icon

Sú vaše euro bankovky neplatné? Skontrolujte ich!

14. máj 2024

Moja teta žije sama s postihnutým synom má po osemdesiatke, býva 100km mojej mamy 200od nás. Jej dcéra a všetky vnúčatá v zahraničí. Dnes s plačom volala mame že má väčši obnos euro bankoviek ktoré sú vraj neplatné. Vraj musí ísť s nimi do Národnej banky. Googlila som a nič som nenašla. Obávam sa či sa nestali terčom podvodníkov. Netuším ani načo drží doma.,,pod matracom,, až taký obnos peňazí. Mne sa to nezdá, ale mama mi nasadila chrobáka do hlavy ...Zachytili ste nejaké info?

Strana
z2
autor
15. máj 2024

@hipuska myslíš si že je na mieste žartovať s 85ročnou starenku o celoživotných úsporach?

maranco
15. máj 2024

Už to že drží doma celoživotné úspory je ľahkovážne, príde zlodej alebo ju oklame podvodník, zavolá "policajt, lekár, vnuk", stačí požiar alebo výbuch plynu ako v Prešove a príde o všetko.
Mohla si dať na FIO sporiaci účet mala by 3% úrok a môže z neho hocikedy vybrať bez poplatku aj vedenie účtu má zadarmo.

maranco
15. máj 2024

A pochybujem, že to má z vlastnej hlavy, ten kto jej dal tú informáciu jej veľmi rád "pomôže" zbaviť sa "neplatných" bankoviek.

autor
15. máj 2024

@maranco v dedinke pánu Bohu za chrbtom není zavedení plyn a nemajú banku ani bankomaty, v obchode sa nedá platiť kartou. Ale s tebou súhlasím, načo taký mať doma obnos peňazí. Tá generácie ešte vyrastala inak, zmýšľa inak. Teta a ujo postavili dom svojimu synovi keď bol ešte mladý. Ten dom tam stojí cez45 rokov neobývaný. Síce je už rok dva všetko prepísané na dcéru ale aj tak, načo, ona príde raz za rok nič nerobí.iba týždeň upratuje a potom ide domov.

hipuska
15. máj 2024

Ty tu založis nezmyselnú diskusiu, o ktovie akých bankovkách. Darmo ti tu niekoľko napísalo, že všetky bankovky sú platné. Nie, ty budes riešiť, že má úspory pod matracom a nepodstatné veci. Už dávno si mala mať preverené aké má bankovky, kto jej podal tu informáciu, že sú neplatné. Keď ti teda tak na tom záleží. To volala včera? Dneska ich už kľudne môže mať "uložené v banke". 200km nie je koniec sveta...alebo teda? O čom vlastne je táto diskusia?

autor
15. máj 2024

@hipuska 100krat nezmyselnejšie témy boli už založené tu na tomto fóre, a nikto ťa nenúti ich komentovať

Strana
z2