Ako prebieha hlasové overenie v Tatra banke?
Dobrý deň, chcel by som sa Vás opýtať ak ste niekto zažili skúsenosť s tatra bankou a ich hlasovou biometriou, ktorou potrebujú podľa hlasu zistiť či ste to Vy, na aké otázky sa Vás pýtali, datum narodenia, miesto bydliska, pýtali sa niekoho z Vás napríklad na to čo máte v pláne nasledujúce dni alebo podobne?
Mna prave pracovnicka aj upozornila, ze nemam ziadne osobne udaje hovorit. Ja som len povedala, co prave pozeram na netflixe a bolo overene.
Ta otázka je na to, aby si overili, či si to Ty. Zväčša sa pýtajú, čo im napadne, niekedy sa pýtajú účelovo (napríklad na sporenie, ak Ti ho bude chcieť ponúknuť) a vzhľadom na rozvoj AI sa snažia a nepýtajú sa všetci to isté ale obmieňajú to. Robila som v TB na Dialógu a v mojom time mal každý nejakú svoju "the best one" otázku ale niekdy sa spýtali klienta aj také, čo im práve napadlo. Najviac sa mi páčila otázka 1 kolegu, ktorý sa opýtal klienta, že: "Čo by ste spravili, ak Vám teraz na účet pošlem 25 000 eur?" (hej, chcel mu predať úver 😀)
Na hocico....vcera napr, ake mame u nas pocasie akurat🙂
@pedro22344 hlasová biometria nie je o tom, čo odpovedáš, ale skúma tvoj hlas. Ak nie je overená na základe mena, dátumu narodenia, či bydliska, pýtajú sa čokoľvek. Pokojne snačí hovoriť, čo bolo na obed, čo bude na večeru, len aby systém overil volajúceho. Čím viac povie, tým väčšia istota pri overení…
Ano, pytaju sa, co im napadne, ved si odpoved vymysli a tlachaj do vetra, jeje je to jedno, ona potrebuje overit hlas
Ja som sa ich pýtala či im môžem povedať básničku o krtkovi ale povedali že to musí byť niečo ako prirodzený rozhovor aby to bolo schopné urobiť biometriu :D :(
@pedro22344 všeličo, niekedy som hovorila pid, niekedy čo plánujem zajtra, počasie 😀