icon

Transakčná daň - poplatky

3. apr 2025

Videli ste už niečo také? To čo je? Viete mi to niekto vysvetlit

Strana
z2
sisska96
3. apr 2025

@katarinaba paušal myslím paušalne výdavky v daňovom priznaní. Z podnikatelského mi idú iba odvody

katarinaba
3. apr 2025

@sisska96 ja ta chapem. Myslim, aby si pozrela ci pausal na mobil nemas na ICO.

sisska96
3. apr 2025

@katarinaba na mobil mám zase kreditnú kartu, dobíjam podľa potreby

mizoko
3. apr 2025

@lucka_ke no živnostník je tiež podnikateľ ale isto sa 90 percent z nich nevozi na bavorakoch ale ledva prežíva. Daň musia platiť aj zo straty čo je úplne choré a teraz ešte aj toto. Fico chce zničiť úplne stredných a drobných podnikateľov a ti veľkí budú prepúšťať. Takže tí čo sú s týmto spokojní si môžu zatlieskat. No a samozrejme všetko sa to premietne aj do cien všetkého a zaplatia to aj občania. Takže win win

mistymay33
3. apr 2025

@mizoko Presne tak... je to choré. Platila som dan aj ked som v strate... a teraz ešte aj ta transakčná daň., pre mna uplne likvidačné. A to nehovorím o tom, ako išli všetky moje vstupy hore. Pre mna neudržatelné

sisska96
3. apr 2025

@mistymay33 ako môžeš platiť dane keď si v strate?

mizoko
3. apr 2025

@sisska96 to sa opýtaj vlády. Tam si to vymysleli . Nemá to podľa teba logiku? Nevadiiiiiiii..... Pre nich to logiku má.

sisska96
3. apr 2025

@mizoko ale neuplatňuješ paušálne výdavky? Vtedy by si nemala platiť podľa mňa. Aspoň tak keď som mala take roky, ze som mala menší príjem cca okolo 15000 eur za rok tak som neplatila dane

mistymay33
3. apr 2025

@sisska96 mam sro a vykázala som stratu 1500 eur a platila som daň. Je to podla obratu. Takze ak ked nie si v zisku, platis tomuto štátu dan. A teraz este z kazdej platby ďalšia dan. Este ze viem, ze to ide na nemocnice a na diaľnice…

som_realistka
3. apr 2025

Divna foto, na beznom ucte mane platbu faktury a pod tym vycislenu dan.

katarinaba
4. apr 2025

@mistymay33 ty si neplatila minimalnu dan, ty si nevykazala stratu. Stratu vykazala spolocnost, minimalnu dan platila spolocnost. SRO je samostatny pravny subjekt, nie je to clovek. Mozes ju vlastnit, mozes za nu konat, ale nie si to ty. Preto pouzivaj vyrazy ako moja spolocnost, v mojej spolocnosti. A hned bude vacsina ludi vediet o com pises. A nasledne aj podat spravnu radu. Lebo FO a PO maju vela veci rozdielnych.

jj_anka
4. apr 2025

@sisska96 to je novinka od tohto roku - daňová licencia, to zaplatíš v každom prípade podľa obratu, nie zisku

mizoko
4. apr 2025

@sisska96 ale sú aj takí čo majú vyššie. A čo s nimi? Tých hodíme cez palubu? Veď oni si tie peniaze zarobili. A zdaňovať už zdanené po z zdanení .... To koľko krát chceme jednu vec zdaniť?

sisska96
4. apr 2025

@mistymay33 jaj tak nič. Som si myslela ze živnostník. Vtedy nie je potrebné do istej sumy

zic
4. apr 2025

@jj_anka to je taka staro nova novinka... par rokov to nebolo, ale pred tym to zase par rokov existovalo (lebo ved ficiak tu uz vladol aj pred tym)...

jj_anka
4. apr 2025

@zic áno, tak ako hovoríš

gov
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2