potvrdení čo mi dali obaja zamestnávatelia sa uvádza len výška zárobku (842 € a 5760 kč) žiadne poistné, ani nejaké dane či čo tam uvedené nie su... na internete nemôžem nič o tom nájsť, všade sa píšelen o tom keď zarobíš viac ako 1900 € a presné čísla a le nikde ako sa k tým číslam dostali... tak ak by mi niekto vedel prosím poradiť či sa mi to opatí vôbec podávať a aako to treba vyplniť... ďakujem, prípadne to pistné a dane si mám nejako vypočítat sama? A ak áno, ako?
S pozdravom Júlia
poziadaj zamestanavatela o rocne zuctovanie dane,nemusis tak podavat ty
a viete mi poradiť kde nájdem tlačivo, keď chcem aby mi vrátili daň? Dcéra ma minulý rok brigádu a strhli jej daň. Na stránke DÚ neviem nájsť to tlačivo. Ďakuejm
@kvetinka75 Daňové priznanie typ A.
@evittam ja viem že A ale nikde ho tam neviem nájsť, ja neviem či už som úplne slepá, prechádzam celé stránky anič
@majusqa77 ďakujem, už som to našla, chodím okolo tho a nevidím to.
chcem sa spýtať, čo ide do raidku: 34?
Základ dane podľa § 5 ods. 8 zákona (r. 32 - r. 33) V raidku 32 je iná suma ako v riadku 33, jedno je úhrn príjmov a druhé poistné. Môžete mi poradiť? Ďakujem
@kvetinka75 32a mas kolko bol prijem z dohod (ty to budes mat asi rovnake s 32)
33 je suma odvedeneho poistneho - opises z potvrdenia co mas
@majusqa77 to mám odpísané ale neviem čo do raidku 34

https://www.etrend.sk/financie/trend-sk-radi-ak...