icon

Sú paušálni živnostníci často kontrolovaní?

25. feb 2024

Zdravim, sú SZČO paušalisti moc kontrolovany? Len tak uvažujem keď máme toľko veľa uradníkov či aj kontroluju subjekty SZČO.. keďže každý živnostník ktorý pracuje v zahraničí ma minimálne odvody ( tym padom minimálnu mzdu )🤭🤭

heni10
25. feb 2024

Moj pracuje v zahraničí a určite nepatrí medzi “každý “takže neplatí ani minimálne odvody

autor
25. feb 2024

@heni10 jeden z mála určite..

subartic
25. feb 2024

nie je ich dost čo neplatia minimálne odvody. Mám IT čo pracujú pre zahraničie len z domu , a teda minimálne odvody neplatia, rovnako tak grafici , stavbyvedúci .

drobcek17
26. feb 2024

Môj manžel pracuje na Slovenku ale tiež robí daňové paušálne (keďže odpísať by toho veľa nemohol, pri jeho práci) a nie neplatí najnižšie odvody, aj keď áno väčšina ľudí v okolí platí minimum. Tie minimálne odvody ta niekedy môžu dobehnúť, manžel keď pracoval prvý rok ako szčo a chceli sme kúpiť drahšie auto, nevyšiel nám ani spotrebný úver naň 😂 a samozrejme PN z najnižších odvodov si ani neviem predstaviť. A potom sú tu aj také existencie, čo ani tu sociálnu neplatia, len zdravotnú, lebo áno aj takí sa nájdu a potom pred dôchodkom plaču, že síce pracovali, ale nemajú odrobene roky. (aj takých ľudí poznám

autor
27. feb 2024

no tí ktorí platia minimalne tých je teda hooodne a je pravda podpora a nebodaj spotrebak bez spoludlžnika nehrozíí takému szco.. ako sa hovori nedaju moc štatu ani nic nedostanu skore 50:50 :D ... a je pravda potom su tam este ine esá a to su takí kt. platia len zdravotku (žiadna socialka) :D :D

denisaaaa
22. apr 2025

Dobry prosim vas chcem sa spytat ci ste dostali danove bonus na deti ti co mali robit kontrolu a co konkretne chceli na tej kontrole ?dakujem za odppvede