Transakčná daň - poplatky
Videli ste už niečo také? To čo je? Viete mi to niekto vysvetlit
@sisska96 ja ta chapem. Myslim, aby si pozrela ci pausal na mobil nemas na ICO.
@katarinaba na mobil mám zase kreditnú kartu, dobíjam podľa potreby
@lucka_ke no živnostník je tiež podnikateľ ale isto sa 90 percent z nich nevozi na bavorakoch ale ledva prežíva. Daň musia platiť aj zo straty čo je úplne choré a teraz ešte aj toto. Fico chce zničiť úplne stredných a drobných podnikateľov a ti veľkí budú prepúšťať. Takže tí čo sú s týmto spokojní si môžu zatlieskat. No a samozrejme všetko sa to premietne aj do cien všetkého a zaplatia to aj občania. Takže win win
@mizoko Presne tak... je to choré. Platila som dan aj ked som v strate... a teraz ešte aj ta transakčná daň., pre mna uplne likvidačné. A to nehovorím o tom, ako išli všetky moje vstupy hore. Pre mna neudržatelné
@mistymay33 ako môžeš platiť dane keď si v strate?
@sisska96 mam sro a vykázala som stratu 1500 eur a platila som daň. Je to podla obratu. Takze ak ked nie si v zisku, platis tomuto štátu dan. A teraz este z kazdej platby ďalšia dan. Este ze viem, ze to ide na nemocnice a na diaľnice…
Divna foto, na beznom ucte mane platbu faktury a pod tym vycislenu dan.
@mistymay33 ty si neplatila minimalnu dan, ty si nevykazala stratu. Stratu vykazala spolocnost, minimalnu dan platila spolocnost. SRO je samostatny pravny subjekt, nie je to clovek. Mozes ju vlastnit, mozes za nu konat, ale nie si to ty. Preto pouzivaj vyrazy ako moja spolocnost, v mojej spolocnosti. A hned bude vacsina ludi vediet o com pises. A nasledne aj podat spravnu radu. Lebo FO a PO maju vela veci rozdielnych.
@mistymay33 jaj tak nič. Som si myslela ze živnostník. Vtedy nie je potrebné do istej sumy

@katarinaba paušal myslím paušalne výdavky v daňovom priznaní. Z podnikatelského mi idú iba odvody