Sú správne nastavené platby za energie a teplo?
Zdravim bývam v prenajme 33m2 sám jedna osoba, myslite že sú dobre nastavené platby za energie a vodu a teplo, mne sa zdajú nízke a za teplo vysoké 🙂

Priprav sa na nedoplatok.
Aby som ta dostal do obrazu.
Studena voda stoji cca 2€ za 1m3. Ohrev teplej vody cca 20€. Ak si zoberiem ze spotrebujes v priemere 2m3 studenej a 1m3 teplej vody tak len na tomto zaplatis 26€ + stocne/mesiac.
Elektrina 4€ je snad zart. V priemere 20€ je spotreba 1 osoba v 1 izb byte (plyn neuvadzas, takze zrejme budes aj varit s pomocou elektriny)
Tipujem to pri uskromeni sa so spotrebami energii na nedoplatok 400€.
24 eur elektrika garzonka mesačne, mali sme preplatok 1€🫣
Akoze spolu platby 124 eur za taky byt a 1 osobu je primerane, len nejak divne rozpocitane. Ta elektrina a voda je fakt malo.
syn je v garsonke a platí za vodu, teplo a správu 130. plus 20 elektrinu (predpokladám že bude mať nedoplatok) a 25 za telku a internet…
No je to riadne dopodrobna rozpísané. U nás 1-izbak spolu správcovi cca 110 EUR, elektrina 15, plyn 4. Vždy sú preplatky pri nájme 1 osobe.
@zdeno525 elektrina je za mňa malo.
Neviem nesedí mi to, divno to je rozpísané, áno plyn nieje Varin elektrinou o to mi to nepasuje 4€ elektrina
Inak nájom platím 422,50€
No je to divne rozpísané..ja mám na jednoizbaku v BA zálohové platby 142 eur + 20 eur elektrina, 20 internet a 7 plyn..ale nájomca mal preplatok vyše 200 eur, ale som mu vracala lebo sme tak dohodnuti, že nedoplatok uhradí a preplatok ja vratim ( elektrina a plyn boli tak akurat bez nedoplatkov/preplatkov alebo len tak že 5-6 eur nedoplatok a to som
nepýtala od neho)..ale teda ja mám náklady cca tých 190 eur
Priprav sa na nedoplatok.
Aby som ta dostal do obrazu.
Studena voda stoji cca 2€ za 1m3. Ohrev teplej vody cca 20€. Ak si zoberiem ze spotrebujes v priemere 2m3 studenej a 1m3 teplej vody tak len na tomto zaplatis 26€ + stocne/mesiac.
Elektrina 4€ je snad zart. V priemere 20€ je spotreba 1 osoba v 1 izb byte (plyn neuvadzas, takze zrejme budes aj varit s pomocou elektriny)
Tipujem to pri uskromeni sa so spotrebami energii na nedoplatok 400€.
@blue_horse_1 to snáď nie až 400€ keďže to kúrenie nastavené dosť vysoko tam bude preplatok a elektrina bude nedoplatok možno sa to aj vyrovná, či ?
No je to divne rozpísané..ja mám na jednoizbaku v BA zálohové platby 142 eur + 20 eur elektrina, 20 internet a 7 plyn..ale nájomca mal preplatok vyše 200 eur, ale som mu vracala lebo sme tak dohodnuti, že nedoplatok uhradí a preplatok ja vratim ( elektrina a plyn boli tak akurat bez nedoplatkov/preplatkov alebo len tak že 5-6 eur nedoplatok a to som
nepýtala od neho)..ale teda ja mám náklady cca tých 190 eur
@pl2y no ja tam plyn nemám iba elektrinu, myslite že elektrinu jej niekto dal na 4€ existuje taka tarifa ? Ja som v SSE našiel najnižšiu za 14€
@pl2y no ja tam plyn nemám iba elektrinu, myslite že elektrinu jej niekto dal na 4€ existuje taka tarifa ? Ja som v SSE našiel najnižšiu za 14€
@zdeno525 to netusim, ale je to nereálne..ja nemám na byte telku takze len svietenie, chladnička a práčka a tých 20 eur je tak akurat..20-25 eur je na jednoizbak taká minimálna suma, aby neboli vysoke nedoplatky..jedine ak to dlho nebolo prenajaté a mala na elektrine vysoke preplatky, tak jej možno znížili platby, ale teda ak sa byt bude užívať, tak je to nereálne..je dôležité ako máte dohodnute hradenie nedoplatkov..ak nijako tak neriešte🤷♀️
@zdeno525 to netusim, ale je to nereálne..ja nemám na byte telku takze len svietenie, chladnička a práčka a tých 20 eur je tak akurat..20-25 eur je na jednoizbak taká minimálna suma, aby neboli vysoke nedoplatky..jedine ak to dlho nebolo prenajaté a mala na elektrine vysoke preplatky, tak jej možno znížili platby, ale teda ak sa byt bude užívať, tak je to nereálne..je dôležité ako máte dohodnute hradenie nedoplatkov..ak nijako tak neriešte🤷♀️
@pl2y no ja mám aj indukčnú na elektrinu ja nemám plyn, no nebýval tu asi ešte nikto, nedoplatky po vyúčtovaní platím ja no len som začal mesiac bývam, ide o to že mi tie energie nesedia a mám nájom 422€ a nechcem sa dostať meviem na nejakú sumu keď v inzeráte bolo 410€ aj s energiami, tak som si myslel že budú tak nastavené na jednu osobu približne ale tá elektrina proste neni ani to teplo to je zase vysoké a vodu neviem posúdiť to je asi približne ok
Elektrina je malo, voda je tiež malo. My platíme elektrinu 100, ale teda všetko je na elektrinu, aj tepla voda, varenie, kúrenie a to mame preplatky. 4 eura by stačilo možno na svietenie, bez chladničky, varenia, prania a ostatku. Vodu platíš možno za 1m³ co je tiež malo
@pl2y no ja mám aj indukčnú na elektrinu ja nemám plyn, no nebýval tu asi ešte nikto, nedoplatky po vyúčtovaní platím ja no len som začal mesiac bývam, ide o to že mi tie energie nesedia a mám nájom 422€ a nechcem sa dostať meviem na nejakú sumu keď v inzeráte bolo 410€ aj s energiami, tak som si myslel že budú tak nastavené na jednu osobu približne ale tá elektrina proste neni ani to teplo to je zase vysoké a vodu neviem posúdiť to je asi približne ok
@zdeno525 a nájom s energiami sedí, 410 + internet býva zvlášť to je tych 12,5
@nelka93 sedi ale tie energie sú zle nastavené, teplo vysoké ostatne malo
@zdeno525 Toto je celé zle...
1. Zle je to z matematickej stránky - súčet hodnôt nedáva sumu 298,50
2. Zle je to z logickej stránky - jednotlivé sumy sú absurdne nízke, ako keby to boli len pomerové čiastky
3. Zle je to aj z formálnej stránky - 124 nie je slovom 120 🙂
@zdeno525 Toto je celé zle...
1. Zle je to z matematickej stránky - súčet hodnôt nedáva sumu 298,50
2. Zle je to z logickej stránky - jednotlivé sumy sú absurdne nízke, ako keby to boli len pomerové čiastky
3. Zle je to aj z formálnej stránky - 124 nie je slovom 120 🙂
@jockey kúrenie sa mi zdá až privysoké na 1 izbovy byt možno by bolo reálnejšie nastaviť kúrenie na 30€ a elektrinu tiež tak 30€ v súčte to je to isté a vodu neviem
298,5+62,8+3,14+2,42+4+12,5 = 383,36€ To je nájom hej? Nie 422€ takže nesedí... No a plus teda 124 robí 507,36€. Treba napísať do spoločnosti na energie. Preddavky vedia keď tak zmeniť, ale je to jedno môžeš si to aj odkladať a poprípade z toho zaplatíš. Je tá zmluva veľmi otázna a kto vie či by ti majiteľ/ka preplatky vrátila. To na tejto stránke nie je. Keď nedoplatky nebudú budeš mať aspoň extra sumu našetrenu ;) odkladaj tak 50€ mesačne a je to.

teplo je naozaj dost.